7. september 2010

Gatukökken…

Overalt.. som i hver eneste bitte lille flække jeg har besøgt i Sverige, er der et Gatukök. Vil vi kalde det en pølsevogn..??? Mjaaa måske, men min oplevlese er at Gatukökkenerne i Sverige ofte har større udvalg, eller måske er det bare et andet udvalg, end det vi kender fra de danske pølsevogne. I Thailand har jeg også mødt gadekøkkener, som vitterlig var en gryde/pande på gaden, hvis det var rigtig fint, var der en lille vogn, hvorpå udvalget kunne beses, inden man bestilte…. f.eks. ristede græshopper, i øvrigt utrolig delikat, smager nærmest som en slags guldkorn, kødboller.. ikke særlig delikat, og jeg vil under ingen omstændigheder vide, hvad der var i dem, salat.. som jeg ofte ikke turde spise, da det typisk var skyllet i lokalt vand, og noget ægge.. et eller andet, som jeg heller ikke var særlig begejstret for. IMG_7301 Ups.. det var et geografisk sidespring, tilbage til Gatukökkenet i Sverige. De første år vi kom i Sverige, gik og kørte vi langt uden om Gatukökkenerne, pølser med kartoffelmos og rejesalat, nej tak.. :-)) Så hellere et pizza stykke, hvis vi kunne finde nogen der ville sælge sådan et stykke. Vi er blevet klogere og har efterhånden lært at stille “den lille sult” i det lokale gatukökken, når vi er på tur. Alternativet er stor sult.. :-) Vi er blevet positivt overrasket over udvalget i de forskellige gatukökkener vi har mødt. Hasse er meget glad for en stegt korv (pølse) med… ja netop kartoffelmos, han er dog ikke nået til at bede om rejesalat på toppen. Jeg er lidt mere i nød, da jeg ikke er særlig vild med pølser, og en helt almindelig parisertoast har jeg stadig tilgode at se på menukortet. I Lysekil blev frokosten indtaget på gatukökkenet på havnen, og min menu var kyllinge nuggets med pommesfrites.IMG_7300Fritterne var gode, men kyllinge nuggets… hvordan skriver man det i flertal.. nuggeterne..?? Pyt, de der kyllinge tingester, var ekstremt ringe. Om der virkelig var kylling indeni står hen i det uvisse, jeg spiste 1½ og delte resten med den her.. (det er en hel nugget der er på vej ned i gabet på et split sekund)IMG_7302 og fritterne med den her.. IMG_7307Der er andre uopdragne turister end mig der har delt mad med disse vingede væsener. De kom tæt på, uden dog at stjæle maden direkte fra os. IMG_7304 IMG_7306 Jeg skal bare lige lære at spise pølser, så kan jeg blive en god gatukökken gæst, det er billigt, hurtig og nemt, og man får altid en dåse sodavand med, efter eget valg.

6 kommentarer:

 1. Jeg elsker at få pommes frites, nok fordi det sker så sjældent, men rejesalat på pølse? YAK ;-)

  SvarSlet
 2. Høhø - du bekræfter vores oplevelser...
  Vi vil hellere gå ind i et supermarked eller 'Livs' og købe lidt brød, agurk, tomat, skinke os ost og finde et godt sted at indtage det, for det dér 'korv og mos' tror vi helt klart på er mest for svenskere ;-)

  SvarSlet
 3. Hehe, jeg kan godt spise pølser men dog helst med brød, ved ikke om gatukök er en forvokset pølsevogn, men som du selv skriver den kan tage den værste sult....jeg er nu heller ikke så meget til kartoffelmos-pulver, tror næppe den er hjemmelavet...;-))

  SvarSlet
 4. @Lene.. Pommesfritter skal nydes sjældent, så er de bedst.. også for figuren.. :-)

  @Ellen.. Det er præcis som vi også oftest gør, OG det er super lækkert..:-)

  @Rejen.. Nej jeg tror bestemt heller ikke den er hjemmelavet, smager nærmest som sand.. :-)

  SvarSlet
 5. Hehe, hvis du er sulten nok lykkes det sikkert :-))
  Hvor er den skøn den mågeunge :-))

  SvarSlet
 6. Hehe.. jeg håber ikke jeg bliver så sulten.. :-))

  SvarSlet