5. april 2011

Forårslyngen spreder sig..

Lyng gror på heden, hvor jorden er sur, her i haven har vi et område hvor jorden åbenbart ikke er helt tilfreds.. I hvert fald spreder lyngen sig, og er ved at tage helt over.IMG_0015Et par roser og en sankthansurt kæmper for livet..IMG_0020

12 kommentarer:

 1. Lyng er endnu en af de ting jeg forbinder med Danmark. Det findes her, men ikke så flot og man bruger det ikke som dekoration i urtepotter, desværre for jeg synes det er flot. Hvis det spreder sig i hele haven, kan man måske gå hen og få nok af det ;-)

  SvarSlet
 2. Lyng er smuk :-) Her er lyngen ikke blevet meget større end da den blev plantet for mange år siden. To er endda gået ud i år, så jeg har kun to tilbage, og de står på hver side af huset :-)

  Enø og Karrebæksminde er nogle dejlige steder, og rigtig skøn om sommeren ved vandet, entet med madkurven eller at blive opvartet :-)

  SvarSlet
 3. Lene.. måske er det for varmt hos jer til at lyng kan gro.. Vores står heldigvis i et afgrænset bed, så vi klarer det nok.. :-)

  Pia.. Det er underligt med lyng.. mine er nogle jeg har fået i potter, og sat ud når sommerblomsterne skulle have potte-pladsen.. Jorden må være god for lyng.. uden at der er gjort noget for det..
  Vi blev også enige om at der nok var rigtig mange mennesker i Karrebæksminde og på Enø om sommeren. Det er et smukt område.. :-(

  SvarSlet
 4. Det ser flot ud - ja jeres jord må da virkelig være god til lyng siden det spreder sig så meget :P

  SvarSlet
 5. Den er ellers flot, men det kommer jo nok an på hvordan man har det med lyng i hele haven...Hvis der er et par steder med dejlig sol, så kan du få hugorme i din have, de kan godt lide lyng..;-D..Knus..hehe

  SvarSlet
 6. Hvor er det dog flot - nu kan se, at jeg må have plantet forårslyng i vores have :-)
  Klem og ha' en dejlig aften, Inge!

  SvarSlet
 7. Anette.. ja lige der passer den åbenbart ret godt til lyng.. :-)

  Annemarie.. Jeg håber ved gud du spøger.. hugorme hører til på heden og ikke i min have.. I må få dem, hvis der skulle dukke nogen op :-)) Knus.. hehe..

  Madame.. De er faktisk rigtig fine lige nu.. de står i den smukkeste lilla farve.. Klem og en god aften til dig. :-)

  SvarSlet
 8. Jeg vidste ikke, at lyng breder sig så villigt. Det kan jo egentlig bruges som bunddække i så fald.

  Det er meget smuk lyng du har. Dejlige, sarte nuancer :)

  SvarSlet
 9. Du er sandelig heldig. Jeg har i flere år forgæves forsøgt mig med forårslyng. Det lyserøde farve kan jeg simpelhen ikke stå for.

  SvarSlet
 10. Koh.. Det vidste jeg heller ikke.. jahhh bunddække kan man godt kalde det, men jeg tror nu det kvæler alt andet.. Roserne klarer sig nogenlunde, men sankthansurten har trange kår.. :-)

  Lotte.. Måske er det jorden der lige passer der.. :-) Farven er skøn..

  SvarSlet
 11. Det er da lidt ironisk, for de fleste steder skal lyngen plejes og passes for ikke at forsvinde. Du må bare nyde det fantastiske flor; farven er så smuk :-)

  SvarSlet
 12. Ditte.. ja hvis de er svære at få til at gro, er det ironisk.. jeg gør absolut intet, de får ingen pleje af nogen art.. og gror som ukrudt alligevel.. :-)

  SvarSlet