25. oktober 2010

Undgåelsens Bevægelighed v. Diamanten…

Søren Kirkegårsplads foran Den sorte Diamant her i København, har de sidste par uger været prydet af dette lille fine glasmosaikhus..IMAG0490Jeg så det første gang i sidste uge, og troede det havde noget at gøre med efterårsferiens tilbud til børnene, måske i samarbejde med Tøjhusmuseet, som ligger på den anden side af gaden.IMAG0492 Her i morges fik nysgerrigheden overtaget, og jeg gik ned på pladsen for at se hvad det egentlig er for et hus… Det blev jeg nu ikke meget klogere af.. heldigvis er Google min ven, og nu ved jeg at det er en performanceinstallation, huset er skabt af skulptøren Tom Fruin. På Det Kongelige Biblioteks hjemmeside fortæller de bl.a...

I en farverig glashus-skulptur på Søren Kierkegaards Plads udstiller to personer på underfundig vis det moderne menneskes hverdagsdilemmaer og livsstilsparadokser. De har mistet evnen til at vælge og springer udenom i en lang kæde af overspringhandlinger.

Undgåelsens Bevægelighed er en poetisk fortolkning af, hvordan hvert enkelt menneskes valg eller fravalg har en direkte indvirkning på vores fælles fremtid. Gennem en dramaturgisk fortolkning af lyrikeren Vagn Steens tekster eksperimenterer CoreAct med den sproglige formidling.

Forestillingen spiller uanset vejret, medbring godt fodtøj og en varm ven

Jeg kan også se at forestillingen kører frem til d. 12. november, hvis nogen af jer er interesseret, kan I sagtens nå det endnu.

9 kommentarer:

 1. Ja det lyser da op og er egentlig ganske sjovt at se på.

  SvarSlet
 2. Det er et fint lille hus.. jeg fik tanker om pandekagehus el.lign da jeg så det første gang.. :-)

  SvarSlet
 3. Det er da for pokker et drivhus der vil noget, det ville være en pryd i enhver have. Nå, at kalde det et drivhus, det er måske at hale det fine lille hus ned på et niveau, hvor det ikke hører hjemme, men sjovt er det i hvert fald.
  Har lige læst om jeres dejlige golf ferie (ja, jeg er frygtelig bagud med bloglæsningen), hold da op hvor er du god på golfbanen.
  Knus og en dejlig dag til dig.

  SvarSlet
 4. Ha ha.. Annette et drivhus.. ja det ville da være noget af et farveløft til haven..:-)
  Uha nogle dage væk fra blogreaderen, og den er totalt overfyldt, men du har jo været ude og føjte sammen med din mand :-)
  Jeg tror nu mest jeg var inde i en heldig periode dernede i Spanien.. mit spil har ellers været elendigt hele sommeren.
  Knus og en dejlig dag til dig Annette.

  SvarSlet
 5. Det ser flot og farvestrålende ud. Hvor er det skønt at have google som ven - ikke? God mandag.

  SvarSlet
 6. Var jo en skikkelig fargeklatt det der da:)) Skjønner godt du ble nysgjerrig:)
  Google er en sann venn ja:))
  Nyt mandagen videre...her er det tid for tur med Major i sterk vind og regn...

  SvarSlet
 7. Tak fordi du poster det her for jeg kommer vist ikke lige til KBH sådan lige indenfor de næste par dage...og det er en spændende installation. Sådan noget er ret spændende syns jeg og det sjove er jo også overraskelsen. Jeg tænkte også straks på pandekagehus :-)

  SvarSlet
 8. Pyha - du er godt nok en tand for produktiv til, at Ellen her kan følge med...
  Det er da nogle kanongode billeder af rovfugle - hvad skal du da bruge et nyt kamera til? ;-)

  Og 'drivhuset' er flot. Min første tanke gik sjovt nok til Pyramiden uden for Louvre - lige så anderledes og tilsyneladende lige så malplaceret. Men flot.

  SvarSlet
 9. Anette... Google er en god ven.. :-)
  Guri.. Ja en dejlig farveklat.. :-) Knus og en dejlig dag til dig..

  Berliner.. Det er præcis overraskelsen der gør forskellen.. :-)

  Ellen.. Hø hø... hvem snakker om nyt kamera.. Har du ikke også lige fået et nyt..?? ;-)

  SvarSlet