12. september 2010

Kappebavianer i Knuthenborg

Der er også aber i Knuthenborg, da jeg var der sidst, for mange år siden, mener jeg at huske, at vi selv kunne køre ind blandt aberne, det kan man ikke nu. Man bliver kørt rundt i Abeskoven i nogle vogne trukket af en traktor, aberne.. eller rettere bavianerne hyler og skriger og springer rundt på vognene. Hvis det var egen bil, tror jeg de ville rive antenner, vinduesviskere og alt mulig andet af… hmmm jeg husker ski nok galt her, mon ikke man altid er blevet kørt rundt i disse vogne.. Der er mange bavianer i Abeskoven, hanner og hunner, store og små, og mange røde numser, der er et leben uden lige og mage.. IMG_8068 IMG_8064Kappebavianerne er meget sociale dyr og bruger en masse tid på at rense hinandens pels. Ofte er det den svageste, der står for pillearbejdet – og til gengæld får beskyttelse. Bavianer er altædende og tilbringer det meste af dagen på jorden i ivrig roden efter føde. Aber deles op i "rigtige" aber og halvaber. De ”rigtige” aber inddeles i to grupper, alt efter hvor i verden de lever. Østaber lever i Afrika og Asien, mens vestaber lever i Mellem- og Sydamerika. Kappebavianen er en østabe, mens småaberne, Paryksilkeabe og Gylden Løvetamarin er er vestaber.
(teksten er copy-pasted dirkete fra Knuthenborgs side om bavianerne)IMG_8084IMG_8079 IMG_8088IMG_8095Jeg kan stå i timevis og betragte bavianerne, de er sjældent i ro, altid er der en der driller en anden, kiv og strid, råben og skrigen, leg i lange baner, hygge og samvær.

10 kommentarer:

 1. Aajj.. Nogle flotte billeder du har taget, Inge.

  Det var en god idé, Hasse fik :)
  Jeg har spurgt husbond et par gange i løbet af sommeren, om vi ikke skulle køre til Knuthenborg, men vi fik desværre ikke taget os sammen.

  Jeg har heller ikke været der, siden man selv måtte køre ind til aberne.
  Jeg vil sør'me også opleve at komme så tæt på tigre og ulve.

  Det var en rigtig dejlig måde at bruge en blank dag på :-)

  Rigtig god søndag til dig :)

  SvarSlet
 2. Imponerende billeder i betragtning af det beskidte plexiglas du har fotograferet igennem ;-)
  Aber bliver man aldrig træt af at kigge på :-D

  SvarSlet
 3. Hej Inge, sikke nogle dejlig billeder, holder også af at kigge på aber....(undtagen lige deres røde numser...) Vi var der for et par år siden, men kom ikke ind til aberne, tigrene lå og sov, og girafferne kom vi ikke tæt på....ja sådan kan det gå, det har nok været for varmt... ;-))

  SvarSlet
 4. Himalaya....der kunne jeg også vært i timesvis ja Inge...de er jo bare så utrolig flotte:) Det siste bildet var bare knallfint:)) Fikk du ikke lyst til å ta med en hjem? hehe:) Det hadde vært noe...
  Ha en flott søndag, knus til deg:)

  SvarSlet
 5. Hmmm, jeg husker ikke om det var i Safariparken Knuthenborg eller i Løveparken, men mine forældres bil er engang blevet grundigt molestreret af sådan en flok aber/bavianer. Vinduesviskerne blev pillet fuldstændigt fra hinanden, antennen var en saga blot og et af sidespejlene måtte tapes fast bagefter. Far var spruttende rasende hvilket ødelagde brormands og min klukkende fornøjelse :-))

  SvarSlet
 6. Din hukommelse fejler ikke noget, man kørte rundt i egen bil derinde. Som Annette skriver, blev bilerne pillet fra hinanden af aberne, og folk ville have erstatning, på trods af der tydeligt stod, at det var på eget ansvar. Derfor blev det ændret.

  SvarSlet
 7. @Lone.. Tak skal du have.. lige nu er helt perfekt at tage en tur derned, ingen kø, aktive dyr og masser af plads.. Husk kameraet når I kører derned, motiverne står nærmest i kø.. :-)

  @Per.. Tak, men de er nu ikke taget gennem de beskidte vinduer, det prøvede jeg, og det virker ikke, de er taget uden for, gennem hegnet, jeg fandt ud af at man kan zoomme ind og fokusere, og dermed næsten slippe for hegnsmaskerne.. :-))

  @Rejen.. Tak ;-), der er så meget sjov i aberne.. I må derned en tur igen, og så i ydersæsonnen hvor der ikke er så varmt, så er der masser af liv i dyrene.

  @Havfruen.. Hahaha.. nej bavianer vil jeg ikke ha' alt for tæt på, de er netop nogle... bavianer.. :-) men jeg elsker at se dem lidt på afstand..
  Knus til dig :-)

  @Annette.. Det har nok været begge steder.. din stakkels far og hans fine bil... og to møgunger der skrupgriner.. :-)) Jeg kan huske at have set det scenarie.. på andres biler.. :-))

  @Pia.. Tak.. ja det er også sådan jeg husker det.. Vi har vel været i nærheden af jer..??.. He he.. eget ansvar.. og så kræve erstatning alligevel.. Imponerende..

  SvarSlet
 8. Vi bor ca 25 km derfra, så I har været tæt på ☺

  SvarSlet
 9. Jeg husker også, da folk selv kørte inde hos aberne - vi har aldrig selv turdet - har haft bilerne for kære... der var vist også noget med nogle ødelagte bremserør engang, hvorefter det blev stoppet kort tid derefter. Eller er det en vandrehistorie mon?
  Vi havde børnebørnene med sidste år - det bedste for dem var næsten, at vi tog autosæderne ud inde i parken, så de kunne bevæge sig frit rundt i bilen. Se DET var en fest, som de huskede længe :-D

  SvarSlet
 10. Det er i hvert fald en god historie.. de er skrappe de bavianer..
  Imponerende hvad der får børn til at huske og glædes.. kan du huske da vi var børn og aldrig var spændt fast i bilerne..:-)

  SvarSlet