25. januar 2012

Gymnastiksal og svømmehal på Ollerup..

Der røg jeg lige 40 – 50 år tilbage i tiden.. en rigtig gammel gymnastiksal.. IMG_6895med ribber på væggene.. Kan I huske lugten, det glatte gulv, ribberne vi kravlede i, bommene, tovene og ringene.. IMG_6898Det sjoveste var når alt, hvad der kan komme ned fra loftet, blev sænket, når de store madrasser og alle redskaberne blev slæbt ud på gulvet, så gik den vilde jagt, fra den ene ende af salen til den anden, uden at røre gulvet. Jeg kan ikke huske hvad legen hed, men jeg husker, at det var sjovt, og at det ind i mellem kostede blå mærker og forstuvede led, når man røg ned i farten.

På Ollerup finder man også Danmarks ældste indendørs svømmehal, den er stadig i brug. Svømmehallen blev bygget tilbage i 1926. Eleverne på skolen må bruge badet så meget de lyster, bare de er mindst 3 sammen, når de er i hallen.IMG_6893

20 kommentarer:

 1. Jeg kan huske legen, hed den sørøverleg? Gennem 3 år var jeg gymnastikleder for børn i alderen 3-6 år. De elskede, når vi lavede forhindringsbaner og lavede labyrinter af måtterne :-)
  Og hvor er den svømmehal smuk.God dag til dig, det bliver nemlig lysere for hver dag, nu nyder jeg solopgangen på vej til skole.

  SvarSlet
 2. Det er spændende for mig at se gymnastiksalen og den smukke svømmehal, som min mor brugte, da hun gik på Ollerup i slutningen af 1940'ern!
  Ha' en dejlig dag, Inge, klem!

  SvarSlet
 3. Det er rigtigt Lene, jeg var inde på noget med Gulvet er giftigt, men syntes ikke rigtig det passede. Godt at din hukommelse er noget bedre end min. :-)

  Madame.. Du må en tur over og se skolen, det ville du helt sikkert nyde. I lige måde til dig.

  SvarSlet
 4. haha, ja gulvet er giftigt eller sørøverleg, og puha nogen gange lugten af sure tæer, adder...Smuk svømmehal og hvor fint de bare kan bruge den uden tider eller gummibånd..;-D knus

  SvarSlet
 5. Annemarie.. Ja sure tæer, var også en af de lugte jeg huskede.. :-) Både lugt og luft var nu ganske udmærket i salen i søndags.. :-)

  SvarSlet
 6. JAAH det var da sørøverleg - det var min første tanke, da jeg så billedet :-D
  Tænk, at det har været et landsdækkende begreb.

  SvarSlet
 7. Det var det nemlig Ellen, og det var ikke noget vi fik lov til ret tit, det var også et stort arbejde at gøre det hele klar og rydde op igen.. :-)

  SvarSlet
 8. Jo, jeg husker meget godt de gymnastiksale jeg har gjort gymnastik i m.v. Min far var på Ollerup i 1936.

  SvarSlet
 9. Ja den leg kunne gøre en gymnastiktime sjov, men de stinkende måtter på Borgerskolen i Ringsted stammede fra Grauballemandens tid, er jeg ret sikker på ;-)

  SvarSlet
 10. det ligner et romersk bad. Vældig indbydende.

  Men gymnastiktimerne har aldrig stået højt på min liste... og da slet ikke, da vi begyndte at få karakterer i faget. :) Så jo jeg husker tydeligt stanken men elskede også lege "jorden er giftig". Det skete desværre kun et par enkelte gange på et helt skoleliv.


  Måske man skulle leje en gymnastiksal en dag med en pommesfrites grav og så få udlevet de drømme ;)

  SvarSlet
 11. Jørgen.. Så hænger der sikkert også billede af din far i anegalleriet derovre..

  anjoe.. hihi så skulle de måske i virkeligheden sendes til Nationalmuseet i stedet for.. ;-))

  Frøskuffen.. Det tænkte jeg også da jeg så det, det er et meget smukt lokale. Det var da ikke særlig tit I fik lov at lege den leg.
  Ja det lyder som en ide..

  SvarSlet
 12. Ja, du kan tro, jeg kan huske det. Gymnastiksalen på min skole så lige sådan ud; jeg kan huske alle de rullemåtter, der blev trukket frem af skabene. Og så skulle man ligge dér med rumpen i vejret og strække ben og stå på nakken og jeg ved ikke hvad. Jeg kan også godt huske den leg med "uden at røre gulvet", men jeg kan ikke huske, hvad den hed... ;-)

  SvarSlet
 13. ...uha nej, Inge, Sundhedsmyndighederne ville fluks lukke museet da, for ingen glasmontrer ville kunne holde hørmen inde :-D

  SvarSlet
 14. Lyder som om Kommunekemi er eneste udvej.. :-)

  SvarSlet
 15. Jeg var også straks klar over det var sørøver, den sjove leg hed.
  Vores Idrætsforening har stadig sådan en gammel gymnastiksal og den bliver brugt rigtigt flittigt af byens borgere :-)

  SvarSlet
 16. Din hukommelse fejler heller ikke noget Pia.. :-) Jeg har set dem flere steder, også dem med en scene i den ene ende, hvor der kan spilles lidt teater.. Det er skønt at jeres sal stadig bliver brugt af jer alle sammen.. så er der da håb om at den får lov at bestå :-)

  SvarSlet
 17. Nøj, hvor en flot svømmehal. Wauw...

  SvarSlet
 18. Ja den er super flot, jeg var også ret vil med arkitekturen i hallen :-)

  SvarSlet
 19. Sikke et fantastisk sted. Vi legede sørøver. Og jeg var egentlig ikke særlig vild med det. Men jeg heller ikke ligefrem nogen atlet.

  SvarSlet
 20. Hej, jeg har læst jeres sjove kommentarer og kan let forholde mig til den tid og lugt, som jeg også er en del af. Men jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan man måske kunne reservere den smukke svømmehal til et par timers fotografering??

  SvarSlet