23. april 2013

Billedbehandling i LiveWriter

Jeg bruger WindowsLiveWriter som blogindlægs-editor, jeg synes det er SÅ nemt både at lave og uploade indlæg fra WLW.

Det vigtigste for mig er, at jeg kan bestemme hvor billede og tekst skal placeres i indlægget, og at jeg kan styre størrelsen på mine billeder med 100"% nøjagtighed, desuden får jeg automatisk sat et Copyright vandmærke på alle mine billeder. Størrelse og vandmærk skal kun sættes første gang, hvorefter jeg klikkede på “Gem indstillingerne som standard”, derefter arver alle billeder de ønskede indstillinger.

Langt de fleste billeder gør jeg ikke andet ved, end at hente dem fra kameraet til pc’en, og derfra trække dem over i et indlæg. Hvis et billede er meget skævt retter jeg det dog lige op i MS Office Picture Manager (en del af MSOffice pakken) Jeg har “noget” med skæve billeder, specielt hvis der er vand i spil.. Jeg synes det er så ærgerligt at alt vandet løber ud af sø og hav.. :-)

Hvis jeg endelig bruger lidt tid på billedbehandling foregår det i et gratis program som hedder Photoscape (http://www.photoscape.org/ps/main/download.php).. men det er sjældent jeg åbner det program.

Og nu kommer jeg endelig til sagens kerne, det jeg egentlig ville fortælle og vise, og det alle WLW-brugere måske allerede ved.. altså alle undtagen mig.. :-) Der er nogle få men OK redigerings muligheder for billeder her i WL. Når billedet er markeret kan man tilføje effekter.  På de to billeder herunder har jeg Øget skrapheden og valgt Farveskift, på det sidste valgte jeg også en Sepia-sværtning..

Det ville være en grum løgn, hvis jeg påstod, at det er avanceret foto-redigering, men det er hurtigt og nemt, specielt Øg skarpheden kunne jeg sagtens fristes til at bruge ind i mellem.

image

Før effekter.. P1010332og efter..P1010332før.. P1010320og efter.. P1010320

32 kommentarer:

 1. Spændende at læse - det er virkelig sjovt at lege med billedbehandling. Jeg bruger Photoshop Elements, men de forskellige programmer kan sikkert nogenlunde det samme.
  Ha' en rigtig god eftermiddag, klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også Photoshop elements, det kan meget meget mere end de her få ting WLW kan, det er et rigtigt fotoredigeringsprogram. :-)

   Slet
 2. Og jeg gør nærmest aldrig noget, så vandet ryger vist af og til ud af mit billede :-) Men nu lærte jeg noget nyt, tak :-)

  SvarSlet
 3. Hej Inge..tusind tak. Jeg bruger også Live Writer, stort set af samme grunde som dig. Jeg anede ikke at vi havde disse redigerings muligheder..har nok ikke været nysgerrig nok :)
  Vandmærke og navn kommer helt sikkert på fremover og at gøre billedet skarpere skal klart prøves af.
  Pudsigt nok ser min live writer ikke helt sådan ud som din, måske jeg mangler en opdatering??
  kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Anne, jeg har næsten lige skiftet begge mine pc'er, og dermed fået en ny writer lagt på, den ser lidt anderledes ud, men funktionerne er helt de samme.
   kh Inge

   Slet
 4. Jeg har brugt WLW i flere år, og jeg har endnu slet ikke opdaget den mulighed haha. Så jeg er da vildt glad for at du lige skriver om den. Iøvrigt sidder jeg på hver evig eneste indlæg og retter billeder til, fordi jeg ikke har anet at man kunne gemme den indstilling man bruger!!! Jesus altså sikke meget tid jeg ku ha sparet mig. Nu vil jeg så se om jeg kan finde ud af det i fremtiden :)

  Mange tak for at dele og rigtig god aften
  Kh Henriette :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Henriette, hvis du vælger at gemme standard indstillinger skulle det gerne være hurtigere og nemmere næste gang du lægger et billede i writeren.
   Tak i lige måde
   Kh Inge

   Slet
 5. Fint med en lille instruktion ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at nogen kan bruge det..

