21. marts 2012

Livredende førstehjælp..

Jeg var på kursus i går efter arbejdstid..

Vi trykkede, pustede og lagde forbindinger til den store guldmedalje.. Et 7 timers kursus i livredende førstehjælp, hvor vi lærte en masse, som vi forhåbentlig aldrig får brug for.. Det er ikke ret tit man går fra et kursus med det ønske.

P1010792P1010793P1010805

26 kommentarer:

 1. Ja, det er godt at kunne! Burde være noget vi alle skulle lære. Håber heller ikke du får brug for det.
  Skrev på dine fine blå sager i går, men fik det vist ikke "sendt" - flotte blå farver!
  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bør vi kunne allesammen. I mine unge dage var jeg selv uddannet samaritter og instruktør, men det var fint at få det frisket op igen.

   Slet
 2. Sådan har jeg det også med mit førstehjælpskursus - men jeg tog det fordi jeg var kommet forbi to færdselsulykker med dødelig udgang i løbet af en vinter, hvor jeg gik i skole i Aalborg, og jeg tænkte: "Jeg er nødt til at kunne gøre noget, hvis jeg kommer som den første". Mine børn har fået i skolen, på gym. og når de skal have kørekort - og det synes jeg er meget vigtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er grimme oplevelser at have på nethinden, jeg synes alle bør kunne yde livredende førstehjælp. Vi kan jo netop risikere at være den første eller den eneste der er tilstede ved et ulykkestilfælde.

   Slet
 3. Det er godt at kunne :-) Giver lidt ro i maven, selvom vi alle håber aldrig at skulle bruge det.

  Har selv været på kursus. En gang. Burde gentage det, for nu er det ved at gå lidt i glemmebogen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal på genopfriskningskursus hvert 3. år, for at holde det ved lige.. :-)

   Slet
 4. Det er jo rigtigt godt at kunne, især hvis man osse ved hvor hjertestarterne gemmer sig, hvilket ofte er det store problem, for der er vist stadig ingen der har overblik over det. Det er jo de færreste der kan holde til hjerte/lungeredning ret længe af gangen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret, vi har en hjertestarter i firmaet, og jeg ved hvor den er.. :-)
   Er tidligere uddannet sameritter og instruktør i førstehjælp, men det var OK at få det genopfrisket. Jeg er fra dengang hvor man lagde folk i aflåst sideleje og ikke stabilt sideleje, vi lærte en anden frekvens mellem pump og pust.. Men grundlæggende drejer det sig jo om, at kunne gøre noget og holde hjernen i live.

   Slet
 5. Det er en god ting at kunne førstehjælp. Jeg har også været på kursus, men det er godt nok længe siden, burde jo nok få det frisket op igen...;-D knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du skal have det frisket op hvert 3. år. Vi ses i morgen.. :-)

   Slet
 6. Jeg må med skam melde, at jeg aldrig har været på sådan et kursus. Det er bestemt en god idé og burde være et krav på en arbejdsplads (og andre steder...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig god ide at vide hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude.. :-)

   Slet
 7. Jeg tog førstehjælpskursus for et par år siden - men jeg er (desværre) ikke sikker på, jeg ville kunne huske ret meget, hvis jeg fik brug for det. Dog har jeg et smart lille kort i min pung med et par gode førstehjælpsråd - det fik vi på kurset - men mon man når at bruge den slags, når det gælder ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det kort er ikke meget bevendt hvis man først skal finde det frem og læse hvad man skal gøre.. :-)
   Forhåbentlig dukker din lærdom op hvis du får brug for det.

   Slet
 8. Sikke en god idé - alle mennesker burde kunne førstehjælp, selv om vi forhåbentlig aldrig får brug for det.
  Klem og en god aften til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bør vi kunne allesammen.. Tak i lige måde Madame.

   Slet
 9. Det giver en god følelse at have været på sådan et kursus. Det er betryggende, at man ikke er helt på bar bund.

  Lærte I også om de forbundne kar? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Høhø.. nej men jeg har engang lært, at hvis man nedsænker et legeme i vand, og det ikke er kommet op efter ½ time, må det betragtes som tabt.. :-)

   Slet
 10. En rigtig god ide, og måske man kan redde et menneske hvis der bliver brug for det...garantien rækker jo ikke helt ind i himlen, men hellere handle end at være passiv. Knus og god aften til jer

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej der er ingen garanti, men det gør da i det mindste at man har en mulighed for at handle og forsøge at hjælpe. Tak i lige måde Gitte. :-)

   Slet
 11. Også jeg har været på det kursus. Jeg fandt ud af, at jeg kunne det meste i forvejen.
  Blot var jeg utilfreds på et enkelt punkt. Når der nu var så mange søde piger med, hvorfor kunne jeg så ikke få lov til at øve mig på en levende model ;-C

  SvarSlet
  Svar
  1. Høhøhø.. det var da også voldsomt uretfærdigt, at du skulle øve dig på en dukke.. :-)

   Slet
 12. God ide med sådan et kursus. Jeg var sidst på et for snart 4 år siden da jeg tog kørekort - så det trænger snart til en genopfriskning :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må afsted igen på et opfrisker kursus Anette. :-)

   Slet
 13. Det fulgte helt gratis med i forbindelse med min oprindelige uddannelse, og jeg tror, man reagerer helt instinktivt, når man først står i situationen.
  Men det finder man jo først ud af, NÅR...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg såmænd du har ret i, men hvis man frisker det op ind i mellem, skal det ikke hentes så langt væk, hvis vi en dag skulle få brug for det..

   Slet