5. juli 2010

Stændertorvet og Hestetorvet…

IMG_5941Toppen af springvandet på Stændertorvet med det gamle rådhus til venstre og Domkirken i baggrunden. Hver onsdag og lørdag er her torvedag , og alle Roskildes studenter har danset omkring springvandet.

Et kig mod vest ned af Skomagergade, det gamle rådhus og lidt af Stændertorvet til højreIMG_5924 Hvis du går fra Stændertorvet og mod øst af Algade, kommer du til Hestetorvet, hvor Peter Brandes smukke Roskildekrukker står. Krukkerne er en gave fra Stryhns A/S i anledning af Roskildes 1000 års jubilæum i 1998.IMG_5931 og fra en anden vinkel med den gamle stationsbygning i baggrunden

IMG_5928 Billederne er fra i lørdags hvor der var festival, Hestetorvet var fyldt med boder og stader der solgte alverdens tøj, smykker, bælter, tørklæder  osv…IMG_5929

9 kommentarer:

 1. Roskilde er en smuk og meget spændende by, men jeg kommer der alt for sjældent. Sikke dejlige billeder, Inge!
  Jeg har kun én ting imod Roskilde, og det er, at det er håbløst at finde vej genem byen i bil :-) Jeg har nogle venner der, og jeg kører altid forkert ;)

  Klem og ha' en rigtig dejlig sommerdag!

  SvarSlet
 2. Du har helt ret Madame.. det er ufattelig besværligt at komme på tværs i byen med bil. Der skal man være virkelig stedkendt. Og når man så har lært det, så vender de trafikken.. f.eks over Stændertorvet, og så er vi alle hægtet af igen :-))

  SvarSlet
 3. Hej Inge, det kunne være at vi en dag skulle stille mc'erne og gå på opdagelse, vi når aldrig længere end til havnen og en is....der er jo mange ting at kigge på i Roskilde.

  SvarSlet
 4. Det er vist for længe siden, jeg har været i Roskilde... de monstervaser har jeg ikke lagt mærke til før.

  Det er simpelthen Danmarks besværligste by at finde ind og ud af og rundt i. Og finder man endlig ind, er der ingen parkeringspladser... De butiksdrivende er vist også temmelig utilfredse, fordi det skræmmer kunderne væk. De kunne godt lære noget af Køge her.

  SvarSlet
 5. Vi skulle altid have festival (njaehhh....IKKE om natten altså)....Det er festlige levende billeder du har taget af vores by :-))

  SvarSlet
 6. @REJEN.. ja det er der, men som alle bemærker, så er det ikke nogen nem by at finde rundt i. Jeg ville nok stille mc eller bil og gå rundt, hvis ikke I er meget lokalkendte..

  @Ellen.. ja det er det da så... vaserne har stået der i over 10 år, så vidt jeg husker.. du har ret det er ikke den nemmeste by at komme rundt i. Jeg kender ikke så meget til Køge, men det kunne da være man skulle stikke næsen derned en dag.

  @Annette... Jaaaahhh og måske ikke, så ville det jo ikke være noget specielt, så blev det bare en del af dagligdagen, altså lidt som at bo nabo til Sankt Hans i gamle dage da jeg kom til byen... og ro om natten... TAK.. :-))

  SvarSlet
 7. Hahaha - i 10 år! :lol:
  SÅ længe er det altså heller ikke siden... men enten er jeg blevet stærblind, eller også er min vej måske ikke gået forbi Hestetorvet.
  Pinligt.

  SvarSlet
 8. Sååå maffigt.
  Vilka enastående urnor...Det var nästan så jag fick lust att åka dit
  Vilka underbara bilder som du bjuder på.
  Tack för att du tittade in till mig... Jättekul!
  Kramiz// Lotta

  SvarSlet
 9. He he.. Ellen, tænkte nok du havde været i byen inden for de sidste 10 år..:-)) men man kommer egentlig ikke meget på Hestetorvet, med mindre man kommer med toget og går tværs over torvet for at ramme Algade.., i bil kommer du formentlig ikke der..

  De er virkelig flotte Lotta, og hvis du kommer til Roskilde er der mange andre spændende steder at besøge i byen..
  :-))

  SvarSlet