13. april 2015

Svanedans og svanesang..

eller måske var det svanekamp. svanekamp2svanekamp3Det var ikke kun traner som huserede ved Hornborgasjøn, der var også mange sangsvaner. svanedans1Sangsvanerne larmer lige så meget som tranerne, de opholder sig sammen med tranerne, og de to store fuglearter ligner hinanden en del når de danser og puster sig op overfor hinanden.. svanekamp5svanedanssvanekamp1Det så lidt voldsomt ud når de jagtede hinanden, men det varede ikke længe før de igen gik rundt og snadrede side om side.

To ugers ferie er godt og grundig brugt, det har været skønt med masser af gode oplevelser og herligt samvær. Vi har overlevet både hagl, regn, blæst og sol og varme. Jeg har fået skudt golfsæsonen i gang med 3 runder, spillet var ikke prangende, men jeg kom da rundt.

Og til sidst og helt uden sammenhæng med svaner og traner.. Hvis nogen af jer har læst den svenske forfatter Fredrik Backmans “En mand der hedder Ove” og kunne lide den, kan jeg varmt anbefale at I går ombord i hans anden bog, “Britt-Marie var her..” Jeg har overgivet mig fuldstændig til Backmans sprællevende sprog og til hans geniale og humoristiske måde at fortælle en historie på.

18 kommentarer:

 1. Det lyder som en god ferie, fyldt med alle mulige oplevelser og nydelser på stribe.
  Skønne billeder af 'tossede' svaner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det, tak Pia.. De tossede svaner var ret sjove. :-)

   Slet
 2. Tak for boganbealing ... det er altid rart at lære nye forfattere at kende, og ham her kender jeg ikke. Endnu ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Ellen, er spændt på om du kan lide hans stil.. :-)

   Slet
 3. Hvor er det smukke billeder - og tak for anbefalingen af bogen!

  SvarSlet
 4. Tak for anbefalingen, har hørt om den første bog, men altså ikke læst den, endnu ;-) Det må jeg have gjort. Og det ser ret voldsomt ud med de svaner, men som altid skønne billeder fra dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og velbekomme Lene, håber du kan lide den.. :-)

   Slet
 5. Det ser da voldsomt ud - som om de trænger til en gårdlærer :-) Jeg har faktisk “En mand der hedder Ove” liggende på e-bogslæseren, men er ikke komet i gang endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der burde nok være en gårdvagt.. :-)
   Både Ove og Britt-Marie er god ferielæsning.

   Slet
 6. Det har været den skønneste ferie. Og turen til Slagelse var ingen undtagelse. Svanerne er imponerende dyr. Nu kan jeg også prøve at fange dem med linsen. Mit nye zoom gør, at jeg kan klare den på distancen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nemlig en rigtig dejlig eftermiddag Susanne.. Fedt at dit kamera er kommet, jeg er spændt på at høre om du kan lide det, og om det lever op til forventningerne. :-)

   Slet
 7. Fine svanebilleder! Det er sjovt at de to arter går så godt i spænd. Jeg vil straks reservere bogen om Britt-Marie, for jeg var også vild med bogen om Ove :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ditte, hvis du kunne lide Ove, så vil du kunne lide Britt-Marie også.. :-)

   Slet
 8. Flotte billeder :-)

  Men hvorfor er de så sorte på maverne? Skyldes det, at mavefjerene er faldet af i kampens hede, og at svaner så åbenbart har sort skind under de hvide fjer. Eller er det utallige mavelandinger i et pladderhul (for ikke at tale om oliepøl, som det mest af alt ligner)?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak frue.. Jeg undrede mig også over de sorte svanemaver, men jeg gætter på de er sorte fordi de ligger og roder i mudder og hvad det nu er.. :-)

   Slet
 9. Mon svanerne tror de er traner?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe Jørgen, det var præcis min tanke da jeg så dem.. :-)

   Slet