6. september 2010

Æbler i haven..

IMG_7890 Vi har 2 gamle æbletræer i haven, de blev begge voldsomt beskåret i foråret og har kvitteret med stort set ikke at sætte blomster og æbler… Hasse er helt tilfreds, han slipper for at fjerne en masse nedfaldne æbler, inden han slår græs.

Vi har også et lille nyt langsomt voksende æbletræ i forhaven, sådan et “moderne” et, der er podet og bærer 4 forskellige æblesorter. Det stakkels lille træ er fuldstændig overbelastet af æbler, og har været det siden vi stoppede det i jorden. Grenene har svært ved at bære al frugten, vi har fjernet rigtig mange små æbler. IMG_7892IMG_7889Træet står på en side af huset, hvor vi ikke kommer ret meget, så vi glemmer at komme ud og hente dem ind, det er faktisk lidt ærgeligt, da de smager super godt.

Mon ikke jeg skulle bevæge mig derud med en kurv nu…

8 kommentarer:

 1. Flotte eplebilder:)) Ja du må ut og plukke....tror ikke mine er modne enda. Men det blir noen eplekaker snart ja.
  Har aldri hatt epletre, så jeg vet ikke hvordan jeg skal beskjære det...så jeg har ikke gjort noe med det. Tror vårt er 2 år....
  Kos deg med epler, knus fra meg:)

  SvarSlet
 2. Jeg har været derude og plukke Guri, der er orm i en del af dem, men heldigvis også mange uden... så nu er frugfadet fyldt og vi kan bare gå i gang med at spise..
  Du må hygge med dine flotte solnedgange, knus til dig.

  SvarSlet
 3. Jo, det var da en god ide.

  Nedfaldne æbler er bare træls, men friskplukkede er skønne.

  Hvorfor fælder I ikke bare de gamle og sætter et par nye.

  SvarSlet
 4. Ja hvorfor gør vi ikke det.. hmmm der kommer masser af æbler på dem, bare ikke når vi har skamferet dem totalt.. :-) og med nye æbletræer "risikerer" vi endnu flere æbler vi ikke får spist.. ikke så kløgtigt, jeg ved det..:-)

  SvarSlet
 5. Her har vi et æbletræ... ikke ret stort...men høsten er enorm...har lige kogt grød af en masse..til æblekage(måske)eller til kager fra bøgerne "Flere fromme fristelser"..py ha..hvorfor købte vi det æbletræ :-D

  SvarSlet
 6. Ha ha.. Hvis man øver sig rigtig meget kan man næsten nå til KUN at have en smule dårlig samvittighed, når æblerne bare læsses direkte på komposten.. :-)) Jeg har øvet mig rigtig meget og jeg er der næsten..:-D

  SvarSlet
 7. Flotte æbler, Inge.

  Du må plukke en kurvfuld og tage med til kollegaerne. Det gjorde altid lykke på mit job, når nogen havde goodies med fra haven.
  Men det var også før, firmaerne begyndt at sætte frugtskåle frem :)

  SvarSlet
 8. Ja det kunne jeg jo overveje.. bare jeg ikke skulle slæbe dem så langt.. :-) Og vi har frugtordning herinde.. så måske ville de også stå her og mugne..

  SvarSlet