17. august 2010

Tranekær slot..

Søndag kørte vi nordpå. Vi ville se Tranekær slot og Land art kunsværkerner i slotsparken.IMG_6851 I følge turist Langelands hjemmeside tilhører parken og slottet familien Ahlefeldt-Laurvig, som i 1993 overdrog parkens udsmykning til TICKON - Tranekær Internationale Center for Kunst Og Natur. Siden da har over 20 danske og internationale kunstnere af høj klasse skabt deres værker i selve parken. Det drejer sig om såkaldt Land Art - en kunstform, som  indebærer, at de ofte gigantiske kunstværker bygges på stedet af organisk materiale, bl.a. træ, jord og sten. Dermed skabes værker, som på forunderlig vis indgår i naturen, men som samtidig er underlagt naturens nedbrydende kræfter for på et tidspunkt helt at forsvinde.IMG_6844 IMG_6855 Kunstværkerne ligger spredt i den meget store park, og tidens tand, vejr og vind er i fuld  gang med at nedbryde flere af dem. Parken virker ikke specielt velplejet, mange steder ser det ud som om naturen har helt frit spil. Det var da bestemt interessant at gå rundt om søen gennem skoven, og undervejs forsøge at finde nogle af kunstværkerne, hvilket lykkedes nogle gange.. :-))

IMG_6838IMG_6845

Vi gik gennem skov og over åbne mark arealer, vi gik af smalle stier med kæmpe brændenælder der smøg sig om benene. Hvide og lyserøde snerler, vilde brombær og hindbær var i fuld gang med at overtage mange steder, den store flotte sø var næsten skjult i siv, rør og høje græsser. Det var vildt og dejligt, men jeg havde helt klart forestillet mig, noget lidt mere overskueligt og velholdt.

IMG_6860 IMG_6859

Ham her stod og passede døren ind til den lille souvenir shop Souvenariet  IMG_6861IMG_6857Selve Tranekær by var og er meget smuk og malerisk.

Fra Tranekær kørte vi op til Lohals, hvor Kaj og Bøje holdt øje…IMG_6868 IMG_6879 IMG_6880

7 kommentarer:

 1. Det er meget trist, at en slotspark som Tranekærs er forsømt. Men det kræver sikkert en velspækket pengepung at holde parken - og slottet både ude og inde. Det er meget smukke billeder, Inge - og en dag må jeg tage turen til Langeland og opleve det hele selv.

  Ha' en dejlig tirsdag, klem :-)

  SvarSlet
 2. Hej Inge, smukke billeder og en fin idé det med Land Art....sjovt nok har jeg også en hvis mani med at fotografere måger...de er vist nogle være "linselus". God dag til dig....

  SvarSlet
 3. For lidt og for meget...
  Jeg er heller ikke vild med en superovervelfriseret park, men dette forfald er næsten endnu mere synd, for meget hurtigt vil det vel blive stort set ufremkommeligt.
  Endnu ser det dog ud til at være næsten i orden, og det var nogle spændende billeder du tog.
  Kunstudsmykningsformen er en rigtig god ide - lidt lige som på Wanås i nærheden af os i Sverige.
  Det kan jeg anbefale, at I tager op og besøger en gang, I har tid til overs :-)

  SvarSlet
 4. @Madame.. Ja det er lidt trist at se.. og det er helt sikkert ikke billigt at holde sådan en kasse i gang. Du må tage husherren under armen og cyklerne bag på bilen, og smutte en tur til Langeland, det er en skøn ø..
  En dejlig dag til dig og klem :-)

  @Rejen.. Ja det er en anden form for kunst end det man normalt ser rundt omkring..
  He he.. jeg tar' også billeder af måger, jeg tror det er fordi der er så mange og de er ofte ret tæt på os og ikke specielt bange for os.. Tror også de er rigtige linselus.. :-)
  Du må ha' en rigtig god dag.

  @Ellen.. Det er rigtigt det er en balance mellem det naturlige og overfriserede.. her synes jeg det var tæt på at tippe til det ufremkommelige nogle steder. Men mange steder var det OK.
  Wanås må jeg huske, vi holder jo ferie fra torsdag og kører til Sverige på søndag. Vi snakker om at køre en tur til Fjälbacka.. altså langs vandet fra Båstad og op mod Oslo.. men det kommer meget an på dagsformen og vejret.. Vi har ikke lagt faste planer.
  Tak for anbefalingen :-)

  SvarSlet
 5. Ja det er lidt trist hvis de smukke slotte får lov at forfalde. Jeg tror det koster enorme summer at vedligeholde dem. Det lyder spændende med Land Art - smukke billeder du har taget :)

  SvarSlet
 6. Nu er jeg jo selv vild med det vilde og upolerede og tænker straks: skal det mon ikke se sådan ud ???
  Iøvrigt er den flettede kurv med stenene meget meget flot :-))

  SvarSlet
 7. @Anette.. Land Art virker ret spændende, jeg kan godt lide konceptet med ændring i forhold til vind og vejr.. :-)

  @Annette.. Ja det er også skønt, men når det gror til i brændenælder så er det svært at komme rundt. Overflødighedshornet er meget flot.. :-))

  SvarSlet