24. oktober 2010

Rovfugle i Hedeland…

Terrassen blev vinterklar, der er ryddet op i kælderen, så der blev plads til golfgrejet, sidst på eftermiddagen trængte vi til at komme lidt ud.. En tur ud i regnvejret, gennem Hedeland, forbi Amphi-teatret og bagsiden af skibakken. IMG_9147Over marken ved siden af vejen hænger et par små rovfugle, desværre er det ikke rigtig fotovejr.. billederne er ikke skarpe.IMG_9150IMG_9157IMG_9158Den eneste rovfugl jeg med sikkerhed kan genkende er den røde glente.. og det her er ikke en glente, den var ikke nær så stor og havde ikke den kløftede hale,  På trods af den forholdsvis ringe kvalitet, håber jeg at en af jer kan fortælle mig hvilken fugl det er jeg har fanget her.

13 kommentarer:

 1. Nu er jeg altså ikke lige nogen haj til fugle...og ud fra billedet er det svært at finde ud hvilken størrelse den fugl har i virkeligheden, men jeg tør godt vove et gæt, også selvom jeg gør mig til grin - pyt med det: jeg tror at det kunne dreje sig om en musvåge?

  SvarSlet
 2. Tak Berliner.. nu har jeg prøvet at google musvågen og jeg tror den er større end den vi så i dag.. men de billeder jeg fandt kunne godt ligne den.. Jeg takker for et godt bud. :-)

  SvarSlet
 3. Jeg er desværre heller ikke fuglekender og ved ikke hvad det er for en rovfugl. Men i fredags da jeg holdt middagspause mellem Mou og Ålborg hang der en præcis ligesådan og i samme stilling få meter vedsiden af lastbilen lige i min øjenhøjde. Jeg var ikke hurtig nok til at slippe maden og finde kameraet så tak for billedet det var en ægte dejavu oplevelse for mig at se dit billede (øverste) med fuglen

  SvarSlet
 4. Min mand der er vild med rovfugle, siger det er en tårnfalk hun.

  SvarSlet
 5. Det må da være en hauk av et eller annet slag? Vi har endel storfugl her...den eneste jeg har fanget på linsa var en spurvehauk som satt i treet utenfor kjøkkenvinduet.
  Godt med en frisklufttur etter rydding i hagen:)

  Søndagskveld og jeg forbereder meg på ny uke på jobb.
  Nyt resten av kvelden og ha en flott start på ny uke:)
  klem fra meg:)

  SvarSlet
 6. En tårnfalk hun, fedt.. hils ham og sig mange tak :-) og velkommen her hvem du end er... :-)

  SvarSlet
 7. Hej Jønne.. Så var det godt jeg fangede en til dig i dag.. :-) Der var endda nogle stykker, men hver gang jeg stod ud af bilen, fløj de væk. Så længe jeg blev i bilen og fotograferede derfra, blev de hængende.. :-)

  Guri.. det var vores første bud, altså en duehøg el. lign.. men anonym siger det er en tårnfalk. Jeg skal ha' googlet tårnfalken for at se lidt bedre billeder af den. Den var super flot som den hang der over marken.
  Jeg sidder også og lader op til en arbejdsuge.. Du må have en rigtig god uge, og knus til dig. :-)

  SvarSlet
 8. Anomym har fuldstændig ret ;-)

  SvarSlet
 9. Ja det er jo nemt at sidde og pippe og være klog her til sidst i rækken, men mit bud ville også være tårnfalk. At jeg så ikke lige kan gennemskue hvor de bor, derude i Hedeland er en anden sag. Men der kommer kloge lokale folk på værtshuset, så jeg spørger lige :-))

  SvarSlet
 10. Inge fine billeder og jeg ville også have gættet på en musvåge eller spurvehøg....men trods vejret fine billeder....god mandag til dig...

  SvarSlet
 11. Tak Per.. jeg har også googlet Tårnfalken, og kan se at det ligner.. Jeg tror på dig og anonym..

  Annette.. Selv om man er sidst i rækken, kan man sagtens have ret.. Der er ikke mange tårne de kan bo i derude i Hedeland.. så måske ved nogle af dine gæster mere.. :-)

  REJEN.. Tak.. lige der ønskede jeg mig klar blå himmel, sol fra ryggen og en kæmpestor zoom.

  SvarSlet
 12. Herfra er buddet en tårnfalk :-)

  SvarSlet
 13. Tak Ditte.. :-) Jeg tror på jer..

  SvarSlet