24. september 2013

Før og nu..

Mange har spurgt.. “Skal I lave meget før I kan flytte ind i lejligheden..??”

Vi har svaret.. “Nej.. ikke voldsomt meget..” Vi skal bare fjerne et gammelt køkken og sætte et nyt bryggers op, vi skal også lige have bygge det ene badeværelse om, alle klik-gulve skal fjernes, hvorefter de oprindelige gulve skal slibes og behandles, lofter og vægge skal spartles og males, det andet badeværelse skal have nyt sanitet og møbler, og der skal skiftes et par skabe i køkkenet, men vi skal ikke gøre ret meget selv, vi har dygtige håndværkere til det meste.

Det kommende brygges før.. IMG_4348og nu.. IMG_4364Badeværelse før..  IMG_4349og nu..  IMG_4690 Køkken før.. IMG_4351og nu..   køkken-nu
Jeg har ædt masser af “bare liger..” siden vi overtog midt i august. Det er ski ikke “bare lige” at gøre lejligheden klar til indflytning. Der er mange valg at træffe, mange forskellige håndværkere der skal tages i ed på de rigtige tidspunkter, mange underlige småting vi “bare lige” skal huske, købe, skrive gøre eller ikke gøre..

Nogen spørger også.. “Kunne I ikke flytte ind uden at gøre noget..??” og svaret er.. “Johhh det kunne vi da godt. Der boede jo en dejlig og velfungerende familie inden os, så det kunne da fint ha’ været en mulighed.”  IMG_4692 Men nu har vi tiden og muligheden for at sætte vores præg på lejligheden, og det benytter vi os “bare lige” af, selv om der hele tiden dukker nye need-to-make og nice-to-make opgaver op, og også selv om jeg ind i mellem synes det hele er temmelig frustrerende og uoverskueligt.

Jeg glæder mig til at kunne vise “Efter” billeder, men det varer nok lige nogle dage.. :-)

28 kommentarer:

 1. Det bliver så godt, når det er færdigt, og forhåbentlig har I et sted at bo, til håndværkerne er færdige :-) Og så elsker jeg før og efter billeder, så jeg glæder mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det skal nok blive godt, og vi har heldigvis huset til d. 1 dec. så mon ikke vi når det.. :-)

   Slet
 2. Gys!, Vi er vist ude i noget det-skal-være-skidt-før-det-kan-blive-godt. Godt, I har håndværkere til det meste - selv om de skal holdes i ørerne, og der alligevel er tusind ting, I lige skal tage stilling til.

  Glæder mig til efter-billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt, lige nu er det skidt, men det bliver godt.. :-) Det er heldigvis gode og rimelig selv tænkende håndværkere vi har valgt.. :-)

   Slet
 3. Jeg glæder mig til at se dine 'efter billeder' - det er godt nok en stor mundfuld, men dejligt at I har håndværkere på opgaverne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må indrømme at det griber om sig, når man først går i gang.. Vi er så glade for at vi ikke selv skal lave det hele, så tror jeg ikke det blev i år vi kunne flytte ind.. :-)

   Slet
 4. Du viser jo allerede 'efter-billeder' og det ser fantastisk godt ud med både lækkert køkken og lækkert badeværelse. Jeg synes da, det er rigtig meget I skal have lavet, og I gør det på det rigtige tidspunkt, for så omfattende renovering får man ikke taget sig sammen til, når først man er flyttet ind. Held og lykke med projektet, det bliver fedt, når det er færdigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Som du også selv har opdaget, så er der ingen efter billeder endnu.. :-)
   Jeg tror hurtigt en renovering bliver udvidet og mere omfattende, end først antaget. Men vi vil netop ikke i gang igen, når vi er flyttet ind.
   Tak, det håber vi.. :-)

   Slet
 5. Det ser spændende ud, Inge - det er jo dejligt at kunne sætte sit eget præg selv om det er en stor omgang - glæder mig også til at se "efter-billeder"

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ved at blive en større omgang, men det skulle gerne blive godt. :-)

   Slet
 6. Jeg læste din blogpost igen, og kan nu se, at jeg har fået byttet om på billederne af før og nu - sorry. Nu glæder jeg mig ekstra meget til at se efter-billederne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt forståeligt, det så jo nydeligt ud før også.. :-)

