5. juli 2010

Uha hun var sur…

Da jeg stillede min cykel på stationen i morges, mødte jeg en meget vred dame, der højlydt brokkede sig til alt og alle….

Det var simpelthen det værste svineri hun nogensinde havde set… hun havde opdraget sine unger bedre.. hvordan kan de overhovedet selv holde det ud.. nogen burde gøre noget.. osv osv.. i helt samme dur..

Jeg smilede pænt til damen da hun insisterede på øjenkontakt mens hun skældte ud, det eneste jeg fik igennem hendes strøm af ord, var at der plejer at være pænt ryddet allerede tirsdag igen… den kommentar gav ingen anledning til ændringer i hendes talestrøm og beklagelser over de unge mennesker på perronen.

Jeg var meget spændt på at komme op på Perron 4 og 5, der måtte være helt vildt ulækket og beskidt, hvis det skulle tangere det værste svineri i kvindens minde.. og det her syn mødte mig..IMAG0271ja vel var der da papir og andet der lå og flød, og ja der stod nogle indkøbsvogne, gamle barnevogne, og forskellige cykel-anhængere i tunnellen under sporene. Måske lå der også en dåse og en flaske eller 10, på perronerne lå, stod og sad en del unge trætte mennesker, de generede ingen, de var ikke højlydte, de var bare trætte og på vej hjem fra den fedeste fest i mands minde.. IMAG0270Øv hvor er det ærgerligt, hvis den vrede dame i morges, går rundt gg brokker sig over svineriet på stationen og i byen, jeg håber ikke der er nogen der tror på hende, jeg håber, dem hun møder på sin vej i dag, selv kigger ud på gader, veje og perroner og danner deres eget, forhåbentlig mere positive syn på festivalen og resterne af den.

Det her er INGENTING i forhold til hvordan der har set ud de år hvor det hele druknede i regn. Der har været over 100.000 mennesker i byen, mange af dem har været omkring stations området, hvor der alt taget i betragtning var roligt, pænt og nogenlunde rydeligt. Men OK, hvis hun ikke har oplevet andet end i år, så ved hun jo ikke bedre..

Jeg synes helt generelt, at både Festivalen og Roskilde kommune gør et stort stykke arbejde for at holde rent under hele festival ugen. I øvrigt er det jo netop det der gør forskellen, i stedet for at gøre rent bagefter, så holdes der rent undervejs.

Jeg er helt opmærksom på at der er hjørner, hegn og lignende hvor der er plads til forbedring. Men i stedet for ensidigt at fokusere på de områder hvor det ikke lykkes helt, så kan man jo også vælge at fokusere på de mange steder hvor det rent faktisk lykkes.

Kender jeg DSB ret… og det kan man vel godt sige jeg efterhånden gør, efter at ha’ brugt dem mellem Roskilde og  København dagligt siden 1996, så er her præcist lige så pænt og rent, som det plejer at være allerede i morgen tidlig.

6 kommentarer:

 1. Tjaeh....det er superærgeligt med den slags negative mennesker. Specielt når det gælder festivalen som hovedparten af denserne vel sætter pris på.
  Jeg mødte een på værtshuset igår som havde samme negative holdning og ikke engang bor i Roskilde. Jeg foreslog at hun simelthen holder sig væk fra byen :-))

  SvarSlet
 2. Sure, negative og brokkende mennersker er trælse.. :-)) de hiver energi ud af mig, og jeg har så svært ved at forholde mig til at man ikke kan finde noget positivt at sige..
  Nå det er nok den med det halvfyldte glas.. eller det halvtomme.. mit er altid halv fyldt, og i øvrigt er det mit det der er mest i..:-))

  SvarSlet
 3. Og så lige om morgenen! Jeg håber, at gassen gik af hende inden hun fik kontakt med alt for mange mennesker, sådan en sur mokke.
  Selvfølgelig flyder det da og ser træls og beskidt ud efter en festival af den størrelse. Det kan næsten ikke andet, når så mange mennesker har festet og haft det skønt i så mange dage.
  Tak for skønne billeder af:
  - de smukke vordende forældre. Det kan ikke andet, end at blive en meget smuk baby.
  - din skønne by.
  - dejlige marker.
  En rigtig skøn dag til dig, Inge.

  SvarSlet
 4. Ja hun var lidt træls at løbe ind i Annette.. og der har faktisk været pænt i år, i forhold til så mange andre år.
  Selv tak, og tak for roser.. søde Annette.
  Knus og en dejlig dag til dig

  SvarSlet
 5. Enig - der ville først være noget at brokke sig over, hvis der ikke blev ryddet op, men det går, som du siger, lynhurtigt over alt i byen.
  Og alle de kvikke bemærkninger til sådan en kone kommer man først på bagefter, men det havde nok alligevel været spildte ord, selv om de var kommet til tiden. Ligesom toget...

  SvarSlet
 6. Det er jo sådan det er, om nogle få dage, kan vi dårligt se der har været fest med så mange mennesker.
  He he.. de kvikke bemærkninger var ikke lige klar der, men toget kom til tiden i dag.. :-))

  SvarSlet