19. november 2012

Jul i Nyhavn..

Hmmmm.. her vender man ryggen til arbejdspladsens baghave ganske kort tid, og straks rykker “nogen” ind med juleriet.  P1000464 Jeg har lige holdt efterårsferie, i min kalender er der længe til jul, solen skinner, her er ingen sne.. P1000469 P1000470 Er det ikke voldsomt tidligt at begynde på julen.. :-)

28 kommentarer:

 1. For min skyld må man også gerne julen til december :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville være så dejligt hvis vi kun skulle forholde os til julen i december måned hvert år.. Så tror jeg såmænd også jeg ville gide det. :-)

   Slet
 2. Jo det er lige tidligt nok..;-D Knus

  SvarSlet
 3. Jo, det er tidligt! Det burde være forbudt at julepynte og julesælge noget som helst indtil en måned før. Så ville svage sjæle som jeg heller ikke falde i og indkøbe nisser, før vi er kommet halvvejs i november ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også gå med til at der jules fra d. 24. november.. Så er der en hel måned hvor vi kan julehygge alt det vi orker.. :-)

   Slet
 4. Sikke dejlige billeder, Inge!
  I Frederiksværk er man også ved at julepynte gaderne - jo, det er som om, det bliver tidligere år for år. Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, ja der er ved at være fyldt op over vores hoveder med gran og diverse. :-)

   Slet
 5. Julen starter tidligst 1. søndag i advent her i huset, og det er måske helt uden julepynt, nisser og gran, men bare med et kalenderlys, hvis jet får støvet et op :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forsøger også at have kalenderlyset klar til 1. dec, og 4 lys til 1. søndag i advent. Det lykkes ikke altid.
   Kalenderlyset købte jeg i Netto i søndags, om jeg når advents"kransen" i år, står stadig hen i det uvisse. :-)

   Slet
 6. Jo, det er tidligt. Men efterhånden begynder de jo snakke jul allerede i oktober. Vi gør intet ud af julen her i huset, bortset fra at holde fri, spise godt og hygge os. Det der nisse/gran/hjerte-crap står os op til ørerne, når det faktisk bliver jul. Det er selvfølgelig noget andet, hvis man skal holde jul med mindre børn. Men selv mindre børn bliver jo gejlet op til et niveau, hvor intet holder, på grund af alt det "hype", de bliver udsat for.

  SvarSlet
  Svar
  1. I oktober er jeg fuldstændig juledøv, jeg bliver som de 3 små aber.. Ikke høre, ikke se, ikke tale om jul.
   Sidst i november kan jeg være med til advent og kalenderlys.. midt i december plejer der at dukke et par nisser op i hytten.

   Slet
 7. Jul.. jeg ved ikke - selve julefejringen er for tidlig. Men at starte med planlægning synes jeg ikke er for tidligt. Så er der det mørke hyggelige fuldt at levende lys eller smukke lyskæder, det behøver jeg ikke have jul for at nyde.
  Og så er der at pynte op - jeg pynter noget op i advent og noget d 1 december, og så langsomt mere.
  Ikke det hele på en gang!
  Men julemarkeder er da hyggelige!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænkte på dig, da jeg så at julen var kommet til Nyhavn.. :-) kalender og adventslys er som regel også på plads her i huset nogenlunde når dagene oprinder.. Resten af juleriet afhænger af tid og hvornår vi holder jul med ungerne, i år bliver det allerede d. 8. dec. :-)

   Slet
 8. Jo det er godt nok lidt tidligt, men butikkerne skal vel have så meget ud af højtiden som muligt. Og så længe de holder sig til den sidste halvdel af november, kan jeg godt holde det ud.
  Herhjemme starter jeg først i december.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hårdt at være butiksejer, så der bliver skruet på alle skruerne.. :-)
   Jeg føler mig i voldsom god tid i år.. har styr på kalenderlyset.. ;-)

   Slet
 9. Der er et smukt lys på dine billeder!

  Jeg synes, det er i orden at julepynte fra første søndag i advent; men det er som om, der bliver julepyntet tidligere og tidligere i det offentlige rum. Jeg elsker julen, men den skal bare holde sig til december måned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, der var et meget fint lys i morges da jeg gik gennem Nyhavn. Jeg har bestemt ikke noget mod julen, men jeg synes det er lige det tidligste lige nu.. :-) I december er julen helt ok med mig.

   Slet
 10. Jo, det er tidligt, men det siger vi trofast hvert år ... jeg tror jeg vælger det, du gør i oktober: bliver juledøv, til det passer mig at jule :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ved jeg godt vi gør Ellen.. og jeg får sikkert behov for at sige det næste år også.. :-)
   Juledøvhed er en glimragende egenskab at være i besidelse af..

   Slet
 11. Svar
  1. Det synes jeg også i december.. :-)

   Slet
 12. Kender nogle af dem, der går rundt og sætter juleting op i oktober, og de fortæller at de får så utroligt mange tilråb, når de går og arbejder. Men det er jo desværre sådan at det tager ganske lang tid at sætte alt det der op i byen, og at det helst ikke skal foregå i myldretider mm, så derfor starter man ekstra tidligt så det er klart i midten af november. Dét kan man så mene er lidt for tidligt, men sådan er det jo.

  Vi må sætte kikkerten for det blinde øje indtil vi selv synes at det er tid til at hygge lidt med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo ikke særlig rart at nogen skyder på the messenger boy.. Den pointe du fremhæver havde jeg ikke lige tænkt.. Selvfølgelig er der en masse logistik i ophængning af julepynt. De kan jo ikke være overalt de sidste 2 uger i december.

   Slet
 13. Der er jo snart kun en måned til ... og der ligger stadig haloweenistiske græskar og flyder. Jeg kunne godt lide min barndoms julebutik, Vemmetofte købmandshandel, hvor juleudstillingen blev lavet første søndag i december. Ingen månedsvis jul. Jul handler vel om omsætning og mættethed, sagde den sure pensionist.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt Jørgen, der er snart kun en måned til, og der er endnu kortere til vi holder Jul i Bymarken d. 8. dec. Så i år må jeg i juleomdrejninger noget tidligere end jeg egentlig har lyst til.

   Slet
 14. Alle højtiderne er for de handlendes skyld, vidste du ik' det?! ;-) Valentins dag, Halloween og alt det andet nye spøjse der er dukket op på kalenderen. Det er også derfor at jul starter i oktober (har endda engang set et stort juletræ med lys sat op foran et firma 30 september!)Luk øjnene for det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er juleblind og juledøv indtil her sidst i november.. og så prøver jeg at komme op i passende jule-omdrejninger.

   Slet