21. november 2012

Mårup kirke..

Lene efterlyser emner til blogindlæg, jeg kunne desværre ikke hjælpe hende, min hjerne var helt blank både på hendes vegne og på egne vegne.. i forhold til blogindlæg.. :-) Når jeg ikke føler, jeg sidder og brænder med et blogindlæg, kigger jeg mine billeder igennem for at finde inspiration.

Jeg dykkede ned i billederne fra vores jyllandstur i sidste uge, og tricket virkede også denne gang.. :-)IMG_6794På et tidspunkt kørte vi forbi et skilt hvorpå der stod – Mårup kirke – Hold, stop, stands, vend bilen og kør tilbage.. er det ikke den kirke der er ved at forsvinde i havet..?? Jo, det er det nemlig. Hvis I følger linket på Mårup kirke kan I både se hvordan den så ud engang, og læse lidt om kirkens historie.

I dag er der ikke meget af kirken tilbage, og det sidste ligger meget tæt på kanten. Hvis I vil nå at se Mårup kirke, skal I ikke vente ret mange år.  IMG_6785Fra kirken kan man se nogle sommerhuse, hvor ejerne må have meget urolige drømme når hav og vind kommer buldrende fra vest.. IMG_6790Naturen er godt nok barsk derude.. IMG_6786

32 kommentarer:

 1. Smukke billeder fra Mårup Kirke, der ser godt nok lidt vindomsust ud. Knus og god aften til dig..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, der er meget vindomsust derude, men også meget smukt.

   Slet
 2. Ja, nu er der ikke lang vej igen - også fyret er på vej i havet - i mange år kunne det ikke ses fra stranden - det kan det nu.
  Heldigvis får vi nu en ekstra gang sandfodring i Lønstrup og kystsikringen ud for byen bliver opdateret, så forhåbentligt får vi vores strand igen - det går stærkt heroppe når det forsvinder.
  Klem og en god aften til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej et enkelt eller to storme mere, så forsvinder det sidste. Jeg undrede mig også over at fyret var så tydeligt, sådan huskede jeg det ikke fra dengang jeg boede i Nordjylland.
   Det lyder godt at der bliver gjort noget for at sikre nogle af strækningerne, men det er jo en hård kamp at holde havet på afstand.
   Tak i lige måde til dig.

   Slet
 3. Uha, at se sommerhusene helt ude ved skrænten er uhyggeligt! Ja, det er en rigtig god idé at kigge i sine billemapper, hvis man savner lidt inspiration. Klem og god aften hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ret skræmmende at se sommerhusene helt der ude på kanten. Tak i lige måde Madame.

   Slet
 4. Og så må jeg hellere kigge på motorcykelbillederne fra sidste års ferie i Italien, jeg er vist aldrig blevet færdig med den beretning :-) Men nu tager jeg til kor. Og du er bare god til at fange stemninger, om det er blandt mennesker eller om det er ude i den vindblæste natur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der må da være nogle flere flotte billeder, det glæder jeg mig til.. :-)
   Tak for roser Lene, rødmer af glæde over dine ord.

   Slet
 5. Mårup kirke er et af "mine" steder. Men du må godt komme der også! Mindst 1 gang om året er jeg ude og kigge og tage billeder. Det er en del af min barndoms landskab, og det betyder meget for mig, kan jeg mærke. Jeg kan blive helt rørt, når jeg ser, at andre har været der, og at det også har gjort indtryk på dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henny, jeg var derude for mange år siden, det er et fantastisk sted, men også skræmmende at naturen tager land på den måde.
   Jeg kan godt forstå det er dit sted.

   Slet
 6. Det er en dramatisk serie billeder fra den yderste forpost, som velsagtens snart forsvinder i havet. Lad os håbe, der opstår erstatningsland et andet sted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan ikke vare længe.. På Fanø så vi at stranden blev bredere og nye klitter begyndte at vokse frem, ja andre steder kommer der nyt land.

   Slet
 7. Jeg har været der tre gange på 17 år, og hver gang er kirken rykket betænkeligt meget nærmere kysten. Omvendt, må det vel være ... Det er en helt speciel følelse at være på det sted.
  Jeg tænkte på, om der mon er nogen, der vil forsikre de sommerhuse?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke været der i mange år, jeg blev meget overrasket over hvor meget der er forsvundet..
   Nej jeg tror ikke man kan få dem forsikret i dag.

   Slet
 8. Dejlige billeder du viser!

  Jeg kender godt det med at mangle stof til et indlæg, og jeg har ikke lige en stribe billeder at kigge igennem. Jeg har så besluttet, at det OK, at jeg blogger sjældnere. Jeg blogger, når jeg har oplevet noget, der har gjort indtryk på mig, og det sker ikke hver dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne.
   Det er helt ok at blogge sjældnere, jeg har bare så mange billeder jeg gerne vil dele. :-)

   Slet
 9. Hvor er det nogle skønne billeder du her viser ...

  SvarSlet
 10. Flotte billeder. Især det første sætter virkelig gang i associationerne! (Stormfulde Højder eller noget). Jeg tror ikke, jeg ville bryde mig om at bo sådan et vindomsust sted, heller ikke behørigt inde på land.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak frue, det var ret blæsende højder den dag.. :-)
   Jeg ville meget gerne bo tættere på havet end jeg gør. Fjorden er dejlig, men det er ikke et hav, man kan altid se land bag vandet.. :-)

   Slet
 11. Nu ved jeg hvorfor jeg bor på en Ø og ikke det stormomsuste moderland!
  Gys der ser koldt og råt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan det også være.. Der blæser nok lidt mildere vinde i dit bo-område.. :-)

   Slet
 12. Hvor ser det bare vildt og smukt ud (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til Kit, ja det er virkelig vild og flot.

   Slet
 13. Et koldt og barsk landskab. Jeg vil nødig bo der, men elsker at komme og kigge, men helst ikke efterår og vinter. Det minder om vores Gedser, hvor bygningerne hang ude over skrænten meget, meget længe inden der blev bekostet en nedrivning.
  Smukke billeder som altid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville ikke have noget imod at bo i nærheden af Vesterhavet.. Men det går jo ikke, jeg ville få alt for langt på arbejde. :-)
   Jeg vidste ikke at der var de samme problemer i Gedser.
   Tak skal du have Pia.

   Slet
 14. Det er nogen meget smukke billeder af et Danmark der snart ikke er mere...

  SvarSlet
 15. Puha, ja. De sommerhuse ligger godt nok tæt ved kanten. Omend smuk, kan Vesterhavet altså også være en skrap nabo.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen her Jens Chr, ja vesterhavet er en skrap nabo.

   Slet