28. marts 2012

Jeg vendte ryggen til..

P1010950.. Bymarken en weekend, og BOIIINNNNGGGG så sprang de små farveklatter frem i lyset.. i græsset, i hækken og mellem ukrudtet i de få bede vi har. blomster i haven1Vi har græs og de smukkeste små blå violer i vores mosplæne, skvalderkålen  stortrives og mælkebøtterne har det så fint.. blomster i haven2Vi er da glade for vores have, men ingen af os er specielt interesserede i det arbjede der nok burde lægges derude. Græsset bliver slået når det er for langt, hækken bliver klippet under protest, en sjælden gang hakker og trækker vi lidt ukrudt op, men overordnet set får det meste stort set lov at passe sig selv.

Vi glæder os begge til, at andre engang tager over her i haven, at vi kun skal passe et par altaner og nogle få krukker. Måske kommer vi til at savne, pladsen, græsset der kildrer de bare tæer, æblerne vi kan plukke direkte af træerne, blomster og grene der hurtigt kan hentes ind, og sættes i en vase, men vi kommer aldrig til at savne timerne med hækklipning, sne der skal skovles væk og plæneklipperen der kun starter når den er helt kold, træværk der skal males og skiftes, eller ukrudtet der bliver ved med at dukke op mellem sten og fliser hele vejen rundt..

Midt i euforien over foråret, må jeg også erkende at en ny havesæson truer.. :-)

18 kommentarer:

 1. Det er da skønt med alt det grønne og blomsterne, men jeg kan godt forstå I ikke gider alt det "hårde" arbejde der tager tid fra det man måske hellere vil...Jeg skal tænke på dig når jeg passer min altan...;-D Skønne billeder...Knus og en dejlig dag til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes efterhånden jeg har taget min tørn med havearbejde, nu er det snart andres tur til at tage over.
   Jeg glæder mig til bare at have to altaner.. :-)

   Slet
 2. Dejlige billeder, Inge! Men jeg kan sagtens forstå jer, og en lejlighed er nok bedre for jer. I vil stadig have jeres hus i Sverige med masser af natur. Jeg bruger havearbejdet som en form for motion og meditation. Klem og ha' en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi trænger snart til at komme i lejlighed, vi har rigeligt at rive i kun med huset i Sverige.. :-)

   Slet
 3. For en fargesymfoni! Utrolig så langt våren er kommet hos dere. Her er det såvidt begynt å komme opp noen små skudd.
  Hagen skal ikke være en burde burde, men kos å tusle rundt i eget tempo når en vil. Så hos meg betyr det ugress og absolutt ingen A4 hage. Gla i den likevel C",)
  Ha en flott dag.
  Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej hus og have skal ikke være en byrde, men vi har to af slagsen, og det er lige i overkanten. :-)

   Slet
 4. Som Rimkogeren siger hvert forår: "Kun en tåbe frygter ikke haven" :-D

  SvarSlet
 5. Åh hvor skønt med alle de små fine nye farver.
  Lige pludselig går det stærkt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gør det.. og det er jo skønt. :-)

   Slet
 6. Ja, hvem der havde råd til en gartner ... jeg er heller ikke vild med pligtarbejdet, men hvem går mon lige og ønsker sig et drivhus i Sverige? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Et drivhus i Sverige..!!!!! OK, hvem skal passe det når I er væk derfra i flere uger.. eller er det først næste år, hvor I får mere tid deroppe..

   Slet
 7. Det må da også være lidt svært at få tid til det hele. Med hus i Sverige får I jo al den friske luft, I kan ønske jer.

  Selv kan jeg godt li' at rumstere i haven. Og går kun nødtvunget ind igen. Tænker så godt, og der er ingen, der forstyrrer mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret, vi har 2 gange hus og have, og det er ved at blive for meget. Vi vil hellere bruge tiden på golfbanen. :-)

   Slet
 8. Det er altså lidt spøjst.. dem der har have ville egentlig helst være fri.. dem der ikke har det savner det. Men jeg tror måske det handler om at dem der har, ganske nøje husker alt arbejdet og dem der ikke har, savner muligheden for at nyde den.

  Vi burde indføre nogle delehaver :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror du har fuldstændig ret, det er præcis sådan det er.. og jeg deler hellere end gerne min have med en der vil passe den lidt bedre end vi selv gør..
   Du kan bare sige til, der er mere end rigeligt at kaste sig over.. :-)

   Slet
 9. Ja min landmand sagde jo til mig, at jeg måtte lære at elske havearbejde, for han havde ikke tid ;-) Jeg er aldrig kommet til at elske det, men sikke mange farver du allerede har nu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt huske du har fortalt Lene, jeg har heller aldrig elsket det, men jeg har dog gjort noget, har endda engang for mange år siden haft køkkenhave.
   Men jeg gider ikke mere.. andre og nye kræfter må til inden for de næste par år. :-)

   Slet