   Slet

 7. Spændende at følge, og så er jeg overrasket over et bryggers i en lejlighed? Er det kun mig, der ikke troede, at lejligheder indeholder bryggers (almindeligvis)?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er vist ikke helt almindeligt med et bryggers i en lejlighed, men vi har muligheden, da det er to lejligheder som er slået sammen, og derfor var der et ekstra køkken, som vi vil have bryggers i.. :-)

   Slet
 8. Ser ud til at blive godt og jeg glæder mig til at se det sådan i en større sammenhæng og gerne i 3D sammen med lejlighedens nye beboere :-)

  Så først dit indlæg på telefonen, og nåede faktisk lidt at forbande jeres valg af badeværelses-materiale.. beton er jo så moderne.. men kan nu se at betonen vist bare er en overgangsting. I hvert fald i den der meget rå udgave...

  Det bliver godt og jeg kan godt forstå at I glæder jer over det... ikke mindst fordi I slipper for mareridtet med to boliger... (huset i skoven er undtaget denne betragtning)..

  SvarSlet
  Svar
  1. Du slipper skam ikke for live visning.. :-)

   Vi skal bestemt ikke have beton badeværelse, det er et lille rum, og det skal holdes lyst og let, med lidt sorte indslag..

   Vi glæder os til kun at have en lejlighed og selvfølgelig stadig huset i skoven.. Som jo også skal ændres lidt.. :-)

   Slet
 9. Måske har jeg misopfattet, hvem der er lejlighedens tidligere lejere/ejere, nemlig en af Hasses sønner + compagni, men det ændrer jo intet ved, at I 2 har tænkt Jer lejligheden som stedet, hvor skønhed og alderdom mødes dobbelt :)
  Og de unge har hver især familiemæssigt købt huse, så at alle deres unger kan muntre sig på plæner store m.v.
  Jeg er total sikker på, at I - bedsteforældre udi Roskilde - skal få så mange besøg i fremtiden, at det bare af den grund er bedst, at have få gjort lejligheden total parat. MEN, men, hvem gider egentlig begynde ændringer, når først man er flyttet ind???

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har forstået det helt rigtigt, Emil og hans forældre boede i lejligheden indtil midt i august..

   Begge drengene har købt hus og have, så der bliver masser af plæne at muntre sig på for alle de små.

   Nej vi gider ikke bo der samtidig med ombygning, det er alt for besværligt.

   Slet
 10. Godt nok, Inge, og dermed intet galt :-D
  I, bedsteforældre, futter da bare afsted til ungernes hjem, i tide og utide *LOL*
  K.H. anjoe & Rimkogeren

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej slet ikke.. :-)
   Ja vi futter ud og nyder både børn og haver, og lader andre have ansvar for arbejdet med begge dele. :-)
   Kh til jer begge.

   Slet
 11. Jamen jamen - der er da gang i den hos dig pt :-) God vind med projektet!
  Glæder mig til "efter" billederne.

  SvarSlet
 12. Der er meget at tænke på, så det er ikke bare lige, men det er også dejligt at kunne sætte sit eget præg på kommende bolig. Og ligesom Overleveren glæder jeg mig til at se jer og boligen, når I engang er kommet på plads og har overskud til gæster. ;-D knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der godt nok, vi glæder os til at vise jer den igen.. I har jo set den inden vi begyndte på noget som helst.. :-)

   Slet
 13. Det skal være beskidt før det bliver godt. Det ved jeg om nogen. Og "vi mangler lige det sidste". Den holder også. Til enhver tid. Jeg glæder mig til at se. Måske man kan trække et nummer i køen en gang i foråret 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe.. ja rigtig beskidt.. :-) I har jo lige været gennem en stor køkkenrenovering, så du kender alt til det her cirkus, og I skulle endda bo i det, vi kan heldigvis lukke døren og tage hjem i et hus, hvor der ikke bygges om.
   Du er så hjertelig velkommen Susanne.. :-)

   Slet
 14. Det første jeg tænkte, var: sikke en masse lys I får. Det bliver en skøn lejlighed at flytte ind i når I engang er færdige med bare liger..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en meget lys lejlighed, det er ret vigtigt for os begge.. Det bliver så skønt.. :-)

   Slet