6. april 2011

På vingerne..

Måger er der mange af, de er ret nemme at komme tæt på, jeg har forsøgt at fange dem med “åbne” vinger, der er stadig plads til forbedring.. men indtil videre ser det sådan her ud..

Næsten landet..IMG_0006Take off..IMG_0008lavt flyvende..IMG_0011højt flyvende..IMG_0012

12 kommentarer:

 1. Det er vel nok smukt! Jeg synes, det er svært at fange måger i luften så flot, som du har gjort det her - billederne bliver nemt uskarpe.
  Ha' en dejlig dag, Inge, klem!

  SvarSlet
 2. Flot fanget, det er sgi da godt gået...Godt at vi har måger at øve os på inden der kommer en sjældnen fugl forbi..;-D.. Knus og en god dag til dig..;-D

  SvarSlet
 3. Billede nummer 2 er fantastisk flot!
  Det er ellers noget af et projekt at kaste sig ud i..

  SvarSlet
 4. Måger er perfekte til at øve sig på, og det går jo meget godt Inge :-)
  (det er jysk og betyder skidegodt).
  Hvis man vil undgå bevægelse i vingerne som på billede 3, skal man stille på lukkertiden, så den f.eks. er på 1/1000 sekund eller mere. Det vil fryse al bevægelse :-)

  SvarSlet
 5. Madame.. Ja det er hurtige.. men der er så mange, så nogle gange lykkes det alligevel.. :-) Klem til dig.

  Annemarie.. Tak skal du have.. jeg håber kameraet er klar når de sjældne fugle dukker op.. Knus og god dag til dig.

  Kongmor.. Tak, det er også det jeg selv bedst kan lide :-) Det er godt at vi har fået digitale kameraer, så alle de dårlige billeder bare kan slettes.. Det må have været et dyrt mareridt dengang man brugte rigtige film.. :-)

  Per.. Tak.. jeg er jo også en slags jyde.. i hvert fald sønderjyde.. så jeg rødmer, takker og bukker.. :-)
  OK, dvs jeg ikke skal skyde på Auto.. hmmm det er ellers det jeg er bedst til.. Jeg må prøve lidt mere med manuelle indstillinger.. Der er bare så mange forskellige indstillinger, og jeg kan ikke rigtig rumme det i mit hoved.. :-)

  SvarSlet
 6. Flotte øvelsesbilleder, og hvor ville det være rart, hvis alle fugle var ligeså imødekomne, når vi vil fotografere dem ;-)

  SvarSlet
 7. Jeg ka' osse jysk: de er da meget go'e ;-)
  Og så fik man lige et gratis tip fra Per - det er jo altid godt med gratis ting for os jyder... Ahem. Jeg vil slet ikke fortælle, hvor jeg nedstammer fra :-)

  SvarSlet
 8. Og jeg må ha noget forbrugeroplysning, er det taget med lommekameraet eller med spejlrefleks og er der ekstra zoomobjektiv på?

  De er helt eminent gode, jeg glemmer lige at jeg kommer fra og bor i Jylland ;-)

  SvarSlet
 9. Inge: Auto er tit og ofte helt OK.
  Men stiller du den på Av (Aperture) styrer du dybdeskarpheden og kameraet finder en passende lukkertid.
  Stiller du den på Tv (Shutter) styrer du lukketiden og kameraet finder en passende dybdeskarphed.
  Så er du i det mindste ikke helt ude i manuelle indstillinger, for når du stiller den på M, er du nødt til at styre begge dele :-)
  Med hensyn til Av (dybdeskarphed) er reglen: lavt tal giver sløret baggrund f.eks. F2.8 - med højt tal f.eks. F11 får du mere med af baggrunden.
  Prøv dig frem - det koster ingenting ;-)

  SvarSlet
 10. anjoe.. Tak skal du have.. :-)

  Ellen.. høhø.. ja de er skam ikke så ringe endda.. ;-) Normalt betyder gratis bare at andre betaler.. :-)) har jeg lært engang..

  Lene.. De her billeder er taget med Canon kameraet, og ikke med ekstra objektiv på, vi har kun det ene objektiv, et 18 - 200 mm..
  Hehe.. du har jo børn i København, det kan vist godt smitte.. :-)

  Per.. Tak du er bare for god.. ville ønske du boede lidt tættere på, så ville jeg følges med dig ud og lære "by doing".. :-) Nu gemmer jeg din beskrivelse på mobilen, den er jo altid med mig, så kan jeg finde det igen, når jeg står derude næste gang og ikke aner hvad jeg skal gøre.. OG i weekenden bliver det TRANER i Sverige.. :-D

  fjællripan.. Tak skal du have.. :-)

  SvarSlet