13. februar 2014

En lille omvej..

Forrige weekend var vi en tur i Sønderjylland. Da vi kørte hjem søndag, var vejret så flot, at vi besluttede os for, at køre over Munkebo og Kerteminde på vej tilbage til Sjælland.

Vi kørte ud til det gamle Lindø værft, hvor vi håbede lidt på, at vi kunne komme ind og se de store flydedokker. Det var desværre overhovedet ikke i spil. Alt var hegnet ind, og selv om Mærsk har lukket værftet, ser det ud til, at der er mange andre virksomheder, som bruger det gamle værft. Alt var hegnet ind, og der var adgang forbudt. IMG_6635Et enkelt sted kunne vi køre helt ud til vandet og en lille strand, hvor vi kunne følge en flok slæbebåde, som var i gang med at bugsere et pænt stort skib ind til værftet.IMG_6631

Inden vi spiste frokost på Tornøes Hotel i Kerteminde, skulle vi lige hilse på Amanda.. IMG_6646Det var på Langebro, på vej over til Amanda, jeg opdagede mig selv.. :-)IMG_6660

8 kommentarer:

 1. Meget smukke billeder, Inge - vi var også i Kerteminde for nylig, og vi besøgte Johannes Larsen Museet, som anbefales varmt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nåede desværre ikke at besøge Johannes Larsen Museet i denne omgang. Det må på listen til næste Kerteminde besøg. :-)

   Slet
 2. Det var sandelig noget bedre vejr over there - det kom først til Sjælland om mandagen.
  Kan godt forstå, at der måtte en lille omvej til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var ret fantastisk, det var en rigtig god omvej.. :-)

   Slet
 3. En skøn omvej, ærgeligt at I ikke kunne komme ind og kigge på værftet, men så var det jo godt at Amanda var hjemme. ;-D Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. ja godt Amanda ikke havde lukket og slukket også.. :-)

   Slet
 4. Det er rigtig dejligt at komme lidt væk fra motorvejen en gang i mellem. Væk fra den sædvanlige rute og opleve noget nyt. Vagten på det gamle Lindø værft er ikke sådan lige at komme forbi uden et ærinde. Jeg var derinde i efteråret engang med 8000 liter olie til en grønlandsk rejetrawler. Dengang troede jeg også at værftet var nedlagt og forladt, men der var nu en del aktivitet på området. Der er nok ikke nybygninger mere, men der var da flere skibe inde til rep. og alm. vedligehold. Jeg kan ikke huske navnet på værftet men det er nok ikke Mærsk der ejer det mere. Trods alt er det da godt der stadig er nogle arbejdspladser i området.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er det, og gør vi så tit det kan lade sig gøre.

   Vi kunne også konstatere at værftet bestemt ikke var øde og forladt, men jeg tror nu heller ikke det er Mærsk der har aktier i det længere. Det må være rigtig godt for Munkebo, at der er liv og arbejdspladser derude.

   Slet