26. august 2012

Hop on hop off lørdag i Stockholm..

Jeg kan efterhånden godt mærke i mine ben og fødder, at storbyferier er lig med mange kilometer på gåben. Gode sko / sandaler er et must.. jeg bliver lige forundret, hver gang jeg ser kvinder stolpre rundt på høje hæle i en storby. IMG_4215Lørdag formiddag tog vi ind til Centralstationen igen, (aner ikke hvem statuen forestiller, men jeg syntes det var sjovt, at han havde fået høreværn på) I stedet for at gå rundt, valgte vi at købe billet til en åben dobbeltdækker bus, hvor vi kunne sidde øverst oppe med god udsigt og samtidig nyde solen og varme. Bussen havde en rute, hvor vi kom forbi rigtig mange af de mest oplagte seværdigheder, samtidig kunne vi stige af og på som det passede os.. IMG_4224Vores første “hop off” var ved Skansen, vi gik ikke derind, men tog turen langs vandet tilbage mod indgangen til Djurgården.. IMG_4249Der var meget at kigge på undervejs inden vi hoppede på bussen igen.. IMG_4245Ved det blå koncerthus hoppede vi igen af, kantareller og kirsebær på Hötorget så for lækre ud til at køre forbi. IMG_4266Vi var efterhånden også blevet frokost sultne.. frokostSenere på dagen gik vi over til Gamla Stan for at se triathlon.. Vi var heldige at finde en god plads på opløbsbakken hvor alle skiftende skete. Billeder derfra kommer i et senere blogindlæg, det her er vist blevet langt nok.. :-)

24 kommentarer:

 1. Er det nu en mojito, jeg ser igen? Er det sommerens hit? ;-)
  Ja ... man går og man går og man går. Det er en god ting, at så mange storbyer/hovedstæder tog London-ideen op med hoppe-af-og-på-busser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er sørme en mojito.. den drink er så meget sommer for mig.. :-)

   Slet
 2. Uhm, er det en kammusling, der prøver at gemme sig i nederste billede til højre?

  Og ja, problemet med store byer er ømme fødder & ben. Man skal såvidt muligt finde ud af at bruge offentlige transportmidler på mellemdistancerna fra A til B.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er en honningstegt chevrë.. eller på dansk en stegt gedeost på en halv bøftomat.. Det er også uhmmm hvis du spørger mig :-)

   Ja offentlig transport er udmærket, men det er bare så nemt at snuppe hop on and off busserne, når de er der.

   Slet
 3. Det er en smart måde at komme hurtigt rundt på.
  Uhm... Jeg ville også gerne vide den lækre menu, men du har jo svaret på det.
  Mojito er også lige en drink for mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nemt og smart.
   Hasse fik en lækker gullaschsuppe.. :-)

   Slet
 4. Sikke en dejlig ferie I har...og maden ser godt nok også mums ud :-) Jeg er også en af de upraktiske..man skal vel se chik ud i storbyen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har haft et par skønne dage i den svenske hovedstad.
   Jeg er imponeret over at du kan komme rundt på høje hæle.. jeg ville også gerne se chik ud, men så kom jeg ingen steder.. :-)

   Slet
 5. Jeg sværger også til ordentligt fodtøj på storbyferier, faktisk ville vandrestøvler være det allerbedste, men det nu så dumt ud. Det er praktisk med de der busser, hvor man bare kan hoppe af og på; der får man et godt overblik over seværdighederne og kan nemt orientere sig om, hvad der er værd at se nærmere på senere.

  Fortsat god ferie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vandrestøvler ville nok være det bedste.. Det bruger jeg dog heller ikke i byen. De fikse sko må vige pladsen for gode sko og sandaler der er til at gå i.. :-)

   Slet
 6. Tak for rundvisningen,supersmart med det der on/off, og med skam at melde har jeg endnu ikke fået smagt en mojito, den må jeg have til gode til næste sommer på min terrasse..Knus og god dag til jer..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan se dig sidde på din terrasse med en drink, og kigge på blomster og katte der nyder udendørslivet.. :-)

   Slet
 7. Sikke en god idé at tage med en åben dobbeltdækkerbus, når vejret var til det. Dejlige billeder - jeg savner Stockholm og alt det, du fortæller om! Klem og en god dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stockholm er dejlig, du må en tur derop igen Madame.. :-)

   Slet
 8. Statuen forestiller såmænd Nils Ericson, der var ingeniør og som byggede jernbaner. Det er vel ganske naturligt at han står der. Og de der høreværn har han vist haft længe. Svenskerne har jo noget med deres statuer. De bliver iklædt påskeheks kostume, de bliver brændt af (julebukken i Gävle) osv osv.

  Det er godt at se at I har haft en god tur derop og har fået set en masse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver rigtig god mening at han står netop der.. :-) Ja vi har haft nogle rigtig gode dage i Stockholm, der er basis for flere besøg i den by.

   Slet
 9. Hvor var I bare heldige med vejret - skønt! Og ja, de hop on-hop off busser er bare smarte. Vi har prøvet det i Berlin. Og i Amsterdam, hvor det var samme koncept men bare kanalbåde :-)Findes de forresten ikke også i Kbh?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi var ekstremt heldige.. Vi har dem også i Kbh, men der foretrækker jeg nu min cykel.. :-)

   Slet
 10. Det må vi prøve næste gang, for vi er helt enige om at vi skal til Stockholm igen :-) lækker frokost I fik.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal helt sikkert også derop igen.. :-)

   Slet
 11. Det er godt at kunne lure lidt med på jeres ferie, når man nu har brugt sin egen for læææææænge siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er meget velkommen til at lure med.. og om en uge kan vi bytte brugt ferie.. :-)

   Slet
 12. En svensk Mojito? Er den alkoholfri? ;-D
  Det ser superhyggeligt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Høhø.. nej det var den sørme ikke.. :-)

   Slet