18. februar 2013

Ørnens dag..

DOF afholdt Ørnens dag i går, i vores nærområde kunne man møde op v. Jyllinge lystbådehavn mellem 10 og 14, hvis man ville se havørne. Vi har ynglende havørne på Bognæs, så det er ikke usædvanligt at se den store smukke fugl svæve over Fjorden, det er dog aldrig lykkedes mig at få et billede af dem, så selvfølgelig kørte vi til Jyllinge i går.. IMG_9560Vi var bestemt ikke de eneste, som havde lyst til at høre om ørne og se dem.. Selv om vejret ikke var specielt godt, var det et tilløbsstykke af rang, hele den lange promenade ovenfor havnen var fyldt med biler og mennesker, der var en skov af scoper og store objektiver. IMG_9586IMG_9571Medlemmer af DOF havde stillet deres egne scoper op til frit kig.. De fortalte, at der havde været 3 havørne på derude i går, da vi kom var der kun 1 tilbage. IMG_9566Ca. midt i billedet er der en prik på en pind.. :-) Det er en ung havørn, som sidder på en bundgarnspæl og slapper af mellem måltiderne. I følge de lokale DOF folk, er det ikke en af “vores egne” havørne, det er en ungfugl, som er kommet til og har valgt at fouragere i det madrige område.. Jeg kunne ikke fange den med det blotte øje, men så den tydeligt i et scop, og så prøvede jeg at skyde i den retning scopet pegede.. :-)

Der var utrolig mange svømmefugle ud for lystbådehavnen, her ligger en stor flok troldænder.. IMG_9577øhhh tror jeg nok.. :-) IMG_9578Her tror jeg havørnen igen har sneget sig med på billedet.. den sorte prik under den hvide gavl lige i overkanten af sandrevlen.. IMG_9589Det er helt OK hvis I ikke kan få øje på den, men den var der og vi så den på Ørnens dag 2013..

28 kommentarer:

 1. Og det sidste er det vigtigste :-)

  SvarSlet
 2. Kunne du ikke have lånt Johns megalinse?..Knus..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. John var der ikke, og jeg havde faktisk selv et større objektiv med, men jeg gad ikke lige stå og fedte med at skifte objektiv der i kulden.. :-)

   Slet
 3. Ej, altså Inge, DET ville John aldrig have sagt (dit svar til Rejen) :-D - især ikke, hvis der var en havørn på bedding, så havde han risikeret forfrysninger og det hele ... men jeg tror på dig, når du siger, at punktummet er en havørn ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahahaaa.. Jeg ved det godt Ellen.. Hvorfor var han ikke ude og kigge på ørne.. :-)

   Slet
  2. Fordi han gik oppe i Sverige og gjorde rent, til I skal komme :-D

   Slet
  3. Undskyldning godtaget.. :-)

   Slet
 4. Ja, hvis ikke lige det kom fra dig, ville jeg sige, at det var en pixeland eller prikkerunde, men med troldænder i søgeren, bliver billeder magiske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi... prøv da at klikke billedet op i stor størrelse.. Det er tydeligt en ørn.. :-)

   Slet
 5. Jeg kan godt se en prik på en pind, og hvis du siger, det er en ørn, så tror jeg selvfølgelig på det :-) Overvejede selv at tage ud for at se på ørne. Der er åbenbart også nogle ved Skanderborg Sø. Men familien gad ikke, og vejret var også mest til hjemlig hygge, så det må blive en dag, hvor det er lidt lunere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en ørn.. :-) Du skulle være taget derud, det er vist nu mens det er koldt man har de største chancer for at spotte dem, men hjemlig hygge er jo svært at slå. :-)

   Slet
 6. Det er nu ikke så let at se dine havørne, men jeg tror dig, når du siger, det er en havørn, der er en prik på en pind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Billede nr. 4 kan klikkes op i fuld størrelse, og så er det ikke så svært at se, at det er en ørn.. Men OK du kan roligt tro mig. :-)

   Slet
 7. nej jeg kan ikke få øje på ørnen,men du har haft en dejlig dag og flotte billeder du viser ❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jonna, vi det var koldt men dejligt.. :-)

   Slet
 8. Jeg kan godt se dem, prikkerne altså :-) vi ville også have mødt op her i området på ørnens dag, hvis ikke Mads havde valgt at holde fødselsdag hele søndagen.
  Der må komme en anden ørnedag på et tidspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Klik på billede nr. 4, så bør du kunne se ørnen, og ikke bare prikken.. :-) Tillykke med Mads. :-)

   Slet
 9. Vi må tage dit ord for det. Der skulle vel et objektiv i størrelse gulvspand til, for at man kunne få et tydeligt billede. Men der er da masser af andre pipfugle, så I er ikke blevet snydt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og sådan en objektiv har jeg ikke, men jeg kender en der har sådan et, og han var slet ikke ude og spotte ørne.. Der er mange fine fugle på fjorden, vi føler os bestemt ikke snydt.

   Slet
 10. Jo jo - den ses da tydeligt... host host. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaaakkk Tina, du har et skarpt øje.. ;-)

   Slet
 11. Jeg kan osse godt se prikken, der dog ikke ligner et punktum men et lidt forhøjet komma.. så jeg tror på at dét var en ørn. Det er utroligt at de der ornitologer kan kende ørnene fra hinanden men med det udstyr de stiller op så er det måske ikke helt så forbløffende..

  SvarSlet
  Svar
  1. For en meget sjælden gangs skyld har jeg lagt billede nr. 4 ud i original størrelse, der synes jeg godt man kan se det er en ørn.
   De der mega scoper DOF'erne stiller op med, gør det meget nemt at se fuglene, selv på laaaaang afstand.

   Slet
 12. Sikke en dejlig oplevelse at dele med andre fugleinteresserede ved fjorden - og spændende at der havde været 3 havørne, selv om I kun så 1. Klem og rigtig god tirsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var sjovt at være der sammen med så mange mennesker, tit står man jo helt alene og kigger ud over vandet.. :-)

   Slet
 13. Jeg tænkte godt, at I ikke kunne holde jer inde. Jeg lod ørnene blive ved Tissø, og holdt mig på afstand. Det blev sådan en rigtig hyggesøndag med rester og tændte lys.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hygge, rester og levende lys er jo svært at hamle op med, men jeg prøvede da at lokke jer ud.. :-)

   Slet