23. februar 2014

Gilleleje i magsvejr..

Solen skinnede og himlen var blå, det var tid og vejr til en tur nordpå. Denne sidste vinter-weekend, var der forårsstemning i Gilleleje.. IMG_6742IMG_6749IMG_6755IMG_6762Vejen hjem gik via Rågeleje, Ramløse og langs Arresøen sydover.. IMG_6766Her er det Pøleås udløb i Arresøen.. IMG_6768Vi sluttede en dejlig tur med en fin solnedgang v. Jyllinge havn.. IMG_6783

19 kommentarer:

 1. Ja, nu ser det jo meget fredeligt ud, men det var da vist et af de steder der var hårdt ramt af den der storm... dejlige billeder fra en lækker søndag der osse var lækker hvor I var ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Bodil var meget hård ved Gilleleje havn, der er ryddet op nu, men havnen har dybe sår rundt omkring, det er ikke så rart at se.
   Tak, det var nemlig en rigtig lækker søndag.. :-)

   Slet
 2. I har rigtigt forstået at fange solens stråler på en skøn søndag. Jeg fangede støv efter en god gang vægspartling/slibning, så det er en fornøjelse at lure lidt med her og få en lille idé om, hvordan det også kunne være..

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har da også haft glæde af solen, det er meget nemmere at se støvet der skal fanges, når solen skinner.. :-)

   Slet
 3. Det er en smuk tur, og skønne billeder, jeg glæder mig til at vi kan køre den på motorcyklen. Knus og god mandag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er det, og tak.. Jeg forstår godt du glæder dig til at komme ud på 2 hjul igen. :-)

   Slet
 4. Og jeg måtte lige søge på ordet magsvejr i sproget.dk, men jeg havde ret i min første tanke. At det er et sejlerudtryk og at det betyder roligt vejr til sejlads :-) Skønne billeder og I er gode til at komme ud og se jer omkring. God mandag til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene, jeg var ikke klar over, at det var et sejlerudtryk, men det undrer mig ikke.. :-)
   Nu er vi så langt med lejligheden, så vi igen kan prioritere at komme lidt ud, det nyder vi meget.

   Slet
 5. Det er sjovt, for vi var flere af de steder, I også var, og nød det dejlige vejr - sikke nogle mukke billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame.. Ja vi har været i samme områder i går.. :-)

   Slet
 6. Så deilige bilder ... ingen vinter å se. Fint med vår nå etter måneder med masser av nedbør. Vi her i nord må vente ennå en stund. Snøen ligger som en stor tung dyne over marken. Dog finnes det noen bare flekker og det er folk som har funne blåveis allerede. Det er virkelig noe å glede seg over!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Irene, nej vi har ikke vinter i denne tid. Faktisk har vi haft meget lidt vinter i Danmark i år. Der kan selvfølgelig stadig nå at dukke sne og frost op, men jeg håber og tror på, at det snart er forår.
   Hvis jeg husker ret, er blåveis en blå anemone... det må være fantastisk allerede at finde den nu. Jeg har ikke hørt om anemoner her i landet endnu. :-)

   Slet
 7. Herligt at køre ture, ikke?
  Jeg ser, at Lene har slået magsvejr op til at være et sejlerudtryk - det tror jeg nu ikke, det kun er, bl.a. fordi de tre feer i Tornerose hed Flora, Fauna og Magsvejr. Jeg har kendt ordet altid, og jeg er på ingen måde ud af en sejlerfamilie :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo og vi nyder, at vi igen kan finde tiden til det.. :-)

   Jeg har lige prøvet at google "hvad betyder magsvejr", og de 3 første link der dukker op, mener det er et sømandsudtryk. Jeg husker hendes navn som Majasvejr, men jeg kan sagtens huske forkert.. :-)

   Slet
 8. Feen er tekstet som Magsvejr, og jeg har den gamle Richsbog med Tornerose, hvor der også står Magsvejr :-)
  På engelsk hedder de Flora, Fauna og Merryweather, og så passer det hele jo så vældig godt sammen - der er vist heller ikke noget, der hedder majasvejr ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sneg sig et a for meget ind i Majsvejr, som jo ofte også er magsvejr.. :-)

   Slet
  2. Hehe, det havde jeg ikke lige gættet :-D

   Slet