28. november 2011

Advarsel: Dette indlæg er ren reklame..

Det er ellers en reklamefri blog jeg har her, men jeg gør lige en undtagelse, og bringer en reklame for et nyhedsbrev jeg modtager ca. en gang om måneden. Nyhedsbrevet er fra Canon YouConnect og indeholder altid link til et fotokursus.
image
Fotokurset i denne måned handler om at tage billeder i tåge og regn, Canon har kaldt det Årstidernes vejr. Sitet er på dansk, og forklaringerne er letlæselige og ikke specielt tekniske. Selv om sitet er rettet mod Canon brugere, så synes jeg der er flere gode tips at hente, uanset hvilket kamera man bruger.

13 kommentarer:

 1. Tak for linket!!!! Jeg synes det er skønt at kunne dele gode links med hinanden og kalder det slet ikke for reklame ;-) Kan se det ikke er alle steder i DK der er sluppet nådigt fra stormen - kunne se at der var faldet tage af flere bygninger i Nyhavn. Godt der ikke var personskade. KNUS

  SvarSlet
 2. Tak for reklamen - den er super. Nu har jeg pinnet det og så må vi jo se at forsøge os og finde de gode fotos.
  Det kunne jo blive en helt lille fotoudfordring.

  Klem herfra.

  SvarSlet
 3. Jeg abbonerer også, og får i min indbakke. Kan varmt anbefale. Men hvad er der dog galt med at reklamere, hvis man finder noget godt, eller i det hele taget. Det kan jeg ikke se noget galt i.

  SvarSlet
 4. Det glæder jeg mig meget til at læse, Inge! Tak for linket - alle tips om fotografering er hjertelig velkommen!
  Klem og en god aften til dig.

  SvarSlet
 5. Hmmm hvornår er du kommet til at tage navneforandring ;-) Tak for linket :-)

  SvarSlet
 6. Velbekomme Tina, dejligt hvis du kan bruge det.

  Marianne.. Velbekomme, jeg ved ikke hvordan jeg skal få den slags fototip til at blive inde i min hjerne, måske skal jeg fylde tasken op med print af gode ideer.. :-)

  Deborah.. Der er skam ikke noget galt med at reklamere, jeg har bare ikke løst til at reklamere for alverdens skrammel. Men det her er efter min mening værd at dele. :-)

  Madame.. Sådan har jeg det også, overvejer endda at købe fotoblade, jeg må gøre et eller andet for at proppe lidt fotoviden ind i min hjerne.. Jeg skyder jo bare, uden at vide noget som helst om indstillinger. :-)

  Lene.. Hvad mener du.. ?? Du har tabt mig.. :-D
  Velbekomme :-)

  SvarSlet
 7. Det er en smaddergod side, som alle kan lære af, ikke kun Canon-ejere...;D knus og god aften til jer..

  SvarSlet
 8. vupti - det nyhedsbrev må jeg flux stifte bekendtskab med. Tak for link og ide...

  SvarSlet
 9. Det er det nemlig Annemarie.. :-)

  Velbekomme overlever, tænkte nok du måske var interesseret.

  SvarSlet
 10. At udnytte sit/sine kamera/kameraer mere optimalt, er vi sikkert mange, der kunne og burde. Men for megen "finjustering" kan nu altså dræbe noget af glæden ved at fotografere, mener jeg. Og desuden mistes nogle enestående skud - skulle jeg hilse og sige fra mig selv :(
  Nymodens kameraer af en hvis kvalitet er jo generelt idiotsikre på autofunktionen, og så kan vi nøjes med at finindstille i de mere specielle situationer...
  Længe leve spontaniteten hos glade amatørfotografer - og hurra for digitale kameraer!
  nb. Jeg synes mægtig godt om de fleste af dine billeder, og vil i øvrigt minde dig på, at for at få glæde af kameraets fulde herligheder skal der "trænes" flittigt, så at indstilningerne ligesom sidder i rygraden, ellers glemmes det tillærte :-D

  SvarSlet
 11. Tak for tippet Inge...altid rart med lidt "reklame" En skøn aften til dig ;-)

  SvarSlet
 12. anjoe.. jeg må nok også efterhånden indrømme at alle disse indstillinger og justeringer simpelthen ikke kan være inde i mit hoved. Det giver mening og jeg forstår det, når jeg får det forklaret, men det bliver ikke inde i hovedet, og når jeg står foran motivet, så skyder jeg bare, og ind i mellem er der jo rigtig gode skud.. :-) Men du har så meget ret, der skal øvelse og atter øvelse til, og jeg er jo stadig bare en glad amatør.

  Velbekomme Gitte og en skøn aften hos dig. :-)

  SvarSlet
 13. Hallo, Inge, jeg er samme, nemlig en glad amatør, og tilmed af typen, der - modsat dig - ikke længere gider slæbe rundt på tungt grej :) Det gjorde jeg år tilbage, og fik såvel privat som via journalistjob taget mægtig mange fotos; oprettede skisme tilmed fotovirksomhed som ekstra krydderi, det i fritiden. Alt s/h klaredes hjemme, fik filmene snurret på spoler inde i det lille, mørke klædetøjsskab, og bagefter ud i køkkenet, hvor film fremkaldtes. Efter filmtørring på badeværelset, ja da blev køkken mørklagt, forstørrelsesapparat + bade gjort parat, og vupti billeder opstod - beskåret - i flotte tal :-D
  Farvefotos lod jeg andre andre om, og der krævedes akuratesser, men det kunne en god film sagtens klare, selv kun med auto og derudover plus/minus blitz :)

  SvarSlet