21. oktober 2013

Kalenderøvelser..

Der er ikke ret meget mere, vi selv kan og skal ordne i lejligheden, nu er øvelsen at koordinere de forskellige håndværkere så de ikke går i vejen for hinanden, og så de kommer ind i en fornuftig rækkefølge. IMG_5048Mureren og tømrerne er næsten færdige med deres arbejde, smeden monterer badeværelset mandag i næste uge, men det kræver at maleren har spartlet, sat filt op og malet rummet inden da. Maleren skal spartle, filte og male alle lofter og vægge, og han er først begyndt i dag, det stresser os lidt, da vi også skal have en gulvmand ind, som skal slibe, vande, oliere, slibe og lakere alle gulve, den proces kræver 5 arbejdsdage, hvor der ikke kan være andre håndværkere i gang. Maleren vil heller ikke have andre håndværkere gående samtidig med at han arbejder. Køkkenfirmaets snedkere leverer og monterer bryggers og diverse skabe 1. og 2. uge i november, inden da skal maleren være færdig med bryggers, køkken og soveværelset.. Punkt 1 leverer og slutter vaskemaskine og tørretumbler til, det kan de først gøre når snedkerne er færdige med deres. Mureren kan også først sætte fliser op i køkkenet når snedkerne er færdige med at montere den nye bordplade.. Vi skal have fundet det amerikaner køleskab vi vil have, det skal først leveres når gulvet i køkkenet er færdig.. Nå ja, der er også lige et gardinfirma, som skal ind, men inden de dukker op, skal alle håndværkere være ude og der skal være gjort rent. 

Sidst men ikke mindst skal vi have bestilt et flyttefirma til at bære ud og ind, men inden de kommer skal vi have sorteret, smidt ud og pakket ned her i huset. Status på den proces er, at flyttekasserne står klar og venter på, at vi kommer i omdrejninger.. IMG_5060Lige nu synes jeg, det er lidt uoverskueligt at få alle ender til at nå sammen. Der ER stadig mere end 1 måned til vi SKAL være ude af Bymarken, men jeg har en lidt træls fornemmelse af, at der ikke skal gå meget galt, før korthuset begynder at skride ..

IMG_5054Billederne har ingen speciel relation til teksten i det her indlæg, det er søndagens fine solnedgang over havn og fjord..

32 kommentarer:

 1. Pyha, det gælder om at holde tungen lige i munden - nu ved jeg, hvorfor jeg blive boende her :-) Men det skal nok blive fint, og jeg glæder mig til billeder af jeres totalt renoverede lejlighed!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt forstå I bliver boende.. :-) og ja det bliver godt, og lejligheden ender netop med at blive helt tip top fin..

   Slet
 2. Pyha, Inge, jeg kan godt huske hvordan Jørn og jeg gik hver aften og ryddede op efter håndværkere, så de ikke skulle bruge tid på det (og vi skulle bruge penge på det), blot for at få det til at gå op i en højere enhed. Og vi kunne endda være væk fra huset så længe vi ville :-) Lige nu har jeg fået udskudt flytteplaner, nu regner Jørn med at blive ved til han er 65 :-) God pakkelyst til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi bruger også tid på at rydde op, men håndværkerne er også selv ret gode til det. De arbejder stort set alle på faste tilbud, og ikke på timebasis.. :-) Heldigvis skal vi ikke bo i lejligheden samtidig med byggeriet.

   Jeg forstår godt hvis I ikke har lyst til at flytte lige nu. Jeg glæder mig til alt det her er overstået, og vi er flyttet.. :-)

   Slet
 3. Pyyyh! I har min dybeste medfølelse. Jeg vil kun flytte 2 gange mere i mit liv: Når vi sælger hytten her og flytter i noget mere overkommeligt, og når jeg skal på plejehjem eller i hytten, hvor taget kan tages af og lægges permanent på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det her er forhåbentlig vores sidste flytning, næste gang må nogle andre sørge for at flytte os.. :-)
   Selv om jeg synes den her proces er træls, så er den jo også spændende, og vi er lykkelige for, at vi stadig har huset at bo i, mens der arbejdes i lejligheden.

