7. september 2010

Sluserne i Trollhättan..

3 generationer af sluser er bygget ved Trollhättan, de ældste og smalleste fra år 1800, hugget, sprængt og gravet ud i klipperneIMG_7342Mellem 1838 og 1844 blev der anlagt en ny kanal rundt om Trollhättan. i 1844 var en ny og bredere sluse klar til større og bredere skibe…IMG_7343Systemet består af 4 sluser, hvor man sluses ialt 32 meter. De tre nederste sluser danner en trappe til et bassin, hvor skibene kan ankre op. Herfra sluses man videre.

I 1916 tog man de nuværende sluser i brug..IMG_7347IMG_7354 IMG_7356 Der er meget smukt ved sluserne i Trollhättan, også selv om det regnede noget af tiden.. IMG_7358de gamle sten pullerter står stadig klar til at tage i mod tovværk..  IMG_7367resterne af beslagene til sluseportene er bevaret på den smalle sti langs den ældste slusetrappe..IMG_7369

6 kommentarer:

 1. For et vakkert sted, flott dokumentar med bilder og ord Inge:)
  Ha en fin kveld, her er det fortsatt sensommer. 20 grader ut enda...
  Knus til deg:)

  SvarSlet
 2. Tak Guri.. og det er et meget flot sted.
  Uhhhh vi kan ikke matche jeres temperaturer, det blæser en halv pelikan her i i dag, men vi har haft sol og blå himmel.. og regn og grå himmel.. :-))
  En dejlig aften til dig, knus.

  SvarSlet
 3. Hej Inge, vi sprang sluserne over, så dejligt at du har taget billeder af dem.....flotte billeder og der er rigtigt meget at kigge på i området, men bare ikke i øsende regnvejr...vi kan snart åbne et turistbureu med os to som guider...hehe

  SvarSlet
 4. Vi tog dem en dag sidst på eftermiddagen, også i lidt regnvejr, men da havde vi fået købt regnjakker, så no problem :-) Det kunne vi da overveje, skulle vi så ikke tage til de varme lande om vinteren og guide rundt.. :-)

  SvarSlet
 5. Det kan siges meget meget enkelt. Han var knaldhamrende genial, ham der fandt på at bygge sluser.
  Jeg kan stå i timevis og se på både der bliver sluset igennem.
  Det er SÅ fantastisk ... Knus

  SvarSlet
 6. Det er så enkelt og fantastisk som det kan være Annette.. :-)

  SvarSlet