25. juli 2016

Morgentur gennem byen..

Vil du med på en morgentur i København..?? IMG_1444Det er mandag morgen, solen skinner, temperaturen er allerede over 20 gr, det er sidste arbejdsuge før 4 ugers ferie. Min cykel står i Kvæsthuset, så turen er på gåben og starter på Tietgensbroen, herfra vi går bag om Glyptoteket og krydser ind gennem haven, hvor der står en række af disse buske.. Hvem kan hjælpe med et navn. Blomsterne er store.. ca 15-20 cm..  IMG_1443Vi krydser HC Andersens Boulevard og fortsætter på Ny Kongensgade ned mod Prinsens bro IMG_1445og Christiansborg.. IMG_1446Vi går gennem Rigsdagsgården, der er meget stille i dag, Folketinget holder stadig ferie.. IMG_1448IMG_1453Turen fortsætter forbi Børsen, IMG_1454Holmens Kirke og Nationalbanken..   IMG_1451IMG_1455IMG_1456

Vi er nu nået til Holbergsgade, her går vi forbi Sundheds- og ældreministeriet.. IMG_1457IMG_1459For enden af Holbergsgade har vi Nyhavn på tværs, nu er vi der lige om straks.. IMG_1460Nyhavn – set mod Kgs. Nytorv og den anden vej mod Christianshavn.. IMG_1461Så nåede vi til Kvæsthusgade og turen er slut, tak fordi du gik med, det har været så hyggeligt at have dig med på en morgentur gennem København. IMG_1462IMG_1463

21 kommentarer:

 1. Svar
  1. Velbekomme og tak fordi du gik med.

   Slet
 2. Tak for turen! Lignende ture har vi ofte gået, når vi var i Kbh., og et besøg på Glyptoteket er aldrig af vejen men guldaldermalere, vinterhave og hvad ved jeg.
  Hvad blomsterne hedder, ved jeg ikke, men da vi så dem sydpå (Italien) kaldte vi dem bare "trompetblomster," fordi de ligner trompeter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og tak fordi du gik med Eric, Glyptoteket er et dejligt sted.
   Trompetblomster er et godt bud, har lige googlet det, tror det er en hvid Engletrompet - http://www.idenyt.dk/haven/blomsterhaven/duften-af-engletrompeter/

   Slet
 3. Tak for den skønne tur, og du er en god iagttager :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Lene, og tak fordi du gik med. :-)

   Slet
 4. Tak, fordi du gad tage os med på en dejlig tur :-) Jeg er ret vild med den der ministerie-dør. Men godt, det ikke er mig, der skal pudse den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gider jeg sørme gerne, I er jo så søde og nemme at have med rundt.. :-)
   Minister-døren er ens på begge sider, så det må være noget af et arbejde at holde den så fin.

   Slet
 5. Det var en hyggelig tur i meget stille morgenvejr - kan jeg se på vandet.
  Jeg har, som Eric, bare kaldt dem trompetblomster, men 'engletrompet' fik nu også en klokke til at ringe hos mig.
  Vi må lige finde ud af at ses i jeres ferie, medmindre I suser rundt hele tiden ... men så kan I måske også suse til Sydsjælland? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget stille morgenvejr.. :-)
   Jep det må snart være på tide, vi er i Sverige i næste uge, derefter en uges tid hjemme, før vi kører til Berlin og videre til Jylland den sidste uge.. :-)

   Slet
  2. Vi skal også til Sverige i næste uge - kører nok onsdag. Ugen efter må det kunne lade sig gøre. Lige nu er vi kun bookede 6., 7. og 10. august.

   Slet
  3. og vi fandt jo tid i alles kalendere til at mødes.. Skønt. :-)

   Slet
 6. Tak for en dejlig tur. København er skøn på alle årstider, men smuk i solskin.
  I ønskes en god ferie. Her står den på de sidste feriedage, og vi nyder, at solen er knap så skarp som i de sidste par uger (ja, vi havde høj sol på Irlandsferien - meget mod forventning).

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme dejligt du gik med. Irland i sol lyder både skønt og temmelig overraskende.. :-)

   Slet
 7. Tak for turen. Der er få steder i verden der er lige så charmerende som København når der ikke er alt for mange mennesker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ..og tak fordi du gik med Annette.. :-) Der er mange turister i byen i denne tid, men de er heldigvis ikke på gaden så tidligt om morgenen.

   Slet
 8. Tak for en dejlig morgentur. Trods stilheden og roen, som jeg tydeligt fornemmer, så er turen noget anderledes end min, må man sige.
  I må have en rigtig dejlig ferie, både i nord, syd og hvor I nu opholder jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Pia og tak fordi du gik med, ja der er noget mere stenbro over min morgentur end over din.. :-)
   Tak skal du have, vi vil stornyde 4 ugers ferie fra på fredag. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har holdt ferie/fri i 4 hele uger, det glæder jeg mig meget til.

   Slet
 9. Meget kan man sige om verdens storbyer, men København er nu smuk, med sine lave huse og masser af himmel! Tak for en herlig, solfyldt morgentur, som jeg 'gik' på en lidt kedelig, halvgrå eftermiddag ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og tak fordi du gik med Ditte. :-)

   Slet
 10. København er en dejlig by, som jeg nyder at komme i hver dag. Tak fordi du gik med Hanne. :-)

  SvarSlet