26. november 2010

Lean når det er allerbedst…

På en restaurant bemærkede jeg, at der stak en ske op af alle tjenernes brystlommer. Da jeg bestilte, spurgte jeg den pågældende tjener hvorfor.

"Jo", sagde han "vi har haft et stort LEAN-konsulentfirma til, at gennemgå alle vores arbejdsprocesser. Efter flere måneders arbejde konkluderede de, at gæsterne taber deres skeer 73,84% oftere end andet bestik. Dette betyder, at der tabes 3 skeer pr. bord pr. time. Hvis tjenerne er forberedt på det, kan vi nedbringe antallet af ture tilbage til køkkenet efter rene skeer, og dermed spare 11 mandetime pr. vagt."

Mens han talte, bemærkede jeg, at der hang en snor ud af hans gylp. Da jeg så nærmere efter, havde alle tjenerne en sådan snor hængende. Jeg var nødt til at spørge min tjener, hvad snoren var til.

"Den er der ikke mange, der får øje på", sagde han. "Konsulentfirmaet fandt også ud af, at vi kunne spare tid på toilettet."

"Nå, hvordan det?"

"Jo, når man binder snoren til enden af... fyren, du ved... så kan man trække den ud over kummen uden at røre ved den. Dermed sparer man tid, da man ikke behøver at vaske hænder. Toilettiden er blevet reduceret med 76,39%!"

"Det lyder jo meget logisk, men hvordan putter man så fyren tilbage igen?"

"Jeg ved ikke, hvad de andre gør, men jeg bruger skeen".

Tak igen søde Anne, for et stort grin.. Smiley

Kan I alle have en forrygende og snefyldt weekend.

9 kommentarer:

 1. hahahahaha....godt jeg ikke spiser suppe....

  SvarSlet
 2. God weekend til dig også :-)

  SvarSlet
 3. Annemarie.. Arjjj du har fået vintertøjet fundet frem.. hvor fint.. :-) og tro det eller lad være.. vi skal have suppe i aften, men ikke på den restaurant.. ;-)

  Tak Lene.. :-)

  SvarSlet
 4. Hahahihihøhø - minder mig om min dengang 3-årige nevø, som tissede uden at holde på fyren. Jeg spurgte ham hvorfra han havde den ide, for han ramte absolut ikke helt med strålen, hvor han helst skulle ramme.
  Svar: "Nej, jeg vil altså ikke holde fast på den, for mor siger, at jeg skal vaske hænder, hver gang jeg tisser, fordi jeg har rørt ved den. Og hvis jeg ikke rører tissemanden, skal jeg vel heller ikke vaske hænder?!"

  SvarSlet
 5. Hahahahaaa skøn knægt, han fattede hurtigt den pointe.. :-)

  SvarSlet
 6. Haha, fantastisk historie, Inge - tak :-)
  Og ha' en rigtig dejlig lørdag, klem!

  SvarSlet
 7. Velbekomme Madame.. og en herlig lørdag og klem til dig.

  SvarSlet
 8. Hahaha.....jeg tror jeg vil vælge en anden restaurant hvis jeg nogensinde møder en tjener med en ske i lommen ;-))

  SvarSlet
 9. Sorry Annette.. din kommentar var smuttet for mig..
  Eller vælge andet end skemad på det sted.. :-)

  SvarSlet