16. februar 2016

Der er trods alt grænser..

for hvor mange timer jeg kan fordrive med shopping i Næstved.. Selv om Næstved er en ganske fin by, så bliver det ikke nemmere at få tiden til gå en dag hver anden uge dernede i Næstved. I går var jeg for første gang heldig med vejret, det var koldt, men solen skinnede og himlen var blå. IMG_7222I denne uge er der vinterferie på Sydsjælland, derfor var Næstved museum undtagelsesvis åbent på en mandag, det samme var Boderne v. Sankt Peders kirke, hvor man kan se glas og keramik fra Holmegaard og Kähler. IMG_7212POESIIMG_7216

Verdensberømt street art i Næstved - Gavl Farvergade 7 ud mod Bredstrædeparkeringen.IMG_7220Flg. er klippet fra sn.dk:

Tyske Loomit har i mere end 30 år været en af graffitiens absolutte frontfigurer i Europa, og hans værker kan ud over i Næstved også ses i byer som Moskva, New York og Rio de Janeiro. Den verdensberømte street art kunstner fra München med det borgerlige navn Mathias Köhler er født i 1968, har malet siden 1983 og har levet af sin kunst siden 1989. Hesten på væggen refererer til gardehusarerne, som i mange år holdt til i Næstved, mens papegøjen er med, da den indgår i firmalogoet hos væggens ejermand.

14 kommentarer:

 1. Ret genialt at inddrage skorstenen på den måde i billedet.
  Vi har jo sagt, at du bare skal komme ud til os, Inge - det mener vi selvfølgelig stadigvæk ... men der er vist noget med en frokost til Hasse midt i det hele?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg ved det, men du har ret.. Jeg køber frokost til Hasse, han er ikke vild med det sygehuset kan byde på. :-)

   Slet
 2. Og det dejlige vejr giver så skønne billeder til os :-) Ja tiden kan blive lang, hvis ikke man strikker eller orker at læse/lytte bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg strikker ikke, og det med at læse kan jeg ikke rigtig samle mig om for tiden. :-)
   Men jeg får da set Næstved og omegn, og der er kønt dernede i syden.

   Slet
 3. I går stod valget melle men tur til Næstved (vi vil gerne se særudstillingen med Hansen Reistrups keramik) og Holbæk. Det blev til Holbæk, hvilket jeg skriver lidt om snart.
  Herlig gavl.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nr. 2 billede er fra Reistrup Hansen udstillingen, han har lavet imponerende ting. :-)
   Spændende hvad I så og oplevede i Holbæk.

   Slet
 4. Selvom der er godt med skridt på kontoen, så kan det blive lidt ensformigt at trave de samme steder, især i byen, synes jeg. Der er et godt stykke vej til Storcenteret, der er måske lidt nyt at fornøje sig med, hvis ikke du kender til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har været en tur ude i Storcentret, kørte derud en dag det øsede ned, det er et OK center, men heller ikke et sted jeg rigtig gider komme ofte.. :-)

   Slet
 5. Hvis vejret er surt og man trænger til at hvile benene, så er biblioteket jo også en mulighed for at få et lille pusterum. Selv om du ikke magter læseriet p.t., så er der både wifi og glittede magasiner med pæne billeder ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en god ide Ditte, biblioteket har ikke været med i mine overvejelser, nu går vi heldigvis mod lysere og lunere tider, så hvis vi skal fortsætte med at komme dernede fast, vil jeg da finde ud af hvor det er. :-)

   Slet
 6. Den galv er guf for mig som elsker streetart i (næsten) enhver form. Kan godt forstå det bliver mere og mere vanskelig at fordrive tiden....så stor er Næstved heller ikke. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er flere flotte gavlmalerier dernede, næste gang vil jeg ned til havnen og se et maleri på en silo (https://www.facebook.com/NaestvedKommune/posts/10153052733901078)

   Slet
 7. Jeg har kun været i Næstved en gang, i regnvejr, så jeg kunne godt tænke mig nogle ture dertil igen. Men jeg ville nok også blive en andelse træt af byen, hvis det er hver 14. dag...
  Dejligt med lidt andet denne gang. Så må du se om der er noget andet spændende til næste gang :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Næstved er egenlig en rigtig fin by, men i regnvejr hver anden uge, er den lige så kedelig som mange andre steder i regn og rusk. :-)

   Slet