6. august 2014

Tøse-hygge-eftermiddag..

Jeg havde en af de rigtig gode aftaler i går eftermiddags.. P1010964Både Nikka og Melanie havde luft i deres kalendere til at mødes med deres yndlingsmoster.. :-) IMG_3943Nikka bor ved siden af Assistens Kirkegården, og da både Meller og jeg gerne ville se den, gik vi en tur rundt og besøgte nogle af døde. Kierkegaard, HC Andersen, Heerup, Dan Turell og mange andre kendte og ukendte har fået deres sidste hvilested her midt på Nørrebro.  AssistensgravsteneP1010969P1010971P1010980Københavns kommune skriver flg. på deres hjemmeide om den store spændende kirkegård..

Assistens Kirkegård er en aktiv kirkegård, men også et grønt åndehul og et kulturelt skatkammer. Så længe du tager hensyn til de gravstedsbesøgende, er du velkommen til at bruge kirkegården rekreativt. Det er Nørrebros største grønne område og et oplagt sted at søge ro og fordybelse.

Assistens Kirkegård er fra 1760. Store dele af kirkegården fungerer i dag som museumsområde og mindepark, og ca. 1/3 af kirkegårdens 20 ha skal i 2020 omdannes til decideret park. Lokalkirkegården, der er placeret midt på kirkegården, skal dog bestå frem til år 2150. Her findes et stort udvalg af både kiste- og urnegravsteder - og også en bemærkelsesværdig stor variation i gravstedsejernes mindedyrkelse, der ofte har et meget personligt præg.

P1010982Vi afsluttede en dejlig eftermiddag på Lauras Bakery i Blågårdsgade sammen med Sang og en flok dele-pizzaer. P1010987

12 kommentarer:

 1. Hvor ser det dejligt ud :) Søde, smukke piger og dejlige billeder, hvor man kan se stemningen.
  Jeg er ikke en, som husker historiske datoer særlig godt, men Dan Turèlls dødsdag - både dato og årstal - kan jeg altid huske. Min nieces fødselsdag det år jeg fødte mellemste (3 dage senere). Underligt ... at jeg sådan kan blive ved med at huske det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er søde og dejlige piger begge to, og jeg nyder i den grad at være sammen med dem begge. :-)
   Ja det er sommetider de underligste ting vi kan huske.

   Slet
 2. ... og en sød fyr :) ingen skal føle sig overset.

  SvarSlet
  Svar
  1. hehe.. du har helt ret, han er nemlig en rigtig sød fyr. :-)

   Slet
 3. Jeg har aldrig været på Assistens Kirkegård, men det er da en stor fejl. Sikke nogle smukke billeder du har taget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på du vil finde det meget spændende at gå en tur på Assistensen Madame. :-)
   Tak skal du have.

   Slet
 4. Assistens Kirkegården er et åndehul, jeg har løbet der et par gange, når jeg besøger Trine. Vi har også gået tur der, og Trine bruger den som sin græsplæne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er Nikka også begyndt at gøre, det er nemlig et skønt sted. :-)

   Slet
 5. Jeg glæder mig altid over, når de unge mennesker gider være sammen med os der er en generation ældre og faktisk nyder det.
  Den kirkegård tror jeg, at jeg skriver på listen over 'gave-udflugts-mulighed' til min mor. Det må da være et oplagt sted at tage en gammel graver med hen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg også Pia, og det sker jo heldigvis ofte at de gider. :-)

   Assistens kirkegården er da et oplagt sted at invitere din mor med ind og se.

   Slet
 6. Hvilket pragtbillede, det øverste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jørgen, jeg er også positivt overrasket over hvor godt det blev.

   Slet