25. februar 2016

Den gamle rundremise i Roskilde..

Vi havde dejligt besøg af Ellen og John i lørdags. Efter kaffen og på trods af vejret kørte vi en tur ud på Musicon. Det er nogle år siden de to har været derude, og der sker noget nyt hele tiden. Efter Ragnarock og Musicon var vi egentlig kolde nok til at tage hjem, men bilen rundede lige et hjørne af Roskilde, ingen af os havde besøgt før.. IMG_9571IMG_9555Den gamle rundremise.. IMG_9556Jeg troede det hed en cirkelremise, men google lærte mig et nyt ord, det er en rundremise, den er gammel, den er vist nok fredet og en del af Danmarks jernbanemuseum i Odense. IMG_9557Jeg kan ikke rigtig finde nye informationer om remisen, såh.. om der stadig er jernbaneentusiaster der reparerer og bygger damplokomotiver, aner jeg ikke. Remisen ser ikke umiddelbart ud til at være et overrendt område, men det er heller ikke specielt overgroet.. IMG_9562Der lå kul rundt omkring og den gamle vandpost ser stadig ud til at kunne bruges. IMG_9565

17 kommentarer:

 1. Spændende plads...godt den ikke bare er jævnet med jorden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så godt, og fredningen gør forhåbentlig at det heller ikke sker. :-)

   Slet
 2. Ihh, jeg troede du havde glemt remisen - den havde jeg på planen til morgendagens indlæg, men den må så lige revideres.
  Måske. Hvis jeg finder billeder væsentlig forskellige fra dine - desværre meget gode, så derfor usandsynligt - kan det stadig være ;-)
  Men enig: Det var virkelig interessant at se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil gerne se dine billeder fra remisen, er ikke specielt imponeret af mine egne, jeg er må en tur derom igen, måske når det er lidt lunere.. :-)

   Slet
 3. Det er altid spændende med den slags ufriserede steder i byen - godt de får lov at leve deres liv lettere upåagtet af 'planlægningsfascister'. Det synes jeg faktisk de er gode til i Roskilde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nogle steder i byen får lov at være i fred, men andre steder synes jeg planlæggerne er hårde ved den gamle by.. Men som det ofte sker, så er der meget brok i starten, og efter et stykke tid, så har vi alle vænnet os til det nye, vi har trådt nye stier og opdager heldigvis også, at alt nyt ikke nødvendigvis er det værste der kan ske. :-)

   Slet
 4. Sikke et sjovt sted. Jeg troede så, det hed drejeremise ... Og den der figurdims med krone og vinger und so weiter gad jeg altså godt have en lille fin plads til i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ajjj mener du virkelig du vil have det skrummel stående i din have.. :-D Der skal lidt mere end en lille plads til..

   Slet
  2. Okay, så en mellemstor plads da. Med en nysseligt klippet halvcirkelformet hæk, fine grønne parkbænke - og solskin og cafe latte-krus ;-)

   Slet
  3. OK, solskin og cafe-latte-krus forstår jeg.. :-)

   Slet
 5. Med toget kører jeg ofte forbi rundremisen i Roskilde og jeg tænker næsten lige så hyppigt, at jeg må se den lidt nærmere. Hvorefter jeg glemmer det.
  Tak for fin tur på området.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har boet her i byen siden 1988 og det er først gang jeg ser den rigtigt, altså ikke bare fra toget. :-)

   Slet
 6. Tænk at der også findes sådan noget i Riskilde. Hernede har vi Gedser remise. Det skal nok blive et eftertraktet sted. Tyskerne er vilde med ideen og har i flere år samarbejder om at få Olsenbanden flyttet hertil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender ikke Gedser remise, men hvis I kan få Olsenbanden til at genopstå og flytte derned, så er jeg mere end imponeret.. :-)

   Slet
 7. For et spennende sted å besøke. Både historisk og de mange fine fotomotivene en finner der!

  Ha en fin søndag!

  Irene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er et spændende område, og fotomotiverne står nærmest i kø derude. :-)

   Slet