29. juli 2010

ABC i ord og billeder – Panda

I februar 2002 var Hasse og jeg en tur i Kina. Vi var med til at fejre det kinesiske nytår, så vidt jeg husker gik de fra slangens år og ind i hestens år. Det paradoksale var, at her midt i krudtets hjemland, så vi stort set ikke en eneste nytårsraket. Brandfare i den tætbefolkede by blev givet som grund til fyrværkeri forbudet.

I Beijing Zoo så vi Pandabjørne. Ikke bare de små røde pandaer, men også de store sort-hvide bamser. Billederne er ikke specielt imponerende, de er taget med et af de første Canon Ixus modeller på markedet. Zoomet i kameraet var ikke overvældende og kvaliteten af billederne heller ikke som dem jeg tar’ i dag. Men man kan da se det er Pandaer.. :-))  IMG_0839IMG_0836 IMG_0832 Vi landede om morgenen i Beijing lufthavn og var hamrende trætte, på vej til hotellet stoppede bussen ind ved Beijing Zoo, og alle blev gennet ud af bussen og ind i Zoo, og direkte ned til Pandaerne. Efter et kort foto besøg der, smuttede vi tilbage i bussen og kørte til hotellet. Jeg husker ikke, at vi så andre dyr end Pandaerne.IMG_0909Et stykke af den kinesiske mur
Det er den eneste gang vi har deltaget i sådan en guidet tur. 9 dage med et hårdt presset og travlt program fra morgen til aften, vi så og oplevede en masse, som dårligt nåede at bundfælde sig, før vi skulle videre til næste sted. Vi var et selskab på en 20 – 30 mennesker der blev ført rundt i og omkring Beijing.
IMG_0951 IMG_0954

En tidllig morgen i en park, hvor der dyrkes Tai Chi og øves i at tegne skrifttegn
Det er ikke en måde jeg normalt gider rejse på, men denne ene gang valgte vi at gøre det på den måde, og vi fik set, forklaret, vist og oplevet utrolig mange ting. Da vi kom hjem trængte vi voldsomt til ferie.. :-))

Du kan se andre bud på P her…

21 kommentarer:

 1. Wow...litt av en tur dere har hatt i Kina. Flott å se bilder derfra... Godt å se at sykkelhjelmen er funnet også, bruk den:)
  Har litt bloggtørke grunnet mye besøk og vi jobber i hagen men er innom ikveld. Nyttbesøk imorgen:)
  Nyt dagene Inge, knus til deg:)

  SvarSlet
 2. Nej ture med en guide med en højt løftet paraply foran flokken er bestemt heller ikke mig, men sikke da en tur i har haft til Kina :-))

  SvarSlet
 3. Hvor er de søde, pandaerne. Jeg har kun set de røde pandaer i London zoo. Men jeg har heller aldrig været i Kina... ;-)

  SvarSlet
 4. Vad kul att få se pandorna livs levande. De svartvita ser ut som stora nallebjörnar. Bilden av den kinesiska muren är mycket vacker.

  SvarSlet
 5. Spændende! Jeg gad godt sådan en tur til Kina. Så er det jo rigtigt, at de første digitale billeder, man tog, ikke er så gode, som dem vi tager i dag, men de er dog så meget bedre end ingen billeder, hvilket er hvad jeg har fra masser af ture.

  SvarSlet
 6. Heisann!

  Var aldri i Zoo, men på muren, i parken og templet var vi! Flotte minner.
  Ha go' hælj ;:OD)

  SvarSlet
 7. Det måtte være litt av en opplevelse å se Panda, de er jo så søte! Flott innlegg! -Margit-

  SvarSlet
 8. Ej, hvor jeg gerne ville opleve alt det der. Håber at du finder de gamle billeder frem ( hvis du en dag mangler blog stof ) og beretter mere om turen. Sådan en kommer de færreste til at opleve.

  SvarSlet
 9. Om du ikke er 100% fornøyd med Panda-bildene så vit at for meg som leser dette innlegg, så er de gode nok til å si meg dere hadde en stor opplevelse

  Jeg har også stor forståelse med hva du sier, om jeg skal forstå din konklusjon rett, det å bli bestemt hvor og hva av andre, er ikke det som er drømmen...