   Slet
 6. Jeg har også noget med billeder hvor det hælder til den ene eller anden side, og WLW er rigtig god, du viste mig jo det i sin tid.. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Billeder med skæv vandlinje forstyrrer mit øje.. :-)

   Slet
 7. Alltid velkomment med noens meninger om bildebehandling man bruker. Jeg har brukt denne jeg også, men nå er jeg veldig fornøyd med Picasa. Men jeg titter stadig innom for å se om noe er bedre i WW. Lykke til videre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange som er glade for Picasa til billedbehandling, jeg tror også det er et ganske udmærket program. Tak i lige måde.

   Slet
 8. (Tak for din kommentar om billedstørrelserne ovre hos mig. Nu er der så mange kommentarer, at der ikke kan være flere, derfor skriver jeg lidt videre her hos dig; håber det er i orden.)

  Tusind tak for tippet - det vil jeg benytte mig af. Jeg havde slet ikke bemærket at de muligheder fandtes.

  Jeg prøvede lige at forøge skarpheden på et par af mine billeder i et testindlæg (som ikke er udgivet) og jeg bemærkede, at også her 'hopper' billedet, når jeg klikker OK til den valgte indstilling; dvs. mit problem har ikke med billedstørrelserne at gøre. Det er åbenbart hver gang jeg vælger et eller andet at redigere, at WLW gør sådan. Øv altså.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Hanne og god fornøjelse..
   Øv at du ikke rigtig kan få styr på billed størrelsen, håber du finder løsningen.

   Slet
 9. Jeg har opdaget det og leget lidt med det, men bruger det ikke. Mine billeder bliver også kun rettet hvis vandet kømmer ned i det ene hjørne, ellers ryger de direkte ind eller bliver kasseret. Man må jo spare (tid) hvor der spares kan :-) Måske skulle jeg prøve skarpheden, for den kunne ind imellem sagtens forbedres.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også lidt vild med skarpheds muligheden, det kan godt redde et lidt støvet billede i ny og næ.. :-)

   Slet
 10. Hm, når vi snakker billedbehandling, sværger jeg til "rigtige" billedbehandlingsprogrammer (à la Photoshop) til beskæring og alt det andet. Når du kan klare dig med en discountløsning, er det nok fordi, dine billeder er så gode. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også de "rigtige" programmer til billedbehandling, men jeg synes de er alt for store og besværlige at bruge, så meget tid gider jeg ikke bruge på at justere billeder.
   Tak for roser.. :-)

   Slet
 11. Jeg har vænnet mig til at skrive mine indlæg i rå html. Så kan jeg selv kontrollere det hele, bl.a. har jeg i css defineret forskellige "classes", der hele tiden sørger for, at billeder tilpasser sig den opløsning, brugeren har. Selvfølgelig ikke, hvis de bruger en gammel Internet Explorer, men så er de altså også selv ude om det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så hardcore er jeg slet ikke, WLW sørger vist også for at tilpasse indlæg til brugerens opløsning og skærmstørrelse.. Jeg tjekker nogle gange mine indlæg på både iPhone, iPad, lille pc skærm og stor ekstern skærm, og oplever ikke problemer.

   Slet
 12. Tak Inge - så lærte jeg lige det med vandmærke. Jeg brugte det tidligere på mine billeder men gad ikke sidde og skrive det hver gang :) det med at gøre billederne skarpere kendte jeg godt - fint med lidt info om live writer som er et super "program"

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Anette.. nej det gider vi da ikke sidde og skrive hver gang, det skal bare være der pr. automatik, det mener jeg egentlig også at f.eks. Picasa kan.

   Slet
 13. Det er sjovt, som vi bruger WLW forskelligt mht. billeder.
  De features du beskriver her, kender jeg godt, men bruger aldrig - skal der redigeres, gør jeg det altid inden jeg hiver billedet over i min kladde.
  Vi er dog helt enige om holdningen til hældende billeder - det kan jeg heller ikke have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstyrrer mit øje, når et ellers super billede hælder vand ud af det ene "øre".. :-)

   Slet
 14. Der er dels sket nyt og dels gået glemslens slør over mange ting i mit fravær fra bloggen. Bl.a. er WLW versionen opdateret og det forvirrede mig en del.Men nu skulle det stå skarpt igen (forhåbentligt) så tusinde tak for det :-)

  SvarSlet
 15. uha,,,, jeg er ikke så teknisk,,,,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Det behøver man heldigvis heller ikke være.. :-)

   Slet
 16. Heisann! Forbløffende forandring, merkelig hva et par tastetrykk kan skape av resultater ;:OD)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er stor forskel med meget få midler.. :-)

   Slet