5. december 2010

CoolArt på Musicon..

Nikkas kæreste Carl er kommet til Danmark, han lod varme og sommer blive i Melbourne, nu går han rundt i sne og vinter og synes det er fantastisk. P1010047Det er skønt at være sammen med de to glade og dejlige unge mennesker. P1010040I dag havde vi dem med ude på Musicon, hvor der var CoolArt i VærkStedet, som den gamle Hal 9 er døbt.

 P1010046P1010056P1010060P1010073

Musicon er en nedlagt betonvarefabrik, som Roskilde kommune købte i 2003. Planen er at bydelen Musicon skal være motor for udvikling af Roskilde til en by med endnu mere fokus på kultur, kulturerhverv, uddannelse, events og boliger. P1010036Der skal være rockmuseum, højskole, væksthus, innovative virksomheder, kunstnerværksteder, caféer, spillesteder og spændende boliger. Når Musicon er færdigudviklet om 10-15 år, vil det være en bydel med et spændende og udfordrende bymiljø, ca. 650 boliger og omkring 2.000 arbejdspladser indenfor kulturerhverv.

P1010041P1010042

På Musicons hjemmesiden skriver de at bydelen skal være…

 • En kreativ, musisk bydel, der tillader eksperimenter
 • En bydel med høj puls og liv det meste af døgnet
 • En bydel med innovativt byggeri i en høj kvalitet
 • En bydel, der bygger på oplevelsesøkonomi
 • En bydel med spor af den betonfabrik, der engang har været på området

P1010037Det er allerede nu et spændende sted at komme, råt, stort og ind i mellem syder det af liv i hjørnerne. P1010038I dag var det CoolArt som trak os derud, næste gang er det måske en koncert, en Åben Dans forestilling eller en rundvisning.. Man kan aldrig vide hvad der pludselig dukker op derude..

8 kommentarer:

 1. Nyter snø og vinter ja....jo, det er jo deilig:)

  Et flott sted og et flott tiltak å ta i bruk slike gamle bygninger til kunstneriske innslag. Et slikt hus finnes i Trondheim også.

  Skjønner du har hatt en trivelig dag med "de unge":)
  Nyt kvelden, klem fra meg:)

  SvarSlet
 2. Det er da godt at han synes dejligt om sne og vinter, det er vel også lidt anderledes når man "kun" er vant til varme...Et sødt par...Fin idé med at bruge en nedlagt fabrik til flere mindre "værksteder"...Jeg har været i Raadvad i dag med mine unge mennesker og der er det jo også forskellige værksteder...Dejlige billeder du har fanget....God søndag aften til dig...Knus :-0

  SvarSlet
 3. Guri...Jeg synes det er meget spændende når man bruger gamle fabrikker til noget kreativt og nyskabende..
  Klem til dig. :-)

  Annemarie.. Da han boede her forrige år, var der ikke ret meget sne, så han nyder det.. endnu.. :-)
  Rådvad må også ha' været super flot i dag, var der også julemarked..
  Knus :-)

  SvarSlet
 4. Utroligt spændende med Musicon, og vildt dejligt for Nikka at Carl endeligt er landet. Hvor længe får han lov at blive i denne omgang ??
  Forhåbentlig skal julen fejres med jer alle sammen....Knus

  SvarSlet
 5. Lyder dælme som et spændende projekt :-D

  SvarSlet
 6. Annette.. Ja det er det helt sikkert, og super flot derude i dag med sne und alles.. :-) Carl holder ferie her i et par måneder, og ja vi er næsten alle samlet til jul i år.. Knus

  Per.. Det er det også, allerede nu, der er så mange gode tanker der er samlet omkring hvad og hvordan området skal bruges. Det ligger meget tæt på byen, så vi kunne have risikeret et stort træls butiks helvede.. :-)

  SvarSlet
 7. I har da rigtig hygget jer i dag, og projektet lyder rigtig spændende, forhåbentlig stikker finansgrisen ikke sin tryne i det.

  SvarSlet
 8. Det kan du tro vi har Lene, vi er mange der håber at den gris holder fingrene fra Musicon grunden, men det er vist lidt svært.

  SvarSlet