5. september 2013

Danmarks ældste og eneste..

ægte linksbane ligger på Fanø, vi har tit snakket om at spille banen, men først i år lykkedes det.. Her er virkelig tale om naturens egen golfbane.. P1010155 Teksten herunder er kopieret fra banens hjemmeside, jeg kan kun tilføje at det var en fed oplevelse at spille golf i de omgivelser.. P1010143

Det er et af de mest fredede naturområder i Danmark: Nationalpark Vadehavet. Uberørt og uforstyrret er naturen overladt til sig selv – fuglene, vinden, havet – og de eneste mennesker i miles omkreds vandrer omkring og svinger med køller: Golfspillere! 

P1010145

Lige bag ved første klitrække mellem de grønne klitter, lyng og marehalm ligger den ældste golfbane i landet – og den eneste ægte linksbane: Fanø Golf Links. Her er golfen tilbage i sin oprindelige form, som den opstod i Skotland, og man kan opleve glæden og udfordringen ved spillet som første gang. 

P1010151

Det er næsten ikke til at se det, hvis man ikke ved det. De lave områder i klitlandskabet er fairways, og klitterne er rough. Det er naturens egen golfbane, og tee-stederne på klittoppene åbner for en betagende udsigt over øen med Vesterhavet brusende i baggrunden. 

P1010153

10 kommentarer:

 1. Det må være et spændende sted at spille golf og en ekstra udfordring, at terrænet ikke er jævn. Hvor er der smukt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er både spændende og svært at spille den bane, men netop meget smukt.

   Slet
 2. Vi skal en tur til Fanø om 14 dage og selv om vi ikke spiller golf, så er det vel muligt at gå tur på området 😉 Det ser rigtig dejligt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. I må have en skøn tur, det er helt sikkert muligt at gå derude. Stort set alle golfbaner er åbne og tilgængelige for alle, det er dog en rigtig god ide at passe på, da en golfbold slår forbandet hårdt hvis den rammer nogen.

   Slet
 3. Sikke et smukt sted at spille golf. ;-D Knus

  SvarSlet
 4. Jeg er slet ikke i tvivl om, at I har nydt at spille på dette sted, men måtte lige google linksbane :-)
  Kan noget være mere eller mindre fredet? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde vi.. Hehe.. du er skarp, nej jeg tror ikke noget er mere fredet end andet, det er fredet eller ikke fredet.. :-)

   Slet
 5. Ligger banen til venstre? Det ser ud som om man har mulighed for ægte golf på denne bane, hvis man kan tale om det. Eller naturlig golf? Eller naturgolf?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm til venstre for hvad.. :-)
   Nej links betyder ikke venstre her, det er en type golfbane.. http://da.wikipedia.org/wiki/Links_(golfbane)
   Golf er golf, men nogle baner er mere anlagte og byggede end andre. :-)

   Slet