   Slet
 4. Puha jeg tabte helt pusten, håber virkelig at det kommer til at spille sammen. Skønne billeder. ;-D Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var jeg også ved da jeg skrev det.. og jeg har sikkert glemt et eller andet vigtigt.. :-)

   Slet
 5. Der sker altså meget alle steder uanset hvor man vender blikket hen i blogland.
  Planlægning skal der til nå der skal bygges om. Uanset om man gør det selv, eller betaler sig fra det. Jeg studser bare over I selv koordinerer alle håndværkerne. Som tidligere ansat i entreprenørbranchen og delvis stadig, ved jeg det er helt normalt, at håndværkerne selv ringer sammen og laver deres aftaler og informerer husets beboere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vidste vi ikke da vi startede, så vi begyndte selv at koordinere dem alle.. Og så har vi heller ikke haft dem alle på banen fra starten. :-)

   Murer, VVS'er og glarmesteren har haft et fint samarbejde, de andre er hyret ind undervejs som projektet voksede lidt mere end vi startede med at planlægge.. :-)

   Hvis jeg skulle begynde forfra, ville de alle blive indkaldt samtidig, og blive bedt om at arbejde sammen og koordinere med hinanden, så vi kun skulle forholde os til en slutdato.. som vi faktisk heller ikke kendte da vi startede op..

   Slet
 6. Hi hi, efter endt istandsættelse kan du sætte 'projektleder' på visitkortet og søge ansættelse i byggebranchen. De får tit en god hyre og en masse julegaver :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan jeg, og gode julegaver er jo fristende.. :-)

   Slet
 7. Puha, Inge.. det lyder til at blive et stressende efterår for jer. I må vist hellere komme i gang med at sortere ud og hellere lidt for meget end lidt for lidt, efter devicen - er I i tvivl og tingen er "billig" - smid den af H til... den kan altid genanskaffes ved behov... være hårde og jo mere I smider ud og skaffer jer af med - jo mindre skal I flytte med...

  Tilbyder naturligvis min/vores hjælp men tror I er dækket ind hvad angår effektive hænder...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er præcis den taktik jeg har tænkt mig at bruge.. Vi har mange ting her i huset, vi aldrig bruger.. Det er der bare fordi der er plads.. Jeg er lidt spændt på om det lykkes os, at få ryddet ordentlig ud.. :-)

   Slet
 8. Det er hæsblæsende at læse Inge, men hvis nogen kan klare det der, er det du og Hasse, ingen tvivl om det. Og så glæder jeg mig bare til at se det færdige resultat engang i fremtiden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg blev også lidt forpustet selv.. :-) og jeg glæder mig til at vise dig det, det bliver nok over Skype i første omgang. :-)

   Slet
 9. Du GOdeste - jeg fik sved på panden bare af at læse det!
  Jeg kan godt forstå, hvis det hele fornemmes at stramme lidt til for jer - krydser fingre for, at alt klapper og går som det skal. Vi har til enhver tid et middagsmåltid til jer, hvis I har et par timer eller mere, hvor I vurderer, der bare kan slappes lidt af. Utopi, måske, men det ku' da være ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. Og jeg fik sved på panden da jeg skrev det.. :-)
   Det tilbud tager vi gerne imod.. Vi finder gerne et par ekstra timer til jer.

   Slet
 10. jeg kunne næsten ikke trække vejret da jeg læste om dit håndværkercirkus, håber det hele falder i hak for jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror på, og håber det hele falder på plads Jonna. :-)

   Slet
 11. Nej der skal ikke meget til. Og det vigtigste er at holde håndværkerne i ørerne.. De er slemme til at sløse med tidsplaner.
  Jeg håber I når det hele til tiden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er gode og stabile håndværkere vi arbejder sammen med, men du har ret, vi har opdaget at tiden hurtigt kan forsvinde mellem fingrene på os alle.

   Slet
 12. Jeg synes dine dejlige billeder passer fint, de skal minde jer om at trække vejret og være stille ind imellem alle de mange opgaver der venter den næste måned. I klarer det selvfølgelig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ditte, det har du helt ret i.. Vi skal også huske at skabe plads til os selv og hinanden.. :-)

   Slet
 13. Hva' fanden gør I sindsygt ekstra??
  *LOL*

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ved jeg ikke anjoe, vi vil bare gerne at alt er klart når vi flytter ind.

   Slet
 14. Det kræver energi at flytte og så lige pludselig sidder man der og kan nyde det nye hjem :-) Go' aften ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kræver energi, også selv om vi har håndværkere til at klare det meste. Jeg glæder mig til vi sidder dernede og kan se tilbage på et par hektiske måneder.

   Slet
 15. Og lige om lidt sidder i på den anden side og kan nyde, at det hele er som det skal være. Det er ikke så tosset endda.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lige om lidt, og for pokker hvor jeg gælder mig til lige om lidt kommer.. :-)

   Slet
 16. Jeg læser med bekymring om alle de mennesker der skal have deres indsats koordineret. Det er spændende om de gode håndværkere overhovedet forstår aftaler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogle gange er det lidt op ad bakke at få håndværkerne i gang, men når først de er der, sker der også en del.

   Slet