3. april 2015

Traner, traner og atter traner..

Vi har set traner i lange baner, aldrig har jeg oplevet noget lignende, det var et inferno af trompeterende og dansende traner, Hornborgasjøn er et eldorado for fuglene. Vi kom derop mandag eftermiddag, vejret var ikke specielt imponerende, det var det syn der mødte os gengæld. Jeg har set mange traner ved Pulken, hvor de står på et noget mindre område og dermed også syner imponerende, men her ved Tranedansen - lige syd for Skara - er man væsentlig tættere på tranerne end man er ved Pulken. Landskabet er mere varieret og der er mange gode steder at se og fotografere tranerne fra.  MorgentranerVi var deroppe fra mandag til onsdag, og allerede tirsdag morgen havde Hasse set traner nok.. :-) Jeg kunne stå deroppe endnu, ikke fordi jeg mangler billeder af traner, men fordi det er så utroligt imponerende at se de store flotte fugle, der spiser, danser og flyver ind og ud af området. Det er en oplevelse jeg ikke ville være foruden.

Tranerne tælles i skumringen når de kommer flyvende ind for at overnatte, det siges at være ret nemt at tælle traner, man tæller bare benene og dividerer med 2.. :-) Dagens tal offentliggøres på tavlen og på søens hjemmeside. I følge samme hjemmeside kommer der ca. 150.000 besøgende hvert år. Jeg havde frygtet at vi måtte kæmpe om pladserne i første parket, men min frygt var helt ubegrundet, vi var ikke alene derude, men vi have valgt rigtigt at komme på hverdage. Der var på ingen måde overfyldt af andet end traner. Som vi også har set ved Pulken, har mange det store og dyre fotoudstyr med, for pokker nogle objektiver der stod rundt omkring. tranetal-30-31-1-

Heldigvis stod tranerne så tæt på, at mit kamera og objektiv også kunne fange fornuftige billeder, det sværeste er egentlig at der er fugle allevegne, så det er vanskeligt at få gode billeder af danserne. traner1IMG_6168IMG_6306IMG_6074IMG_6056

20 kommentarer:

 1. Det må alligevel have været et utrolig flot syn ... det er positivt, at man kan komme tættere på tranerne - det er den største ulempe ved Pulken, at man ikke kan det, for om der er 5000 eller 15000, er nok en anelse ligemeget :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en fantastisk oplevelse, når der er mange traner er det ikke vigtigt om det er 5000 eller 15.000, det er også landskabet deroppe der gør den store forskel. Det er væsentlig mere fotogent end Pulken.. :-)

   Slet
 2. Svar
  1. :-), det sagde jeg også mange gange..

   Slet
 3. Hvor er det dog flotte billeder og sikke en fantastisk oplevelse! Det ville lige være noget også for mig.
  Rigtig god påske til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, jeg er sikker på du også ville kunne lide det.. :-)

   Slet
 4. For nogle billeder du skudt Inge. Og jeg ser sagtens dansene på dine billeder.
  Det må have været utroligt spændende at se :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annette.. Det var vildt.. :-)

   Slet
 5. Tak for kigget på dine Hornborgatraner... det er et dejligt sted og jeg er glad for at I ramte plet med dagene.. hverdage, få mennesker og mange traner... på en gang
  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Overlever, det var gode dage vi fik valgt. :-)

   Slet
 6. Fantastisk syn og flotte skud. Vi har kun været ved Pulken, men jeg synes det fremgår tydeligt af dine billeder, hvilken forskel der er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pia.. Ja der er stor forskel på de to steder. :-)

   Slet
 7. Hold da op. Det er lige så jeg gyser. Så mange fugle på et og samme sted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der var mange Susanne, det er vist ikke et sted for dig.

   Slet
 8. Sikke en oplevelse og tak fordi du deler dine skønne billeder med os :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var det, og velbekomme.. :-) dejligt at du er med.

   Slet
 9. Det er ikke så lidt spændende at læse dit indlæg og se de gode billeder. Dette er atter en inspiration til en tur omend jeg var meget glad for at se traner ved Stralsund sidste efterår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du kan lide det Jørgen, det er bestemt et besøg værd, også selv om man har set traner andre steder.

   Slet