29. juli 2015

2,5 tons skrot og 2,5 milliarder kr..

Skrot og not.. Han hedder Zinkglobal, han vejer 2,5 tons og er svejset sammen af udtjente maskindele, han er over tre meter høj, han sidder han ved kajkanten på Nordre Toldbod. Om det er kunst eller ej vil jeg ikke kloge mig på, personligt synes jeg han er meget sjov. P1020329

Jeg var ude forbi ham for et par uger siden for at se verdens næststørste privatejede yacht. 163 meter lang, 9 dæk, 70 besætningsmedlemmer, 24 gæstekahytter, to pools, et diskotek, tre speedbåde, 2 helikopter landingspladser og en miniubåd, alt sammen til en pris på over 2,5 milliarder gode danske kroner. Eclipse er ejet af russeren Roman Abramovich, som også ejer fodboldklubben Chelsea.P1020344Kajen hvor Eclipse lå var afspærret, så det var ikke nemt at få gode billeder fra landsiden. P1020331FullSizeRenderEn af mine kollegaer sejlede forbi skibet samme aften og tog dette billede, her får man en god fornemmelse af hvor stor Eclipse er.

15 kommentarer:

 1. Jeg er vild med skrotmanden, ham gad jeg godt se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du sagtens nå Lene, han skal vist sidde der mindst 8 år endnu. :-)

   Slet
 2. Det var da utroligt med en yacht, der har 24 gæstekahytter, to pools, diskotek, tre speedbåde, 2 landingspladser og en miniubåd :-) Men prisen er også ret pebret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er noget af en skude med alverdens indhold. :-)

   Slet
 3. Skrotmanden er flot, og det er blæreyachten også, men jeg tænker, om det overhovedet er muligt at komme til så mange penge i Rusland på hæderlig vis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg absolut ingen anelse om Eric. Måske er hæderlighed i Rusland ikke defineret helt som vi to tænker hæderlighed. :-)

   Slet
 4. Her har du fået visualiseret "Fra skrot til slot" på en helt ny måde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var jo det overskriften skulle have været.. :-)

   Slet
 5. Ja så er de store yachter på Rungsted havn jo rene joller ved siden af sådan en størrelse. Det kunne være sjovt at prøve en tur ; 0)

  Jeg vil nok kalde skulpturen for kunst. Han er da imponerende. Jeg kommer til at tænke på Yngstes yndlings 'Robotter' når jeg ser ham :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Rungsted yachterne er store i Rungsted, men ikke hvis de lå sammen med Eclipse.. :-)
   Du må have Yngste med ind og se Robotten. :-)

   Slet
 6. Han er da fin, skrotmanden :-) Man kan jo så selv afgøre, hvad han tænker med den placering. Måske synes han, det er for meget med sådan en blæreyacht. Måske er han bare ked af, at han sidder med ryggen til?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også godt lide skrotmanden, og mon ikke de fine herrer på Langelinjekajen har vænnet sig til ham. Nu har han da siddet der 2-3 år :-)

   Slet
 7. Skrotmanden er både fin og sjovt fundet på.

  Jeg vil gerne på besøg på Eclipse, og se det hele indvendigt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro jeg også gerne vil Pia.. og jeg kunne helt sikkert også sagtens overtales til et par dages ophold ombord, hvis det skulle være. :-)

   Slet
 8. Han er da fin ham metalmanden. Bare russerne ville holde sig til skibe og lade være med at søge at hugge mine blogge. For stor og pralende synes jeg skuden er.

  SvarSlet