10. februar 2013

Menuen i tekst og billeder..

Jeg truede jo med, at jeg ville vise jer billeder af vores menu på Fakkelgården, den trussel har jeg tænkt mig at gøre alvor af nu.. :-)

Vi startede med Fakkelgårdens hjemmerøgede laks med rømørejer, vagtelæg, saltet citron og salater IMG_9333

derefter kom der rødtunge på cremet perlespelt med trøffel, spinat og riesling skum  IMG_9338

Kødretten var kalvefilet med karamelliseret blomkål, tranebær og sauce med frugteddike IMG_9350

og vi sluttede med blodappelsin sorbet på knust hvid chokolade med vanilje og citron parfait IMG_9352

Jeg var ikke begejstret for den hjemmerøgede laks, den var lidt for røget til min smag, men de små rømørejer var i topklasse. Rødtunge, trøffel, spinat og perlespelt er en genial kombination. Kalvefileten var mør og lækker og lå på et stykke gennemstegt og mere fedtmarmoreret kød, som var med til at give en retten en fantastisk smag. Desserten var intet mindre end et mesterstykke, den smagte så englene græd af glæde. Alt i alt en uhyre lækker og velkomponeret menu af de bedste råvarer og tilberedt af dygtige kokke. Vi valgte vinmenuen fra, og koncentrerede os om en god Amarone til mor og mig og mørk Warwik øl til far og Hasse.

Jeg synes det er meget svært at tage gode billeder af mad, der kommer skygger på, og skarpheden er ikke i top. Jeg kunne selvfølgelig ha’ taget den eksterne blitz med, men det kommer hurtigt til at virke voldsomt med alt det udstyr, og vi var der jo ikke for at tage billeder af den lækre mad, vi var der for at spise den.. :-)

32 kommentarer:

 1. Uhm der er ikke noget skønnere end smuk og veltilberedt mad :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så lækkert, jeg nyder når vi får sådanne madoplevelser.. :-)

   Slet
 2. Det lyder altså ikke helt tosset, det der.
  Hvornår kunne vi låne dine forældre, sagde du? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skam heller ikke så ringe.. :-)
   Hvis vi en dag bliver trætte af dem så siger jeg til.. ;-)

   Slet
 3. Hvor ser det godt ud.. og det gør altså ikke noget at der er slagskygger på maden, så der er ingen grund til at hive ekstern blitz med - du fotograferer jo ikke til en kogebog eller sådan noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var altså også lækkert.. men du kender sikkert også det med at man gerne vil have lækre billeder uanset hvad.. :-)

   Slet
  2. Er lidt mere vågen nu end jeg var i morges da jeg skrev det her... kiggede lige på billederne igen.. har du dem som raw.. for der er da biks med hvidbalancen i dem?

   Slet
  3. Nej jeg har dem kun i jpg, de er taget uden blitz og med lidt for lidt lys..
   Nå pyt, de bliver ikke bedre.. :-)

   Slet
 4. Pyt med skyggerne, det ser lækkert ud..Knus og god mandag til dig..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Skyggerne kunne jeg ikke slippe for, men maden var lækker. :-)

   Slet
 5. Har dvælet en rum tid ved dette og forrige indlæg. Måske skulle man ...
  Det virker til at være en sand gourmetoplevelse i storslåede omgivelser. Hvordan kunne I dog nænne at vælge en Amarone til maden? Var det harmonisk eller hvad? Jeg ville have valgt en tysk Weiss- eller Grauburgunder. Har du en ide om hvad vinmenuen havde været hvis den valgt. Undskyld de mange spørgsmål en vintermandagmorgen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var helt sikkert en oplevelse både i forhold til mad og omgivelser.
   Amaronen var en del af vinmenuen, ingen af os er specielt glade for hvidvin og dessertvin, derfor valgte vi at tage Amaronen hele vejen, og det fungerede fint for os.. :-)
   Jeg kan ikke huske deres vinmenu, men jeg er sikker på den er stemt til maden..
   Helt OK, du må spørge alt det du vil.. :-)

   Slet
 6. Det var da ikke så ringe endda. Det lyder og ser utrolig lækkert ud!
  Skidt med skygger, så længe vi kan se hvad der blev serveret :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var meget lækkert både for øje og mave.. :-)

   Slet
 7. Det ser vanvittig lækkert ud, og dine bileder er meget flotte også uden blitz. Klem og rigtig god mandag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Madame.. og i lige måde til dig.

   Slet
 8. Ligner total forkælelse - Uhmmmmm :D
  Også flot ny header du har fået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ren og skær forkælelse.. :-)
   Tak Dorthe.

   Slet
 9. Har før hørt, at maden på Fakkelgården skulle være superlækker. Og det bekræfter du i jo i høj grad :-) Alt ser lækkert ud, men den der rødtunge på perlespelt lyder godt ekstra spændende. Det kræver sikkert sit at være madfotograf. Man skal jo helst have billederne i kassen, inden sorbeten smelter, salaten begynder at hænge, og saucen bliver mat at kigge på ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Både mad og omgivelser er i topklasse dernede, at stedet også ligger ufattelig smukt, går jo ikke oplevelsen mindre.. Det jeg har hørt og læst om billeder af mad, er at mad der skal fotograferes ikke er specielt spiseligt, sprøjtet med diverse glans ting og ofte ikke kogt eller stegt.. Det er vist en større videnskab at tage gode mad billeder.. :-)

   Slet
 10. Mums en lækker menu, og her skal vi nøjes med resterne fra i går :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Restemad kan nu også være lækkert.. :-)

   Slet
 11. Anyways, det ser superlækkert ud! (- og i min verden er halvtreds procent af oplevelsen at nogen har stået og anstrengt sig for at sætte et velsmagende måltid sammen, om det så er ude eller hjemme)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du fuldstændig ret i, det betyder meget at nogen gør sig umage.

   Slet
 12. Det ser alt sammen meget lækkert ud, der er ikke noget at sige til, at I nød det. Måske har jeg ikke tilstrækkeligt forstand på det, men jeg synes altså, at dine billeder er fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var meget lækkert Hanne. Billederne er gode nok til at illustrere indlægget her, men de yder ikke maden fuld retfærdighed.. :-)

   Slet
 13. Mad er selvfølgelig til for at blive spist, men du har da fotagraferet det meget fint, synes jeg. Man skal tænke på, at billeder i kogebøger tit er "stylede". De kan finde på at lakere maden! Og så selvfølgelig den helt optimale lyssætning, som det kan tage lang tid at lave. Ja, det kommer til at se godt ud, men det er ikke sikkert, at det er det, når fotografen er færdig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg ved godt at madbilleder er totalt stylede og at maden ofte er helt uspiselig når det ser godt ud på billeder.. Den her mad var bestemt spiselig.

   Slet
 14. Det var da en skam, at jeg havde spist, før jeg så billederne, for de kunne da give appetit. Men sig mig, blev I mætte? Portionerne ser lidt klejne ud ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var da ærgerligt for dig Eric.. :-) Du er velkommen til at kigge på dem i morgen igen, før du spiser.. :-)

   Ja vi blev mætte, det var ikke kæmpe portioner, men tilsammen var det rigeligt til at mætte os alle, også min far og Hasse.. :-)

   Slet
 15. Det lyder til at have været en skøn oplevelse, I har haft på Fakkelgården. God idé at booke sådan et ophold, hvor alle har fri til at slappe af og nyde det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det Lone, vi nød at være sammen uden at nogen skulle sørge for noget.. :-)

   Slet