2. november 2010

November hjælp søges..

P1000225Ja det er november, det er mørkt og det regner, men jeg har lige opdaget at min gamle november kaktus er smækfyldt med blomster og knopper..P1000224Det er egentlig utroligt at den bliver ved med at blomstre, år efter år. Den bliver pint og plaget det meste af tiden, den lever en ynkelig tilværelse uden ret meget jord og får sjældent vand, og gødning ved den slet ikke hvad er. Den står under et lille bord, hvor den ikke rigtig kan ses.P1000222Lige nu er den jo rigtig fin, med blomster og knopper, og nu kunne jeg godt tænke mig at flytte den, til et sted, hvor vi kan se den og have lidt glæde af den.

Jeg har hørt, at man ikke må flytte eller dreje den, når den er i blomst, så skulle blomster og knopper falde af..  Passer det…?? Skal jeg lade den stå, og bare nyde at vide at den faktisk er ret fin lige nu, eller kan jeg flytte den, uden at der sker noget ved det..??

Kære venner derude i blogland, hvad er jeres erfaringer med at flytte og dreje en november kaktus…???

11 kommentarer:

 1. Det har jeg også hørt, men jeg har nu drejet min jule/påskekaktus, den kan ikke helt bestemme sig, uden at der skete noget ;-)

  God fodboldkamp :-)

  SvarSlet
 2. Nogle gange bliver det så kunstfærdigt det hele.

  Hvis du alligevel bare har den gemt af vejen under en bordpladen, så har du ikke så meget at miste.

  Frem med skatten.

  SvarSlet
 3. Tror du bør bruke vår venn google...har hatt en slik kaktus selv...men den døde, så råd skal jeg ikke gi:)) Men din var jo så vakker, så den burde ikke stå gjemt under et bord! Få den fram:) Men kanskje ikke i et vindu, den trives tydligvis der det er lite lys.
  Lykke til, klem fra meg:)

  SvarSlet
 4. Hvor er den flot. Jeg var lige ved at købe mig en lille en i dag ☺
  Jeg har desværre ikke meget forstand på potteplanter. At dreje dem ved jeg mange har gjort uden blomst og knopper tager skade, men flytning ved jeg ikke noget om.

  SvarSlet
 5. Jeg har heller ingen forstand på blomster - jeg har flyttet og vendt med min mors - som jeg fik sidste år, da hun flyttede på plejehjem - der skete ikke noget.
  Men det minder mig om, at jeg heller må tjekke den - den står i vinduet ude i garagen...

  SvarSlet
 6. Jeg synes Mutter har en rigtig god pointe: Hvad har du at miste, hvis du alligevel skal kravle rundt nede på gulvet for at nyde blomsterne?
  Frem i lyset med den - så må det briste eller bære. Faktisk tror jeg ikke, der sker noget ved det... den plante har levet under så kummerlige kår, at intet længere kan skræmme den :-D

  SvarSlet
 7. Hvor er den smuk, Inge - jeg har selv to, som er aflæggere fra en, jeg købte for mange år siden. De er meget hårdføre, og jeg tror sagtens, du kan flytte eller dreje din novemberkaktus.
  Hvis du vil den det godt, giver du den et par måneder ude i haven på en lun krog til sommer. Så skal du bare se ...
  Klem og en dejlig onsdag til dig!

  SvarSlet
 8. Hvor er den smuk, utroligt så nøjsom den er. Held og lykke med flytningen.
  Knus og en dejlig onsdag til dig fra et vådt og regnfuldt Holland.

  SvarSlet
 9. Tak allesammen for jeres kommentarer, jeg gør ski som I foreslår, flytter planten væk fra den hengemte plads.
  I har jo helt ret, hvis den har overlevet indtil nu, så overlever den også en flytning.. :-)
  Hav en dejlig dag og knus

  SvarSlet
 10. Det er fantastisk, som de pludselig står og er smukke efter en hengemt tilværelse på flere måneder :)

  Selvom de er smukke, gider jeg dem ikke mere, fordi de er kedelige det meste af året og kun står og fylder op.

  Sådan har jeg det også med orkideer, som det meste af tiden står med to stk. blade og en pind i midten. Sådan var det i hvert fald førhen, jeg er ikke helt klar over, hvordan de nye sorter arter sig.

  Men når de lige pludselig byder på sådan en overdådighed af blomster, skammer man sig over, at man overhovedet har tænkt tanken at smide den ud de forgangne måneder :-) Jeg håber, du får glæde af den, Inge :)

  SvarSlet
 11. He he.. den har overlevet på trods og forglemmelse, og kun fordi den har stået et sted hvor den ikke generede mig og mit øje.. ;-)
  Mine orkideer ryger også i et vindue jeg ikke ser, når de er afblomstret..
  Hav en dejlig dag på landet Lone.. :-)

  SvarSlet