8. marts 2017

Mærkeligt og flot..

Havnevandet her i byen er rent. Det er så rent at man kan bade i det.. Det ved de fleste der jævnligt har deres gang i vores hovedstad..

Normalt har vandet denne farve.. det skifter selvfølgelig lidt afhængig af farven på himmelen. 41889686-8342-457A-BD42-D1B57B99068CMen se lige her.. IMG_2748I disse dage er vandet grønt, det har den flotteste grønne farve. IMG_2749Hvorfor pokker er vandet pludselig blevet grønt.. Det måtte Googles.. “Synderen” er sand fra Køge Bugt.

Hvis du i disse uger bemærker, at vandet i havnen er mere grønt end normalt, så er der en god forklaring. Det grønne skær er helt ufarligt og skyldes, at entreprenøren ved Enghave Brygge er begyndt at udlægge sandpuder som forberedelse til etablering af en boligø.

- Der er tale om rent søsand fra Køge Bugt, som bliver lukket ud igennem klapper i bunden af lastrummet fra et udlægningsfartøj. Det er en skånsom udlægningsmetode, og der er ikke nogen miljørisiko forbundet med udlægningen, forklarer Københavns Kommune via Facebook.

Kilde: Ekstra Bladet

11 kommentarer:

 1. Flot! :-) Men helt ærligt så synes jeg ikke, at jeg blev ret meget klogere, for hvad er det præcis, der sker i forbindelse med den der sandpude-udlægning? Er det alene ikke-bundfældet sand i vandet, der giver farveskiftet?? Nogen kunne altså godt have været lidt mere grundige i deres forklaring (Ja, jeg mener jo ikke dig ;-) ).

  SvarSlet
  Svar
  1. Når man ser det, giver det god mening at det er sand.. Vandet ser ud som ved en sandstrand, hvor det er hvirvlet lidt op. :-)

   Slet
 2. Dette er et godt eksempel på at et faktum er bedre end 10 postfaktuelle meninger.

  SvarSlet
 3. Hvad gjorde vi dog før internettet? Dengang ville man jo have troet, at havnen/fjorden pludselig var blevet ét stort giftbad!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret.. og dengang ville det vist også have været den rigtige konklusion.. :-) Det er først indenfor de sidste år, at havnen er blevet bade-ren.

   Slet
 4. Jeg er så glad for at du blogger igen. Du har sans for detaljerne i hverdagslivet omkring dig set gennem en linse og med gode forklaringer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Lene, og jeg er så glad for at kende dig. :-)

   Slet
 5. Ja man kunne sagtens komme i tvivl, men heldigvis er det jo indbydende at se på, når man ved hvad det er. :-)

  SvarSlet