13. juli 2010

En folkebåd…

Hasse og jeg har begge to haft både og sejlet i mange år, ikke sammen, men hver for sig og med andre partnere.  Da vi mødte hinanden for 11 år siden, havde Hasse solgt sin båd, og var på jagt efter en ny. Mens han tjekkede bådmarkedet af, begyndte golfen at tage mere og mere tid, og i løbet af kort tid, blev han enig med sig selv om, at livet som bådejer, skulle være fortid og ikke hverken nutid eller fremtid. Jeg var meget enig med ham i den beslutning, det er en stort arbejde at have og holde en båd.

Det forhindrer ham heldigvis ikke i, stadig at have en stor og brændende interesse for sin gamle bådklasse. Han havde en Folkebåd i træ, og træbåds- ejere og sejlere er et helt specielt folkefærd, de sliber og lakerer, og sliber og lakerer og sliber og… osv.. i en uendelighed. Når vi andre plastik-båd-ejere smed båden i vandet i starten af april, var de ofte ikke engang begyndt at lakere.. noget med udendørstemperaturen tror jeg. Når vi sejlede på pinsetur og grundlovstur til Anholt, så sleb og lakerede træbåds sejlerne stadigvæk.IMG_6056I havnen i Hundested i søndags fandt vi en fin og velholdt Folkebåd, det er en fornøjelse at se, at der stadig er mange af de gamle Folkebåde, som stadig bliver passet og plejet efter alle kunstens regler.IMG_6055

8 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Hej Inge, jeg prøver lige igen, det er nogle meget smukke både og der er noget specielt over træbåde...Min Jimmi havde en trækano, men den brugte han også meget tid på at slibe og lakere...men der var så tørt der hvor vores kano ligger, og sådan en træbåd skal jo helst ligge i vand for at holde tæt. Meget smukke billeder af smukke både....

  SvarSlet
 3. Hej Annemarie.. så kender I jo alt til træbåds udfordringerne.. :-)) men det er skønt at se dem rundt omkring.. :-))

  SvarSlet
 4. Det må være en dejlig hobby, Inge, men jeg kan godt forstå, at I valgte at lægge bådlivet bag jer, når der er så meget arbejde med at holde en båd. Kan man mon ikke leje en båd, hvis man skulle få lyst til en kort genopfriskning af at have gyngende grund under fødderne?

  Klem og ha' en dejlig regnvejrsdag!

  SvarSlet
 5. Det var det helt bestemt Madame, tror det er lidt som en campingvogn, bare på vandet.. :-))
  Jo man kan sagtens leje en båd, vi sejler også stadigvæk, vi har flere venner der stadig har båd, og som meget gerne vil have et par erfarne gaster med ud, så vi kan stort set komme på vandet alt det vi vil, og slippe for arbejdet. :-)
  Ha' en frisk dag og klem :-))

  SvarSlet
 6. Å ha trebåt er mye jobb ja....men den skuta du viser var nydelig:) Vi har en båt her på hytta...en liten plastbåt som sjelden er i bruk:)
  -man må ha tid til å vedlikeholde en trebåt og tid til å bruke den:)
  Ha en flott dag Inge, knus til deg:)

  SvarSlet
 7. Jeg tror, at hvis man ejer en træbåd, så er man mere end bare sejlerentusiast - så må man simpelthen også elske at pudse, polere og lakere ;-)

  Vi kan godt lide at gå ture på molerne i Roskilde havn om sommeren... det er et helt specielt liv, der udspiller sig i sådant et miljø.

  SvarSlet
 8. Jeg tror du har ret Ellen, det er en livsstil, havnen i Roskilde er dejlig, det er min gamle legeplads, jeg boede dernede de første 12 år jeg var her i byen, og kommer der stadig ofte..
  Du må ha' en skøn dag.

  SvarSlet