9. november 2010

Rift om fuglemaden..

P1000290P1000300P1000293P1000302Egern ungen er meget ihærdig i sit forsøg på at få fat i fuglenes mad… hvis ikke de taber nok, må man jo selv hente.. :-)

Søndag formiddag opdagede vi, at der er mindst 2 egernunger i vores store graner. De jagtede hinanden op og ned og rundt om stammen på et af de store grantræer, det lignede leg, men mon ikke der også er en del alvor i legen. Det gælder om at få eneret på de bedste fordringssteder.

13 kommentarer:

 1. Sikke nogle dejlig billeder - jeg kan slet ikke få nok af fugle- og egernbilleder :-)
  Vi har også et par store egenrunger i vores have, og jeg gad nok vide, om de jagter hinanden for alvor ...
  Klem og en rigtig god tirsdag til dig, Inge :)

  SvarSlet
 2. Skønne billeder af egernene, det er nogle særdeles underholdende dyr...Godt at jeg kan se billeder af dem hos jer andre....;-D

  SvarSlet
 3. I England har man sågar forsøgt at lave helt utrolige besværlige forhindringsbaner for at se om det kunne holde egerne væk fra fuglefoderet! De fandt ALTID frem til foderet :-)
  I Inges svenske zoologiske have går det lidt nemmere - næsten ingen forhindringer ;-)

  SvarSlet
 4. Hvis dine egern har noget familie her omkring, så må de gerne flytte ind hos mig ;) jeg har kun set et egern i haven for et stykke tid siden, men ønsker mig et fastboende.

  SvarSlet
 5. Madame.. Dejligt du kan lide billederne.. :-)
  Klem og en dejlig dag til dig.

  Annemarie.. Ja det er rigtig sjovt at sidde og se på deres leg, de er så adrætte og livlige, og meget søde.. :-)

  Annette.. Ja de er.. :-))

  Per.. Kan vi udlede at det er meget kloge dyr.. eller bare utrolig ihærdige når der er mad i forvandet..?? :-))

  Helle K.. Jeg siger det til dem næste gang vi er deroppe.. ;-)) Har du prøvet at lægge nødder og den slags ud til dem..??

  SvarSlet
 6. Hvor er jeg altså misundelig!
  Jeg må virke meget frygtindgydende på egern, eller også har disse skønne små pus mad nok der, hvor vi bor. Jeg har kun set egern tæt på vores hus ganske få gange, desværre, for jeg er helt vild med dem :-)

  SvarSlet
 7. Egern er selvfølgelig intelligente ... og særdeles ihærdige ;-)

  SvarSlet
 8. Ellen.. nu har jeg jo ikke set dig IRL, men ligefrem frygtindgydende har jeg nu ikke indtryk af at du er.. :-) men nu er jeg jo heller ikke et egern... ;-)

  Hø hø.. Per.. i den rækkefølge gætter jeg på.. ;-)

  SvarSlet
 9. Vi har også egern i haven. De kan lave de vanvittigste krumspring for at komme til maden :-)
  Desværre har jeg aldrig set egernunger.

  Jeg ser, du lader nettene sidde på mejsekuglerne. Jeg piller dem altid af, fordi jeg har hørt, at fuglenes kløer kan sætte sig fast i dem, så de ikke kan slippe fri.

  Jeg samler altid tomme net af den slags op, når jeg ser dem på jorden. Harer, ræve og andre dyr kan træde dem op i poterne og kæmpe for at få dem af.
  Jeg vil bare lige nævne det :)

  Det er nogle vidunderlig billeder, du har taget hinsidan. Bare man dog kunne dufte skoven også. Svensk skovbund dufter helt specielt :-)

  Mange klem fra mig.

  SvarSlet
 10. Uhhh Lone, du prikker lige til min dårlige samvittighed.. Jeg ved det jo godt med de net.. Men vi har aldrig set nogen fugle der hang fast i dem. Og jeg samler dem selvfølgelig op.. men det er jo kun dem jeg kan finde.. :-)
  Tak for reminderen, næste gang jeg fylder op, klipper jeg nettet af først.. :-) Det pynter heller ikke på billederne.. ;-)

  SvarSlet
 11. Et lille Disney-world, hvor Chip og Chap muntrer sig og spiser fuglenes mad, mens de venter på at Anders kommer med lune popcorn ;-)

  SvarSlet
 12. He he.. ja det kan man vel kalde det Anjoe.. :-) Jeg tror jeg stjæler de popcorn, hvis Anders dukker op med dem..:-)

  SvarSlet