14. november 2010

Næsten jul…

Mmmmmmm hvor var det en dejlig fødselsdags aften i Trørød. Familie og venner fejrede Melanie, med gaver, fødselsdags sang og alt hvad der hører til en Mortensaften menu.P1000631Selv om det ikke er jul endnu, så havde mor lavet et par af sine gode marcipan-nougat brød.. De gled ned som en lille forærring :-)P1000649Far havde en fantastisk gave med til os piger.. En USB-stick med over 400 billeder fra vores barndom og ungdom. Vi er jo vokset op i en tid, hvor næsten alle billeder blev lavet til dias, og hvor lysbilledapparatet en gang i mellem blev rigget til, lærred sat op, og så sad vi der og så billeder. Det kunne godt være lidt overvældende og trættende, når showet endelig startede, så var der mange billeder at se… Kan I huske det..?? nogle dias vendte forkert, slæden satte sig fast, det var mørkt og øjnene kunne godt lukke sig en anelse. Men det var også aftener med masser af grin og hygge…P1000637Far har scannet alle de gamle dias ind, sorteret de værste blindskud og dubletter fra. Vi skulle vist egentlig have haft billederne i julegave, men vi har fået dem nu. Wauuu for en gave, 1000 tak kære mor og far.. det er en af de bedste gaver jeg længe har fået, og jeg glæder mig som et lille barn, til at få kigget billederne rigtig igennem. Pc’erne var fremme flere gange i går aftes, og der var mange grin og udbrud, …kan du huske.., neeejjjjj se lige de briller.. og det tøj, guuuuudddd se lige hende der, og ham der..

Der er billeder af for længst afdøde familiemedlemmer, mormor og morfar, farmor og farfar dukker op på skærmen..

Fik jeg sagt, at jeg glæder mig helt vildt til at smovse i alle de gamle billeder.. :-)

8 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig gave at få selvom det hverken er jul eller fødselsdag..nåeh ja ikke jeres ihvertfald..hehe....Jeg har også haft scannet en masse diasbilleder ind, og det er bare så hyggeligt og sjovt at se på gamle familiebilleder, og sikke en masse minder det bringer frem....Rigtig god fornøjelse til dig Inge og sikke en god idé din far fik der...En god søndag til dig...

  SvarSlet
 2. Det lyder helt forrygende, Inge - og skønt med de gamle billeder! Min far fik også scannet de fleste af vores dias ind for nogle år siden, og det er en skat at have. Håber du viser lidt frem ind imellem.
  Klem og ha' en dejlig søndag :-)

  SvarSlet
 3. Annemarie.. Ja det er en super dejlig gave, og jeg elsker den allerede. Jeg er så glad for at min far har gjort det store stykke arbejde.. :-)

  Madame.. Det er en forrygende dejlig skat at eje.. Hvis der er nogen af dem der egner sig til offentliggørelse, så skal jeg gern evise dem.. :-)
  Klem og en dejlgi søndag til dig.

  SvarSlet
 4. Det må være en pragtfuld gave at få. For mit eget vedkommende er det umuligt, så jeg er misundelig.
  I "gamle" dage var det nemt at smide gæsterne. Han begyndte at finde lysbilledapparatet: "Vi har jo de billeder fra.." --"Gud er klokken blevet så mange, vi må...!"
  I dag er man som gæst forsvarsløs. Væreten kommer ind med en USB-stik....

  SvarSlet
 5. Jeg er overlykkelig for den Rimkoger, ærgeligt at du ikke har muligheden.
  Jeg kan godt huske det.. så travlt alle fik.. :-)
  Ha ha.. fanget af en USB stick.. det er da fagre nye verden... eller not.. :-)

  SvarSlet
 6. Sikke en dejlig aften. Mon ikke man kan betale sig fra det? Vi har ingen scanner, og min far har rigtig mange lysbilleder, som jeg gerne ville have.
  Ha en god dagen derpå :-)

  SvarSlet
 7. Det var da en helt vildt god gave at få. Hvordan har din far gjort det ?
  Een eller anden dag arver jeg mange tusinde dias, som jo skal gemmes til eftertiden, og så det jo godt at vide hvem man skal spørge til råds.
  Mon ikke vi andre får nogle af de billeder at se...sådan ind imellem dine egne pletskud ??
  Ha en skøn søndag...knus

  SvarSlet
 8. Lene.. jo det kan man sagtens, men det er vist lidt dyrt.. Min far har købt en diasscanner for under 300 kr, hvor efter han har brugt en masse tid på at scanne dem ind.
  En dejlig aften til dig.

  Annette.. Han har scannet dem ind med en diasscanner. Måske vil der dukke et billede op ind i mellem, skal lige selv fordøje og mindes..
  Også en dejlig søndag til dig Knus

  SvarSlet