  SvarSlet
 10. Der er charterrejser og så er der charterrejser... nogle gange er det en stor fordel at have en til at fortælle, hvad det egentlig er, man går og kigger på... og hvad man i det hele taget bør kigge på.
  Jeg tror I gjorde rigtigt i at vælge en guidet tur til Kina.
  Vi har prøvet begge dele i Afrika - begge ture var aldeles vidunderlige, men det var helt klart på den guidede, vi lærte mest. Programmet var nu heller ikke så hårdt, som det du beskriver her...

  SvarSlet
 11. Sikke en fantastisk oplevelse for jer, Inge. Det er meget spændende at læse, hvad du fortæller - og flotte billeder! Det var et herligt P :-)

  Jeg har desværre aldrig været i Kina, men det kan der jo rådes bod på.

  Klem og ha' en rigtig god fredag!

  SvarSlet
 12. Pandorna är otroligt söta, den röda har jag sett på Nordens Ark.
  Din bild på kinesiska muren är magnifik.
  Kina måste vara en otroligt spännande plats att besöka.
  Trevlig helg!

  SvarSlet
 13. @MajorogMeg.. Ja en fantastisk tur Guri.. Cykelhjelmen er på hovedet nu...:-))
  Nyd du bare have og sommerbesøg, pludselig er det mørkt og tid for bloggen igen.
  Du må ha' nogle skønne dage med gæster og have. Knus til dig :-)

  @Annette.. Nej, men lige der skønnede vi at det var den eneste måde at få set alt det vi gerne ville se, på den afmålte tid vi havde..

  @Mia.. Det er rigtig krammebamser at se til, men jeg tror ikke de vil krammes.. ;.))

  @Mona... Ja de ser så skønne ud (jeg ved ikke hvad en nallebjørn er.. :-))..

  @Henny... det er rigtigt, jeg har masser af billeder - men på papir og jeg gider ikke sidde og scanne dem ind..

  @Vilt og Vakkert.. Ja det er flotte minder vi har derude fra..

  @Malys krok.. Det var det også..

  @Mutter.. Det er da en overvejelse værd.. :-))

  @TorAa... Det er helt rigtig set, det var en stor oplevelse.. :-)

  @Ellen... Jeg havde tidligere været i Kina på egen hånd, og vidste hvor svært det kunne være at stå for det hele selv. Og vi havde bare ikke tiden til det. Og SÅ slemt var det heller ikke, vi valgte nogle ting fra, og gjorde noget andet på egen hånd.. lige der var det jo en stor fordel at ha' været der før.:-)) - Den måde vi gjorde det på dengang var det helt rigtige lige der..

  @Madame.. Det var det bestemt også, jeg kan anbefale sådan en tur. Vi købte turen dengang gennem Politikkens Plus klub.. det var gangske udmærket. Knus til dig.

  @Maria G.. Norden ark.. hvor er det, det lyder som et spændende sted.

  I ønskes alle en dejlig dag derude i regnvejret.. ;-))

  SvarSlet
 14. Flotte bilder fra en spennende tur. Likte jo spesielt de maskede bandittene. Skjønne dyr! :)

  SvarSlet
 15. Og nå til Kina.
  Må ha vært en opplevelse, selv med tettpakket program :)

  Er det noe land ABC-ordleken ikke har vært?

  SvarSlet
 16. Pandaer er av de søte bjørnene. Isbjørn er en litt mer farlig fetter!! Men jeg tror nok en pandabamser kan bli sint også!!
  Kina må være et fantastisk reisemål:)

  SvarSlet
 17. En hård men spændende tur lader det til. Pandaer er meget charmerende, men vist ikke så 'søde og rare' som de ser ud til. God weekend :-)

  SvarSlet
 18. du fikk da bilde a Pandaer i hvert fall , vi rakk ikke få med kamera , og fikk ikke lov å gå etter det. bussen kjørte rundt til en annen utgang.. Det ble med den dagen guide for oss, vi klarte oss selv resten.. FLott tur og en trenger ferie når en kommer hjem . Det er et flott land en aldri blir lei av..Takk for titten..

  SvarSlet
 19. Man kan absolutt se at de er pandaer, flotte bjørner! Synd de et utryddningstruet...
  Må ha vært en fin opplevelse å se dem på ordentlig :)
  Jeg liker bildet fra den kinesiske mur, skulle godt tenke meg å reise dit en gang!

  SvarSlet
 20. Hvor må det være fantastisk at have set pandaerne! Det lyder som en hektisk - men spændende tur. God weekend.

  SvarSlet
 21. Fina är dom Pandorna, vilken resa det måste ha varit.
  Fin bild på muren, vilket fantastiskt bygge.

  SvarSlet