11. februar 2013

Ishockey – OL kval i SE Arena..

I min barndom var ishockey en del af hverdagen. Byens hold gjorde det rigtig godt, og det gør de såmænd stadigvæk. Ishockeyspillet i byen begyndte på en tilfrosset sø, med de ulemper det naturligt giver. IMG_9437I min barndomsby var der også en stor fabrik, som producerede køleskabe og frysere. Nogle ildsjæle i byen fik for godt 50 år siden etableret en udendørs skøjtebane, godt hjulpet af fabrikken med ekspertise udi i nedkøling. Senere blev skøjtebanen overdækket med hjælp fra frivillig arbejdskraft og stor økonomisk velvilje fra borgere og erhvervsdrivende i byen. IMG_9448Det gamle blikskur blev efterhånden for småt og for umoderne, men i mange år var der ikke penge til at bygge nyt.

For et par år siden blev der endelig fundet midler og en ny is-arena blev indviet i 2011. IMG_9473Den gamle bane blev bevaret, og der blev også bygget en ny og større bane, begge baner er i dag en del af SE Arenaen. En super flot arena, som kan bruges til andet end ishockey, og som i dag er hjemsted for hele Sønderjyske Elitesports sekretariat, og som selvfølgelig også lægger is til ishockeyholdet Sønderjyske. IMG_9479

Vores tur til Sønderjylland var ikke bare gourmetmad og store værelser, vi havde også lagt ishockey ind i programmet. SE Arenaen lagde is til den afsluttende OL kvalifikation i ishockey. IMG_9513Danmark havde mulighed for at kvalificere sig til vinter-OL næste år i Sochi. Torsdag aften lagde det danske hold ud med at vinde over Ukraine, fredag aften havde vi billetter til kampen mod Slovenien, hvor Danmark desværre tabte, og hvor Slovenien slukkede for det danske OL håb og selv sikrede sig OL pladsen.

Det havde selvfølgelig været rigtig sjovt, hvis det havde været danskerne, som efter kampen kunne smide hjelme og stokke og juble over en OL plads, men kampen var god og spændende, og der var en fantastisk stemning i SE Arenaen. IMG_9509Jeg fik også mulighed for at øve mig lidt i at tage billeder af både spillet på isen og af nogle af de danske fans.. IMG_9394IMG_9401

17 kommentarer:

 1. Du må læse op på Puk-bøgerne før næste kamp, så du kan supportere bedre ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg læste Puk-bøger som barn, måske var det ikke den helt rigtig puck.. :-)

   Slet
 2. Og så fik jeg historien om et is-stadion, det var da dejligt, men jeg nød altså billederne mere :-) Det er nogle rigtigt lækre og velkomponerede sportsbilleder du viser frem her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den ultra korte historie.. :-) Tak skal du have, det var sjovt at prøve kræfter med ishockey billeder, jeg har ikke før haft kameraet med til kamp.

   Slet
 3. God historie, dejligt at der er frivillige ildsjæle. Og billederne er superfine, men lidt ærgeligt at Danmark ikke kommer til OL..;-D Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Annemarie, ja det var lidt øv.. :-)

   Slet
 4. Tak for historien om Vojens og SønderJyske. De var jo - en gang - rivalerne, men nu er Rungsted ishockeyklub ikke i den række mere, men vi kan jo håbe, at med Yngste på holdet, om mange år (det er hans drøm ;) at der bliver kamp til stregen igen ;0D

  Ærgerligt at de ikke fik kvalificeret sig til OL. Men der var helt sikkert god stemning i hallen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Kari, jeg kan godt huske da Rungsted var med i toppen, håber de kommer derop igen med hjælp fra din yngste.. :-)

   Slet
 5. Det var spændende at læse - sikke en flot hal, det er blevet! Dejlige billeder, ikke mindst af den lille fan. Klem og en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en meget flot hal de har fået bygget dernede.. Tak i lige måde. :-)

   Slet
 6. spændende læsning , flotte billeder, ishockey er ikke min sport, men elskede som ung teen at
  løbe på skøjter i Rødovre skøjtehal

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jonna, jeg har heller ikke selv spillet ishockey, jeg nøjedes også med at løbe på skøjter.. :-)

   Slet
 7. Vi blev engang slæbt med til en ishockey kamp i Canada. Knap 3 min. inde i kampen standsede den pga slagsmål og det blev vist på storskærmen. Det var kvalmende! Siden opdagede jeg at slagsmålene er en del af canadisk ishockey og man kunne sågar købe DVD'er med de 'bedste slagsmål'... 8-/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder ikke som verdens bedste ishockey oplevelse, der er ind i mellem slagsmål også i dansk ishockey, men det er slet ikke ved hver kamp.

   Slet
 8. Tak for flotte billeder fra en verden, jeg ikke kender. Jeg har spillet curling i nogle år og ved synet af isen fik jeg lyst igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Lene.. Hvor spændende at du har spillet curling, det har jeg aldrig prøvet, men jeg har hørt at det er både glat og svært.. :-)

   Slet
 9. Dejlige billeder, men jeg foretrækker nu Fakkelgården for kvalerne på isen.

  SvarSlet