16. juli 2010

En underbar afton…

…i selskab med Jack Vreeswijk, Anna Bergendahl og Mikael Wiehe, på Bosjøkloster. Så smukt, så stemningsfuldt og så flot.  IMG_6181 Det var virkelig en fantastisk aften, og en stor oplevelse at sidde i den smukke have ved klosteret, ned til Ringsjøen, mens musikken, sangen, ordene, rosernes berusende duft og solen fyldte aftenen godt og grundigt ud.IMG_6205 IMG_6226 Jack Vreeswijk åbnede ballet med sin fars sange, og fortalte små historier og anekdoter om Cornelis. Jeg ville hellere ha’ hørt Cornelis synge Cornelis, men Jack gjorde det OK. I øvrigt sjovt at svenskerne udtaler Jack, som det skrives, altså med j.. som “Jak” og ikke som vi gør, på den engelske måde med dj.."  som “Djak”IMG_6172 Dyden i midten var Anna Bergendahl, vinderen af det svenske MelodiGranprix, en sød ung svensk pige, med en rigtig god stemme. Anna og hendes unge band gjorde det godt, hun kommer ud over scenekanten når hun synger, men når hun småsnakker mellem numrene forsvinder hendes spæde stemme fuldstændig. Hun har power i stemmen, men hun bruger den kun når hun synger.IMG_6199Rosinen i pølseenden var Mikael Wiehe, den svenske samfundsrevser og sang- og musikskriver, og SOM han stadig kan slå fra sig, og SOM han gør det. Hold da op… det føg med finker der røg af panden, han lægger ikke fingrene i mellem. Publikum, som var overvejende svenske, lod til at elske ham.

Han er morsom, han er skarp som en ragekniv, han er blændende dygtig og han giver sig selv 100%. Det var en stor fornøjelse at opleve ham live. Jeg læner mig op af at være Mikael Wiehe fan. Jeg købte da hans nyeste album..:-))IMG_6187 Aftenens “Go’ nu nat og gå nu lige hjem..” nummer var i øvrigt to verdener der mødtes og gik op i en højere enhed. Mikael Wiehe og Anna Bergendahl i en smuk og stemningsfuld duet, så ikke et øje var tørt, den blide unge pige og den bidske ælre herre.

Der var også hunde og hatte, der var roser i fuldt flor, der var vand og heste, der var kloster og kirke, ja… der er basis for flere blogindlæg fra aftenen på Bosjøkloster… og de skal nok komme dryppende.

Lige nu venter badet og en ½-times køretur over på Åsen, hvor jungletrommerne fortæller at, min bror skulle være i fuld gang med at male deres svenske paradis. Vi elsker at se folk arbejde, så vi kører lige over i en anden skov her i Skåne.. ;-)

9 kommentarer:

 1. ÆÆÆlsker Michael Wiehe, savner Björn Afzelius...de kunne også noget sammen.
  Vi hørte Michael Wiehe i Slagelse for et par år siden..det ville være dejligt med et genhør :-)

  SvarSlet
 2. Åhhh, det læses som en helt igennem vidunderlig aften. Jeg glæder mig helt vildt til at se resten af dine billeder derfra OG høre Wiehe's album.
  Sangen: Go nu nat og gå nu lige hjem....Er det ikke en Benny Andersen-sang ???

  Fortsat dejlig miniferie i det skånske. Bumle sender et miav og jeg sender et stort kram til jer begge :-))

  SvarSlet
 3. ja jeg har kun en ting at sige: Jeg er misundelig....fortsat god ferie

  SvarSlet
 4. Hvor lyder det spændende, Inge - der ville jeg gerne have været! Var ikke klar over at Cornelis har en søn, jeg vil kigge på YouTube, men Mikael Wiehe kender jeg og holder meget af. Svenskerne har noget med sang og folkeparker, og dine billeder ligner noget i den stil.
  Ha' en dejlig fredag, klem!

  SvarSlet
 5. @Anne... jamen du skulle da ha' været her.. Mikeal fortalte en del om Bjørn, du har ret.. de havde noget helt specielt sammen, han spillede bl.a. på en guitar han har arvet fra Bjørn..:-))

  @Annette.. en vidunderlig dejlig aften, vi har heller ikke hørt det endnu.. :-)) Ved ikke hvem der har lavet Go' nu nat... kunne sagtens være BA.. sangen er så smuk.

  @REJEN... og her er herligt kanovand overalt, og mange kanoer.. :-))

  @Madame... Du ville ha' været så hjertelig velkommen Madame :-) J.W er ikke nær så god som sin far var.. Ja svenskerne kan noget med dans, sang osv... rundt om i alle små flækker, og det var også noget i den stil.

  En dejlig aften og knus til jer alle.

  SvarSlet
 6. Åh....der skulle jeg også vært....så helt fantastisk ut med flotte artister:) Sikkert en opplevelse ja Inge!!

  Ja, å se andre arbeider er jo alltid kjekt, hehe:)

  Kos dere videre, vi har hatt 28 gr og delvis sol idag, helt utrolig....

  Knus til deg:)

  SvarSlet
 7. Det ser pragtfuldt ud og sikken et fornemt program. Jeg tror nu også at Bosjö Kloster er kendt for spændende programmer.

  Har du fanget nogle myg eller slap I for dem?

  SvarSlet
 8. Dengang i Slagelse spillede Michael Wiehe også på den arvede guitar :-)

  SvarSlet
 9. @MajorogMeg.. det var en skøn aften.. hvor er det dejligt at I har fået det skønne vejr hos jer også.
  Klem til dig.

  @Donald.. ja det var rigtig godt, vi har aldrig været til musik og underholdning på klosteret før, men det er bestemt ikke sidste gang vi gør det. Nej der var faktisk ingen myg, nu du siger det..

  @Anne.. og det er en god historie han kan om hvorfor han fik den, ikke..??

  SvarSlet