7. august 2010

Sommerfugle og ærteblomster…

Vi har en ærteblomststaude der ikke dufter, men blomsterne er meget eftertragtede af sommerfuglene. De fineste hvide og gule sommerfugle er overalt i ærteblomsterne. De er smukke når de flyver, men når de sætter sig og suger nektar op fra bunden af blomsterne, tja.. så ligner de mest af alt et vissent blad. På trods af mange ihærdige forsøg, er det ikke lykkes mig at fange sommerfuglene i flugten, hvor vingerne er slået ud, hvordan fa… gør man det uden at sætte dem på en nål… det nægter jeg simpelthen. OG tålmod ud over et par minutter virker heller ikke.. :-))IMG_6519 IMG_6524 IMG_6537 IMG_6538Hvis nogen af jer har et par guldkorn I vil dele, så læser, lytter og prøver jeg det gerne af.

4 kommentarer:

 1. Hej Inge, har du prøvet at stille motiv-vælgeren på "sport" = bevægelse ? bare et forslag ved ikke om det virker....kønne lathyrus, desværre er min afgået ved døden ved hjælp af min søn....blomster er ikke lige hans stærke side....hihi...synes da at de sidste billede af sommerfuglen er fint, man kan tydeligt se årene i vingen....

  SvarSlet
 2. Hej Annemarie.. Ja det er måske en mulighed, men jeg vil jo også gerne meget tæt på.. tak for buddet.
  Imponerende at han kan ta' livet af lathyrus, jeg gør intet, har endda lagt en træterasse ovenpå dem, og de bliver ved at komme år efter år..

  SvarSlet
 3. Nu er sommerfugle ikke nemme at fotografere - på nær hvis de er så flinke at sidde stille længe nok ;-)
  Men prøv at indstille dit kamera til lukkertidsstyret (på Nikon hedder det S for Shutterspeed). Stil den på f.eks 1000 og kameraet vil sørge for passende blænde (A). Så skulle det være muligt at fange billeder i flugten.

  SvarSlet
 4. TAK Per.. du har givet mig noget at komme videre med. Jeg er ikke så god til alle de specielle indstillinger, så det bliver ofte nogle af de "foruddefinerede" Jeg tror det må være det der hedder Tv på Canon - her kan jeg i hvert fald selv styrre tiden.. (kan ikke finde brugsforviringen)
  Ha' en god aften

  SvarSlet