29. marts 2017

Immunterapi på EFEK

Hasse har været gennem en masse undersøgelser, blodprøver, biopsier og samtaler med henblik på at komme med i et fase-2 immunterapi forsøg på EFEK (Enhed For Eksperimental Kræftbehandling) på Herlev hospital. Det er et forsøg der blev godkendt og startede i november 2016, og Hasse bliver den 15. patient der kommer med i forsøget, det er stadig så tidlig i forsøget, så man ikke har nogen prognoser på behandlingerne.

Det endelig og positive svar har vi fået i dag, og behandlingen starter på fredag med stråleterapi og første omgang immunterapi. EnRammeBlodJeg tog lige et billede af dagens ramme blodprøver..

En lodtrækning har bestemt at han skal med i et forløb med to forskellige præparater, han skal have både nivolumab og ipilimumab, begge præparater gives intravenøst ligesom den kemo, han har fået en del af. Samtidig indgår han også i et større forskningsprojekt der hedder BIOPAC, hvor der forskes i kræft i bugspytkirtlen, og hvor man bl.a. prøver at finde biomarkører til tidlig diagnosticering og forståelse af bugspytkirtelkræft.

I morgen holder vi en pause fra Herlev, og så kører vi derind igen på fredag.. Volvoen kender efterhånden vejen.

25 kommentarer:

 1. Barsk omgang, og det er spændende, hvordan hans krop reagerer på behandlingerne, men vi håber og tror naturligvis, at de har fundet frem til noget, der virker effektivt på Hasse.
  Koncentrerer de strålerne på bugspytkirtlen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er og har været en barsk omgang, og vi håber han reagerer positivt og kan tåle behandlingen.
   Nej de stråler på en af metastaserne på leveren, hvis det går som de håber, er det med til at sparke gang i at hans eget immunforsvar begynder at bekæmpe kræften.

   Slet
 2. Det lyder som det har været en krævende omgang at være med i den indledende proces, men det lyder som I er meget tilfredse med at Hasse er med i forsøget.
  Det er godt med en pause inden det går løs på fredag. Måtte det gå godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jørgen. Ja vi er tilfredse med at han er kommet med i forsøget Det er en chance han gerne vil tage, de kendte og gennemprøvede alternativer står ikke rigtig i kø mere.

   Slet
 3. Phew, det er altså krævende at være syg. Jeg håber virkelig det nye tiltag giver pote; herfra sender vi gode ønsker. (Jeg har store problemer med at kommentere, så det er ikke fordi jeg ikke læser med)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kræver et godt og stærkt helbred at være syg.. :-)
   Jeg kender godt problemerne med at kommentere rundt omkring, jeg oplever det ofte når jeg vil kommentere fra iPhone eller iPad.

   Slet
 4. Det er godt, der til stadighed forskes i nye muligheder for at bekæmpe denne grimme sygdom. Jeg håber på det bedste, også at det ikke bliver en alt for slem omgang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så godt, det er den eneste mulighed for at komme den møgsygdom til livs.

   Slet
 5. God morgen
  Hvor er det godt at man vurderer Hasse som så stærk og positiv at han overhovedet bliver tilbudt at komme med i forsøget. Og hvor er det godt at der findes mennesker som Hasse som stiller sin krop til rådighed så der kan forskes på den forbandende sygdom.
  Ønsker det samme som alle de andre; at det ikke blir for barskt, at Hasse tåler behandlingen osv osv osv.
  Ønsker jer begge en dejlig pausedag og håber i skal gøre noget som er godt for jer. Sammen eller hver for sig.
  Knus, kærlighed og masser gode tanker herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have kære Annette. <3

   Slet
 6. Dejligt at vi har et sundhedssystem der vil, og yder det bedste. Kombineret med top motiveret Hasse, der møder op med god og kærlig støtte, giver en god følelse og optimisme kh
  Gunnar B

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nemlig så godt Gunnar. :-)

   Slet
 7. Tænker på - at det kun er få år siden hvor man måtte "åbne" forsøget med medicin mod brystkræft før tid, simpelthen fordi man kunne se på resultaterne - at det helbredte kvinderne. Idag har mange glæde af den medicin, jeg er sikker på al den nye forskning med immunterapi er vejen fremad, og at man også her finder nye veje til helbredelse - det tror jeg på !! Knus til jer begge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også at immunterapi er en god vej at gå. Tak Susanne.

   Slet
 8. Jeg ved ikke en dyt om det der immunterapi, men er der en chance for, at det kan hjælpe, så hurra for at Hasse har fået tilbuddet. Åh ja, nogle ruter ønsker man ikke ligefrem at lære udenad. Måske skal jeg bare være glad for, at jeg stadig kan blive væk for mig selv på vejen til Skejby?..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. Godt vi har GPS til at hjælpe os med at finde vej.. :-)

   Slet
 9. Tak Hanne, du har helt ret.

  SvarSlet
 10. Godt, at han blev godkendt til at deltage, så mangler vi bare, at det også virker! Krydser fingre.

  SvarSlet
 11. Andre kommentatorer har sagt, hvad der er at sige, så bare et stilfærdigt held og lykke herfra.

  SvarSlet
 12. SÅ godt, at han er kommet i betragtning til behandlingen - held og lykke med den <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Helle, første behandling er veloverstået, næste uge venter endnu en omgang, men indtil videre har han det godt.

   Slet
 13. Håber, at alt gik som det skulle i går, og at Hasse ikke er hårdt ramt af bivirkninger . Knus til jer begge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene, det gik så fint, og han har ikke haft bivirkninger i samme grad som v. kemoen, så indtil videre er han ved rigtig godt mod. :-)

   Slet