24. august 2012

Gamla Stan og skærgården..

Nu har vi fundet ud af hvorfor der er så få hotelværelser i byen i denne weekend.. Der afholdes World Triathlon – Stockholm 2012 i morgen.. Så vidt jeg husker løb vi ind i samme slags konkurrence sidste år i London.. Vi er forfulgt af triathlon.. :-)IMG_3947Vi begyndte dagen forholdsvis tidligt i dag, var på Centralstationen allerede ved 10-tiden. Vi begav os med det samme over broen ved Riksdagsbygningen til Gamla Stan, hvor vi daskede rundt og nød byen og det gode vejr, mens vi prøvede på ikke at gå i vejen for dem der var i gang med at bygge op og gøre klar til morgendagens konkurrence. IMG_3973IMG_3958IMG_3960IMG_3965Gamla Stan er super hyggelig at gå rundt i, de fleste butikker er rene turistfælder fyldt med alverdens svenske ting, jeg fint kan leve uden.. Indtil videre har denne sommerferie bestemt ikke været plaget af shopping på nogen måde.. Gud ved hvornår abstinenserne begynder at indfinde sig :-)

Over middag trængte fødderne til lidt hvile, så vi valgte at sejle en tur ud i skærgården til Vaxholm. Rederiets ældste skærgårdsbåd “Västan “ transporterede os både frem og tilbage.. Svensk TV var endda med om bord, vi har lige set et indslag på tv fra dagens tur.. Nej vi har ikke i fjernsynet.. :-)IMG_4059Den Stockholmske skærgård er fantastisk smuk, det vrimler med både i alle afskygninger, som sejler rundt og til og fra alle de holme og småøer, som det også vrimler med.. IMG_4091IMG_4105På vej tilbage til byen trak et regnvejr igennem, det gav ret flotte farver på himlen.. heldigvis havde det regnet af da vi skulle i land.

22 kommentarer:

 1. Jeg tror der sker noget hver weekend i Stockholm. Og på de kurvestole på torvet nød vi varm kakao og kanelbulla :-) Jeg gad godt en tur rundt i Skærgården igen. Forsat god ferie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg også.. og det er jo fedt når man er her.. :-)
   Vi sad ovre ved museet, alle kurvestole var optaget, i hvert fald dem der stod i solen.. :-)
   Tak Lene, vi snupper en dag mere i Stockholm i morgen.

   Slet
 2. Gamla Stan er bare super hyggelig. Måske bortset fra netop souvenirbutikkerne, som heller ikke appellerede til os for et par år siden. Og kan I slet ikke finde på noget at fordrive tiden med, så snup lige Vasa-museet. Det er virkelig et spændende sted - synes jeg altså :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror vi springer museer over i denne omgang, vejret er alt for godt til at gå indendøre.. Men det skal helt sikkert ses en dag. :-)

   Slet
 3. Det er et rigtig dejligt billede, du har fået af regnen, (billedet hvor der også er en færge med påskriften Viking). Gamla Stan ser rigtig hyggeligt ud; du har fanget stemningen rigtig godt på dine billeder. Jeg har desværre aldrig selv været der, men det kommer nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Hanne, Gamla Stan er et skønt sted. Det er nemt at komme herop, så det skulle du overveje en dag.

   Slet
 4. Dejligt regnbillede med VikingLine i forgrunden.

  Hvis du på et tidspunkt får abstinenser pga manglende shopping så finder du ganske givet frem til Odengatan, hvor de lidt sjovere/skævere og mindre butikker ligger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak overlever, jeg vil i hvert fald tjekke hvor den ligger.. :-) Vi overvejer noget hop-on hop-off rundtur i dag, for at komme lidt nemt rundt til de "store" steder.. :-)

   Slet
 5. Der ser skønt ud i Gamle Stan, kan godt lide billedet af musikanter med hajhovedet!!! Det må have været en smuk tur rundt i skærgården og billeder med skyer på er bedre end med fuldt solskin..Fortsat god fornøjelse i Stockholm..Knus ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. ..og det var dygtige musikere der underholdt på skift på Storetorget.. Skærgården er meget meget smuk, den virker så rund og blød.. i hvert fald det vi har set.

   Slet
 6. Nyd livet og forhåbentlig den gode sommeren i det svenske :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det betragter jeg som en ordre jeg vil være med til at følge.. :-)

   Slet
 7. ...abstinenserne kommer senest, når du efter hjemkomst besøger et loppemarked med fristelser "påtrykt" EMIL, for de fremkalder omgående hos marmor et stort SMIL :-D


  SvarSlet
  Svar
  1. Der må de gerne dukke op, det er et billigt sted at have købe-abstinenser.. :-)

   Slet
 8. Selv om mild og blød lyder tosset, når vi taler om sten, er det lige præcis det, den østsvenske og derfor stockholmske skærgård er, i modsætning til den vestsvenske, som er meget mere barsk.
  Og mens I ledte efter palmer i dag, ledte jeg efter svampe - og vi fandt hver især det, vi søgte ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også sådan jeg ser øst og vest skærgårdene her i det svenske. ¨
   Ja vi fandt begge det vi søgte.. Vi fandt både palmer og svampe.. :-)

   Slet
 9. Jeg kan godt se det er ved at være på tide at tage en tur til Stockholm. Underligt nok er det blevet ved snakken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det er endda så nemt at komme derop, både med tog, bil og fly..

   Slet
 10. Dejlige billeder, Inge! Jeg er også betaget af Gamla Stan og af Stockholm i det hele taget. Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame.. Det er også en rigtig dejlig by, som jeg helt sikkert skal besøge igen. :-)

   Slet
 11. Det ser hyggeligt ud. Torvet med de gule huse minder mig lidt om Gråbrødre Torv.
  Skandinavien er et dejligt rejsemål, synes jeg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du have ret i Mai-Britt.. Jeg holder også meget af Skandinavien som rejsemål, men om vinteren foretrækker jeg nu golf under den spanske sol. :-)

   Slet