15. juli 2015

Frokost v. Vidåslusen..

Vi var i Sønderjylland sidste weekend. Lørdag tog vi mine forældre med en tur ud til Højer sluserne. IMG_7725Vi spiste frokost på cafeteriaet v. Vidåslusen inden vi kørte via Rudbøl og Süderlügum for at komme hjem igen.. :-)

Rudbøl er en lille landsby som er både dansk og tysk. I Tyskland hedder Rudbøl Rosenkranz. IMG_7730Grænsesten nr. 243 i midt i en gade i Rudbøl. Den lodrette rille markerer grænseforløbet. D står for Kongeriget Danmark, mens DRP står for ”Deutsches Reich Preussen” (det tyske rige Preussen). IMG_7726Mine forældre på toppen af diget.. IMG_7727Udsigt over et usædvanlig stille Vadehav - fra det fremskudte dige og Vidåslusen. IMG_7728

10 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig oplevelse for jer! Jeg har aldrig været ved Vadehavet, men det er da en stor fejl :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er da en fejl Madame.. :-) Der er så dejligt derude mod vest.

   Slet
 2. Langt fra hjemmet, men ikke uden øl, hvis jeg ser rigtigt ;-) Det er ikke så længe siden vi fik et gensyn med Højer sluser. Det er jo noget helt andet end det vi har her hos os. Sjovt hvordan Rudbøl kan blive til Rosenkranz. Det sidste lyder noget finere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du ser da helt rigtigt Pia.. :-)
   Vesterhavet og Vadehavet er meget anderledes end strand og vand områderne herovre mod øst..

   Slet
 3. Ser vel nok hyggeligt ud :-) Hvad har din far lavet med sin arm? God bedring til ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var svært hyggeligt. :-) Han mener ikke han har lavet noget særligt med armen, og alligevel døjer han pt. med en seneskedehindebetændelse i håndleddet..

   Slet
 4. Hvilken gave at kunne være sammen om oplevelser :-) Det er længe siden at jeg har set Vadehavet. Og god bedring ønskes også til din far.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sidste års tid, er jeg blevet meget bevist om at det er en gave at de begge er her og stadig er friske og aktive. Vi samler på gode oplevelser med dem mens det er muligt. :-)

   Slet
 5. Vadehavet (og Vesterhavet) skal helst ses mindst én gang om året for vores vedkommende. Vi var der i april, men I havde noget bedre vejr end os, kan jeg se :-)
  Hvad har din far nu lavet? Han er da vist lidt uheldig, er han ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, mindst en gang om året er et must, og gerne flere.. :-)
   Han døjer med en seneskedehindebetændelse i håndleddet, og det er svært for ham ikke at bruge armen. Lægen truer vist med at lægge den i gips for at aflaste den bedre.

   Slet